Reklama

Reklama

Ted Bundy: Falling for a Killer

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, 2020, 3 h 51 min (Minutáž: 37–52 min)

Režie:

Trish Wood

Scénář:

Carolyn Saunders

Kamera:

Scott McClellan

Hudba:

Ariel Marx

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

Epizody(5)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

LuNicy 

všechny recenze uživatele

Za mě o kus lepší než Bundy tapes, velice osobní a dojemné výpovědi zúčastněných, velmi dobře zpracováno. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Když je to dva dny co dodíval sérii  z Netflixu,tak si říkal,že Bundyho rozjedu i tímto dokumentem,který jde na to malinko jinak.Z Netflixu je to určitě lepší,protože ukazuje samotného Teda a je o kousek více podrobnější.Za to zde máme přeživší oběti či dívky,kterým osud tak nepřál a jsou možná jejich těla stále někde v lese či už nemůžou nic vyslovit.Ano,i starý známý z těch případů jsou i zde.Někdy jsou scény úplně stejné jak v Netflixu,ale to se malinko dá čekat.Co jsem absolutně nechápal na tomhle jinak skvělém dokumentu byly ty feministický kecy žen.Musím říct,že jsem tohle i později přetáčel,protože to je jak koukat na dokument o fotbale a byly tam vsuvky třeba z kulečníku.Vážně mě nebavilo poslouchat hnutí či cokoliv o práv žen,jako ženy jsou nástroje,který v invazi Bundyho nemá určitou spojitost,jen dobu.Naštěstí tohoho matierálu bylo čím dál méně,tak se konečně dostalo na to hlavní a to je jeho dlouheletá přítelkyně a její dcera.Zde to doopravdy mělo hodnotu obřího kamene,který dokument držel jak správně udělaný steak.Je to zde i více emotivnější,pro některé povahy jsou na místě určitě i kapesníky a je to více surovější,protože mít v kapse trumf,když tento seriový vrah řádil a na to Vám jeho přítelkyně říká jeho život s ním,je prostě jiná liga.Jen říkám,že kdyby vůbec zde nebylo to feministické okénko,tak je to možná ještě lepší,než ten z Netflixu,ač není ve všem tak detailní,ale zase ukazuje Bundyho život z jiného úhlu.90% ()

Reklama

Dejna 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý seriál, sice ne tak strhující jako "Bundy tapes" na konkurenčním Netflixu, ale zase nám ukazuje Bundyho z odlišné a dosud neviděné perspektivy. Moc se mi líbil také náhled do života některých z jeho obětí, kterým bohužel podobné dokumenty nevěnují moc pozornosti. Chápu, že uctít památku těchto jedinečných žen není cílem podobně laděných dokumentů, ale potěšilo mě, že se tvůrci neomezili na výčet jmen a obligátní černobílé fotografie, které už my, co se o Bundyho nějaký ten pátek zajímáme, známe nazpaměť. Co mne také překvapilo je fakt, kolikrát kontaktovala Bundyho přítelkyně Liz policii s tím, aby si "Teda" proklepli a oni jí nevěřili. Další důkaz, že to byl mistr kamufláže, který dokázal svým uhlazeným vystupováním ošálit nejen ony nebohé oběti, ale i lidi okolo sebe včetně těch nejbližších. Vždy když jsem o Elizabeth četla, nechápala jsem, jak si mohla dlouhá léta nevšimnout, co je Bundy ve skutečnosti za zrůdu (dokud se neobjevil onen článek v novinách a nezačala komunikovat s policií), teď ale vidím, že to byla "jen" další oběť tohohle individua, která měla to štěstí, že přežila.. nebo ne? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V mnohých smeroch dojemný dokument, kompletne vyskladaný zo svedectiev z prvej ruky, z ľahkým nádychom feminizmu, ktorý v mnohých aspektoch, chtiac-nechtiac, uľahčoval páchanie skutkov Teda Bundyho. Je netradičné počúvať, akým bol človekom v súkromí od najbližších osôb, ktoré s ním trávili takmer všetok čas (okrem vraždenia samozrejme). Skrátka milujúci partner, “otec”, brat, ochotný priateľ či kolega, ako “Doktor Jekyll a Mr. Hyde”. Myslím, že táto postava ho vystihuje ďaleko najlepšie z mnoha prívlastkov, ktorými bol častovaný. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Karen Sparks Epley bola prvou oficiálnou obeťou Teda Bundyho a jednou z mála žien, ktoré jeho útok prežili. Tento dokument predstavuje jej prvé zverejnenie na verejnosti s jej traumatizujúcim zážitkom. Na otázku, prečo nechala svoj príbeh tak dlho pre seba, odpovedala, že to bolo preto, lebo si chcela uchovať svoje súkromie a mať svoj vlastný život. (Weezy22)

Reklama

Reklama