Reklama

Reklama

Mighty Joe Young

  • USA Mr. Joesph Young of Africa (pracovní název) (více)
Trailer
USA, 1949, 94 min

Obsahy(1)

Film od tvůrců úspěšného King Konga (1933). Tentokrát jde o humorný návrat k tématu o gigantické gorile jménem Joe, která přivezena do Los Angeles touží po návratu do džungle. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek od tvůrců "King Konga", ve kterém se vrací k látce, která je proslavila. Nemáme tu sice už Konga, ale "jen" normální gorilu, přesto se podařilo natočit celkem příjemný snímek, který vyniká v trikových sekvencích, stejně jako v klidnějších fázích, kde je velmi dobré, civilní herectví. V práci se zvířaty jsou tvůrci výborní. Dnes by se něco podobného skoro nesmělo. Ty triky, to je ovšem paráda! Kam se hrabou všechny ty digitální efekty! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný měl právo natočit odlehčený kingkongovský rodinný film než tvůrci King Konga? Tentokrát navíc se speciálními efekty vyspělejšími o šestnáct let a především s účastí samotného Raye Harryhausena, který už tehdy předvedl věci nevídané. Joe díky němu doopravdy ožil a nedá vůbec práci myslet na něj jako na skutečnou postavu, nikoliv jako na animovanou loutku. Kromě pohybů, jež jsou znatelně více zvířecí (nebo spíš gorilí) než v King Kongovi, má Joe navíc také perfektně propracovanou mimiku a způsob, jakým ho Harryhausen zapojuje mezi živé herce, je úžasný. A ty akční scény, kterých je vážně hodně! Joe si pohazuje s lidmi, strhává je z koní, pere se se smečkou lvů, zachraňuje děti během neskutečně strhující scény požáru sirotčince... A přitom film není jen přehlídkou triků, ale myslí i na lidské postavy, které jsou stejně sympatické jako titulní opičák. Zkrátka výborné pokoukání, snad se někdy také dočkáme DVD.__P.S. Remake jsem kdysi viděl v kině a pamatuji se, že se mi líbil. Budu si ho muset co nejdříve připomenout. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri porovnaní s novšou verziou z roku 1998, táto staršia vyhráva na celej čiare. Aj napriek tomu, že triková stránka je poplatná svojej dobe. Má presne to ´´ kingkogovské´´ kúzlo, ktoré sa v novej verzii vytratilo do neznáma, a pravý dobrodružný drajv zo zlatých 40tych. Určite radšej siahnite po tomto klasickom titule, samozrejme ak nemáte doma deti. Tým možno radšej tú novú. A vy si tento skvelý film vychutnajte potom, keď už deťúrence spinkajú. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to upne ine ako remake. Co je pre oba filmy iba dobre. Tam, kde je nova verzia ekologickou agitkou, tato rozputava spielbergovske dobrodruzstvo z doby, ked este majster netusil, ze sa stane filmarskym adjektivom. Trikovo je to na svoju dobu uchvatne, vztahy su spravne rozpravkove, dej svizny a finale poriadne epicke. Preco je to v tieni King Konga (od rovnakeho rezisera) je jasne. Ale aj tak to dokaze prijemne zabavit. 8/10 ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Docela slušně vykradenej King Kong, tentokrát však se šťasným koncem pro opici. No ono se neni režisérovi moc co divit, když mu to přineslo úspěch jednou, tak proč to nezkusit podruhý? Jenže tenhle film dopadl o dost hůř. Základní kostra příběhu je témeř totožná s King Kongem, čili divák kouká znova na to, co už jednou viděl. Navíc zde obří opičák neslouží jako zdroj děsu, nýbrž jako domácí mazlíček, což posouvá film spíš k dětskýmu publiku a taky ho to dělá dost předvídatelným. A to, že se Schoedsackovi návrat nevyvedl dokládá i to, že Mighty Joe Young je poslední film kdy co natočil. Ovšem na druhou stranu je třeba říct, že celá ta pasáž, kdy se Joe Young ožere (!!!) a začne demolovat co mu přijde pod ruku, nemá chybu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • První výkřik, který padne během nepokojů v klubu, byl zapůčen z knihovny studia RKO a pocházel z filmu King Kong (1933) – jednalo se o nahrávku jekotu Fay Wray. (fiLLthe3DD)
  • Scenáristka Ruth Rose si jazyk domorodců vymyslela – i přesto musela cenzurní radě dodat překlad. Členové rady chtěli mít jistotu, že ve filmu nepadnou žádné hanlivé výrazy. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama