Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (721)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nabušenější akční jízda tu od Johna Wicka 3 z USA nebyla! Netflix se do toho opřel a narval do filmu pěkné prachy a jediné, co na filmu zamrzí, že jsme jej nemohli vidět na velkém plátně. Chris Hemsworth ma za úkol vysvobodit syna zločineckému bossovi v drsném prostředí Bangladeshe, což je obrovským plusem, jelikož tohle prostředí nám z filmů není úplně známé. Debutant Sam Hargrave je především kaskadér a jde to vidět na akčních scénách, které jsou naprosto perfektní. Souboje jsou dynamické, ostré, surové, přehledné a velmi kontaktní. ( Souboj na nože opět vede) a potěší i originálně natočená auto naháněčka či finální rozstřel na mostě, který musí potěšit každého fanouška ostré a nekompromisní akce. Chválím i nájezdy kamery, která diváka doslova vtáhne do dění filmu a potěší i velmi rychlé tempo. Tohle se povedlo. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když to řeknu ošklivě, ne každý pohůnek Marvelu má na to, aby utáhl film. Chris Hemsworth na to dle mého, i přes řadu propadáků, jež mě dost mrzí, jako jediný z australských bratrů rozhodně má a klidně bych mu přál, aby se mimo Marvel usadil u Netflixu, nejlépe na těch větších (rozuměj dražších) akčních filmech. Protože ty jdou černo-červeným ďáblům zdaleka nejlépe, ač je občas problém si přemrštěný rozpočet odůvodnit sledovaností, a protože mě představitel Thora v této roli hodně překvapil a zfleku bych jej nominoval do top akčních bijců současnosti. Rozhodně nejsem zvyklý (bohužel) netflixovskejm filmům sázet pětikvalty, ale na Vyproštění jsem hodně těšil a o to víc mě překvapilo, že se pod režií debutujícího režiséra povedlo připravit svěží akční film, který je tak akorát dlouhý, nenudí ani v dialogovkách, i díky barevnému indickému prostředí a filtrům nádherně vypadá a v akčních pasážích strhne. Zřídkakdy přiznávám kvalitativní zásluhy producentům (zvláště těch, co mají obvykle plné ruce práce s vlastními projekty), ovšem u bratrů Russooů musím udělat výjimku a uznat, že to není třeba jako tehdy na place Man of Steel, kde se producent Chris Nolan přišel jednou podívat a těším se na jejich další projekty. Velmi milé překvapení a povinnost pro požírače netflixových top 10...9/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak konečne po dlhej dobe akčný film, ktorý za to stojí. A bez trápneho amerického patriotického pátosu. Iba čistokrvná, zbesilá akcia od začiatku až do konca, ktorá nedá divákovi vydýchnuť. Tiež milo prekvapila brutalita, aj keď väčšinou sa tam iba strieľalo a občas mi vadilo terminátorovanie hlavných postáv. No pozeralo sa na to výborne - špinavé, drsné a hutné až na kosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem viděl výtku, že je to "dragged down by its aimless violence", bylo mi hned jasný, že tohle bude moje káva. Je v tom Wick, Sicario, Triple 9 a něco z drsných krimi thrillerů D. Ayera, je to odsýpající, skvěle nasnímaná akční střílečka a pořádný promo na taktickou výstroj (+špíňácký rozvojový velkoměsta). Šup sem hezky víc popkornů pro dospělý. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Díky zasazení do uvěřitelně špinavého prostředí, Hemsworthově mase svalů i parádnímu tempu, kde jedna atrakce střídá druhou, mi eskapády hrdiny s extra drsným jménem Tyler Rake přistály do nálady o jednu až dvě třídy přesněji než tolik velebený a často srovnávaný John Wick. Kombinace žoldáků, neutěšených osudů dětských námezdníků a do posledního střihu vypulírované akční stránky vynahrazuje i skutečnost, že v oblasti klasického scénáře nenese (a nést ani nechce) cokoli nového. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Akční scéna bez jediného střihu začínající ve 35. minutě filmu trvá přesně 11 minut a 30 sekund. (vojacekr)
  • Pri prvom kontakte s únoscami namieri jeden z nich na Tylera (Chris Hemsworth) pištoľ typu M1911 a stisne spúšť, zbraň ale nevystrelí. Tyler povie, že vedel, že nevystrelí, lebo v zbrani nie je zásobník. Samonabíjacia pištoľ by však mohla vystreliť aj bez zásobníka, pokiaľ by v komore zostal náboj. Je zvláštne, že Tyler ako expert na zbrane by na takúto elementárnu vec zabudol. (ČSFD)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama