Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (721)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sam Hargrave napriek tomu, že točil svoj prvý film, natočil veľmi dravý a drsný akčný film, ktorý sa v akciách podobá kaskaderskym kúskom s Johna Wicka. A nie je to náhoda. Rovnako ako režiséri Wicka aj Hargrave bol najskôr kaskadér, choreograf, koordinátor akčných sekvencii a režisér pomocných štábov. A to všetko sa odzrkadľuje pekne vo filme, predovšetkým v akčných scnénach, ktoré vynikajúceho Johna Wicka miestami aj tromfnú (výborná automobilová naháňačka a dlhá akcia s brilantnou kamerou na jeden záber). Príbeh je fajn, taká klasika o záchrane, akcie ako som hovoril sú perfektné aj efektné, no Wick ma navrch v hlavnej postave. Hemsworth je fajn, nepriateľov si tu krája jedna radosť a hraje to presvedčivo, akurát ta charizma mu trošku chýba oproti Reevsovi a tak mi nebolo ani trošku ľúto ako skonči hlavná postava. V Avengers to ťahajú všetci ako tím, no tu je vidno a aj cítiť, že po hereckej stránke nemá na to byť ďalší Wick alebo Rambo. Keď už spomínam Avengers, tak na scenári a produkcii sa podieľalo bratské duo posledných dvoch Avengers filmov, na ktorých sa podieľal mimo Hemswortha aj Hargrave ako režisér druhého štábu. Každopádne určite spokojnosť a v rámci žánru to najlepšie od Johna Wicka: Parabellum. 80% - 4* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nabušenější akční jízda tu od Johna Wicka 3 z USA nebyla! Netflix se do toho opřel a narval do filmu pěkné prachy a jediné, co na filmu zamrzí, že jsme jej nemohli vidět na velkém plátně. Chris Hemsworth ma za úkol vysvobodit syna zločineckému bossovi v drsném prostředí Bangladeshe, což je obrovským plusem, jelikož tohle prostředí nám z filmů není úplně známé. Debutant Sam Hargrave je především kaskadér a jde to vidět na akčních scénách, které jsou naprosto perfektní. Souboje jsou dynamické, ostré, surové, přehledné a velmi kontaktní. ( Souboj na nože opět vede) a potěší i originálně natočená auto naháněčka či finální rozstřel na mostě, který musí potěšit každého fanouška ostré a nekompromisní akce. Chválím i nájezdy kamery, která diváka doslova vtáhne do dění filmu a potěší i velmi rychlé tempo. Tohle se povedlo. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale homoděj Hemsworth mi prostě do toho drsnýho chlapáckýho filmu moc nesedí. Je to zkrátka jeden z těch pro holky možná pěkných dobře učesaných modýlků, ale drsňáka mu neuvěřím ani na chvilku. Naštěstí potěší aspoň nekompromisní konec filmu a kupa solidně natočené akce před tím. Pravda na děj jsem rezignoval někde v půlce, ale je zase vidět, že akční scény režisér točit umí. Takže nakonec dám 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Díky zasazení do uvěřitelně špinavého prostředí, Hemsworthově mase svalů i parádnímu tempu, kde jedna atrakce střídá druhou, mi eskapády hrdiny s extra drsným jménem Tyler Rake přistály do nálady o jednu až dvě třídy přesněji než tolik velebený a často srovnávaný John Wick. Kombinace žoldáků, neutěšených osudů dětských námezdníků a do posledního střihu vypulírované akční stránky vynahrazuje i skutečnost, že v oblasti klasického scénáře nenese (a nést ani nechce) cokoli nového. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

1917 se může jít zahrabat, ta čtvrthodinová scéna bez střihu je tady neskutečně libová, skoro jak kultovní probíhání válečnou zónou v Potomcích lidí. A úvodní "Extraction" close combat ala Raid je taky špičkový - škoda je pak jen že tohle všechno přijde už v první třetině filmu, a všechno ostatní po nich už je slabší, film pak trochu odumře. Příběh je pitomý, ale úplně marný není, potenciál má že kdyby se ho chopil třeba starý John Woo, tak z toho vytříská hodně - ale Sam Hargrave John Woo fakt není. Tedy aspoň zatím, protože na filmový debut je tohle špičková práce a v tomhle srovnání s Johnem Wickem klidně snese, byť toho vytáhli ještě na vyšší level. A ještě líp snese srovnání se 6 Underground a Bad Boys 3 - a to jsou vedle Wicka nejlepší akční filmy poslední doby. 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Film se stal v době svého uvedení nejsledovanější premiérou Netflixu za dobu jeho existence. Rekord do té doby držel snímek 6 underground: Tajné operace (2019). (Duoscop)
  • Škola, kterou navštěvuje Ovi Mahajan (Rudhraksh Jaiswal), se jmenuje Hargrave, což je odkaz na režiséra snímku. (HellFire)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama