Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Makky 

všechny recenze uživatele

Veľmi zjednodušene a skratkovito poňatý pohľad na najpálčivejšie problémy našej planéty. David tentoraz na problémy len nepoukazuje, ale ponúka aj odpovede na otázky, ako dosiahnuť to, aby sme tu boli aj o dvesto, tristo rokov. Práve simplicita dokumentu je vhodná na túto dobu, kedy je ľudstvo hlúpejšie, povrchnejšie a arogantnejšie než kedykoľvek predtým. Attenborough zavŕšil svoj úžasný život jedným z najdôležitejších dokumentov vôbec, ktorý by sa mal začať okamžite premietať na školách. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dokým bude David Attenborough stále dýchať... hoci má 93...verím že bude stále usmerňovať tých privilégovaných, ktorý môžu niečo zmeniť. Sila tohto svedectva je v jeho úprimnosti, porovnávaniu a prognózam. A hoci sa môže na chvíľu javiť pesimisticky, je zároveň aj plný odporúčaní a postrehov ako to zmeniť. A nie len na tej globálnej rovine ale aj na individuálnej. Ďalšia z vecí, ktorú treba vidieť a doceniť. A úvod a záver v Černobyle považujem za trefný a skvelý autorský zámer. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Statistikami a depresivním obsahem mi to připomnělo Threads v klimatické verzi. Záběry jsou perfektní a poselství jasné. Jde o takovou hodně obecnou analýzu, která nejde dopodrobna. U apokalyptické části to zas tak nevadí, ale zejména u části, která radí, že každý může přispět svým dílem například změnou jídelníčku by možná stálo za to být o něco více vzdělávací. Ale asi to byl záměr. Attenborough nechce lidi poučovat, pouze upozornit a další iniciativu už musí projevit divák sám. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Povedený sled podmanivých myšlenek a krásných záběrů. O to působivější, když si člověk uvědomí, že to vyčerpávání půdy a zabíjení zvířat je z velké části nesmyslné, protože lidstvo vyhazuje neskutečné množství jídla zbytečně. Na to mohli také ještě upozornit a podpořit lidi, aby jim stačilo málo. Ale orpavdu skvostné shrnutí pozoruhodného života. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Precizně zpracovaný výpravný dokument, v němž nám legendární David Attenborough ukazuje nejenom krásy naší přírody ale i to, jak ji lidské pokolení nezvratně v průběhu let systematicky decimuje. David Attenborough: A Life on Our Planet kromě nádherných záběrů a hloubavého přesahu nabízí i schůdné řešení této alarmující problematiky. Tohle enviromentálního svědectví v průběhu jednoho naplněného lidského života byste tedy určitě neměli minout. Výborná práce! (Netflix) ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama