Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (721)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasická dejová šablóna, ktorá neponúka nič nové, ani nadštandardné, aby tu človek híkal od radosti, obohatená o "extrémne uveriteľný" príbeh vhodný pre diváka, ktorý sa mile rád necháva uniesť do ríše fantázie. Na jeden krát dobre, na zlatú či striebornú medailu to rozhodne nebude, aj keď pozerať sa nato dá .. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parchanti mrňaví. Chris Hemsworth tu bije indické děti! Špičkové akční scény poháněné přímočarým příběhem neznámého komiksu těží především z bláznivého zápalu režiséra Sama Hargrava, který se nebál připoutat sebe a kameru na auto, aby dosáhl cíleného výsledku. Honička v meďouru na jeden záběr skrz útočící Dhaku je díky tomu důvodem k opakovanému zhlédnutí. Děcka s kalachem na každém rohu, špína krev a podřezané krky udržují směr nastavený Wickem. Budoucnost akčního filmu není růžová, je krvavě rudá. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nařáchlejší verze Muže v ohni aneb další ze série akčních filmů "kaskadér režisérem", kde se samo sebou rozumí, že roztřesená kamera a zběsilý střih jsou morem akčního žánru. Ze shodného ranku jako Zátahy a Wickové. Nikoli stylem akce, typem filmu či nekompromisní syrovostí, ale že si během akčních pasáží několikrát nevyhnutelně samým nadšením řeknete "tak tohle jsem ještě nikdy neviděl, ale rozhodně chtěl vždycky vidět". Neřeknete si to sice zdaleka tak často (v podstatě dvakrát; u "jakože jednozáběrovém" jedenácti minutovém akčním infernu napříč slumy a mlácení harantů) jako u druhého Zátahu či u pokračování Johna Wicka, ale pořád o poznání častěji než u většiny akčních snímků poslední dekády (čest výjimkám). Navíc je to v časté akci dostatečně variabilní, aby se neomrzela. Přímočarost jde k duhu, postavy načrtnuté ale funkční, emoce jímají, stěrače stírají. Výsledkem je žánrovka, která ví, čím chce být a komu je určena. K naprosté spokojenosti schází jedině méně tklivého zachmuřeného sebezpytování, nepřežlutěné tónování a závěr, který by nepůsobil jako vyšumění do ztracena. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po Triple Frontier další sympaticky nekompromisní a drsný akčňák od Netflixu. Choreografie a vůbec režie je tak dravá a nápaditá, že tu je hned několik scén, které jsem si chtěl hned po titulcích pustit znovu a také jsem si je pustil. Příběh je sice jednoduchý, ale také dovede překvapit především jedním neobvyklým, nicméně logickým spojenectvím, no a klidný konec mi vůbec nevadil, spíše naopak - měl jsem pocit, že si potřebuji vydechnout. Chrisu Hemsworthovi jsem věřil všechno. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Je to hloupý asi tak jako většina filmů tohohle žánrů, dialogy skřípaj a určitě je toho ještě víc. To nic nemění na tom že jsem se bavil, a o to milí páni "filmoví znalci" v akčním blockbusteru jde především...  - kamera v té jedné automobilové akční sekvenci byla brutální. Vím že je tohle ukrývání střihů teďka populární, ale tohle mě hodně bavilo! Kaskadéři a choreografici palec nahoru! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Některé z intenzivních automobilových honiček natáčel režisér Sam Hargrave tak, že vzal kameru do ruky a nechal se připoutat ke kapotě auta. (HellFire)
  • Film se stal v době svého uvedení nejsledovanější premiérou Netflixu za dobu jeho existence. Rekord do té doby držel snímek 6 underground: Tajné operace (2019). (Duoscop)
  • Podľa režiséra Sama Hargraveho komplikovali filmovanie obmedzenia zbrojenia platné v Indii, kde sa film natáčal. Tieto pravidlá boli natoľko prísne, že pri natáčaní sa museli používať falošné zbrane bez akýchkoľvek pohyblivých častí. Napríklad prvá akčná scéna vyslobodzovania bola natočená bez jediného výstrelu; všetko strieľanie bolo pridané v postprodukcii. (ČSFD)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama