Reklama

Reklama

Hotel Problemski

  • Belgie Problemski Hotel
Trailer

Obsahy(1)

Bipul je záhada: trpí amnézií, mluví několika jazyky a protože úřady nevědí, co s ním, žije v belgickém azylovém centru se skupinou uprchlíků žádajících o azyl. Navzdory ztrátě paměti (nebo možná právě kvůli ní) je Bipul spojovacím článkem, který drží improvizovanou komunitu pohromadě. Působí zde jako překladatel, arbitr konfliktů a utěšitel mnoha ztracených duší, které s ním žijí. A i když se může přetrhnout, život žadatelů o azyl zůstává pochmurný – většina je poslána domů, spáchá sebevraždu nebo má před sebou cestu plnou nebezpečí a zločinu. Jakmile však mladá východoevropská dívka Lidia, která sní o idylickém životě v Anglii, vstoupí do Bipulova života a zamiluje se do něho, našemu tichému protagonistovi se rázem všechno poněkud zkomplikuje. Tento hraný celovečerní debut, který natočil dokumentarista Manu Riche, poukazuje na deprimující zkušenosti uprchlíků a přistěhovalců, kteří se zoufale snaží najít bezpečné místo, které by mohli nazývat domovem, přestože jsou v něm považováni za cizince. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chladný pohled na uprchlíky v Bruselu. 1) Proč uprchlíci utíkají se ve filmu, který určitě není komedií, nedozvíme. Nic o jejich důvodech, nic o jejich minulosti. Je jen přítomnost a neustálé čekání. 2) Žadatelé o azyl nestrádají hladem, žízní ani zimou, nikdo na ně neútočí. Ale očistec má mnoho podob... ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Vidíš ten multikulturní jemnocit?" Skličující prostředí vybydleného hotelu a v něm několik skličujících lidských osudů, které jsou plné osamění i přesto, že jsou pořád spolu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat to, že jsem se těšil, ale nakonec se dostavilo průměrné a spíš mírně podprůměrné zklamání. Hotel Problemski sice nabízí zajímavé téma na odvyprávění a dle obsahu film k sobě láká opravdu řádně. Jenže problém se dostaví hned z kraje. Film je hrozně neosobní, postavy, ač zajímavé, ve skutečnosti hrozně průhledné. Divák vůbec nemá důvod jim fandit a popravdě se vůbec nediví, že zkejsli tam, kde zkejsli. Hlavní hrdina Bipul je rozhodně nejvýraznější postavou, která do celého toho soukolí vůbec nesedí, ale nakonec to s ním vlastně dopadne úplně stejně jako s kýmkoliv jiným. 110 minut jsem se spíš nudil, než abych se snažil vcítit do postav, které se snaží žít, ale ve skutečnosti spíše přežívají. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama