Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (729)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Nostalgický komentář: Tohle byl vůbec první film, co jsem viděla na videu. Strýc nám nechal svoje video a odletěl do USA. Videopřehrávač nechal u babičky - na to léto nikdy nezapomenu. Ještě že i malé vesnice mají svoji videopůjčovnu. Smála jsem se pořád. Edit: Maska konečně vyšla na DVD (2011). Záchvaty smíchu stále trvají. Ten film je nesmrtelný a Carrey génius. Triky jsou na svou dobu velmi zdařilé. Soundtrack skvělý a Diaz je kočka. V originále vynikne více vtípků. Ať žije rumba! S-s-s-s-smokin'!!! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podobné šílenosti, které i přes svou záměrnou přepálenost ve všech polohách fungují, se už prostě netočí. Viděl jsem to snad pětkrát a pořád se u toho lámu jako napoprvé. Na svou dobu to nabízí opravdu povedené vizuální efekty, Cameron Diaz je tady ještě použitelná, Jim má dostatek prostoru na přehlídku své ksichtové variace a famózní hudební čísla z toho dělají jednu z největších sázek na jistotu v rámci bláznivých komedií. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Maska, kráska a Majlo.Tri hlavne návnady tohoto filmu.Pozeral som to ešte ako decko a už vtedy to bolo super.Teraz po rokoch to zas až tak super nieje, ale stále sa to dá pozerať a nieje to až tak katastrofálne ako niektoré moderné komédie.Fajn zábavička, pri ktorej sa moc nenudíte a kde Cameron Diaz je neskutočne ... mladá :-))) 80% - 4* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt Carreyho, tenhle film by neměl ani tu trochu šťávy, kterou ve výsledku má. Jeden z prvních komiksových filmů, ale současně velmi těžko zvládnutelná originální postava, která na stříbrném plátně je přesně tak přehnaná a neuvěřitelná, jako v kresleném seriálu nebo původním komiksu. Těžko uchopitelné pro film, ale přetaveno do snesitelné podoby. některé hlášky a scény (Oscar) navíc časem získávají své nedocenitelné místo v paměti diváka:). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Notně infantilní, ale prudce zábavné, lhostejno, jakého je divák věku (psáno pod vlivem dvojího zhlédnutí s rozdílem čtvrt století). Druhý nejlepší (nejsympatičtější) herecký výkon Cameron Diaz, snad proto, že se ještě moc nesnažila, nehrála sebe a byla trochu vyjukaná. Bezduchá ale působivá čurina. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • Věta „ani hnout!", kterou pronese detektiv (Peter Riegert) při zatýkání Ipkisse (Jim Carrey) v parku, ztrácí v českém překladu vtip, protože v originále je „freeze!" dvojsmysl, který znamená jak „stůj!", tak i „zmrzni!" (JosefTomas)
  • Cameron Diaz (Tina Carlyle) působila před natočením Masky jako modelka. Zmínila se producentům, že by ráda zkusila hrát tuto roli, konkurz vyhrála a u herectví už zůstala. (Ajinka126)
  • Postava Stanleyho Ipkissa (Jim Carrey) bola v pôvodnej sérii komiksov veľmi pomstychtivá a vražedná, vo filme bola vykreslená ako milá a rozkošná. Osobnosť poručíka Kellawaya (Peter Riegert) je vo filme skôr hrubá a nepríjemná, v komikse je viac úctivá a súcitná. (WalterIK7)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama