Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jazda džungľou, ktorá každou minútou evokuje všetky nechvalne známe talianske gorefesty z kraja 80s. Masky sú horšie ako povedzme v Zombi 2, nemá to presah ani atmosféru, alebo sociálny podtext kanibalských flákov. Ani natočenie nie je tak parádne ako u Fulciho. Ale ... Hudba je skvelá, gore fantastické, Alexandra Delli Colli úchvatne sexy a vôbec, každý fanda early 80s talianskych splatterov a rýchlodabingových VHS peciek tu bude drvivo nostalgicky ihneď doma. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rád si pozriem talianske zombícke masakry, no takmer vždy musím skonštatovať „dobrá atmosféra, odporne dobre zvládnuté gore, trápne herecké výkony a sprostý scenár“. ZOMBI 2 sa mi páčil, detto podobné spriaznené kúsky (DÉMONI, DOM PRI CINTORÍNE, BEYOND, všetko 80%), ale čo je veľa, to je veľa. ZOMBI HOLOCAUST sa ani nesnaží tváriť, že je niečím viac, než len brakovou, schválne odpadovou a krajne poklesnutou hororovou zábavou pre najzaprisahanejších fanúšikov, či skôr už až fanatikov, talianskej hororovej tvorby. Výprava je blbá (zopár stromov ešte džungľu nerobí), masky zombíkov blbé (akási... pokrčená... handrička, nalepená na tvári) a k scenáru sa radšej nemienim vyjadrovať vôbec. Toto rozhodne nie je žiadne „povinné čítanie“, iba ak, tak slúži na doplnenie základného vzdelania. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/148333/Zombi-Holocaust-40.html ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Ano, rozumy takových chytráků, jako je POMO opravdu u zombie hororů velmi potřebujeme, ale k filmu. Ten jako by si vzal to nejlepší ze všech tradičních italských kanibal hororů a zacpal nám hubu neuvěřitelnou náloží vnitřností, vražd a krve. Zároveň si snímek značně pohrává s již zmiňovanou zombie tématikou, avšak velmi neefektním způsobem, na jaký u italské produkce rozhodně zvyklý nejsem, a tím jsou až hanebně špatné masky a nepřirozené a proměnlivé pohybování zombies. Navíc, opravdu velice slušně rozjetý a napínavý příběh, zhruba po hodině dění začíná upadat místo očekávaného grandiózního finále. Také hudba je tu o něco slabší, než bývá u tohoto druhu italského filmu zvykem, ale i tak je dost dobrá, dost možná, že je jen nevhodně laděná. Nebýt nešt'astně průměrné poslední čtvrthodiny, dal bych 4 hvězdy. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nejen Fellini nebo Visconti ale i Zombi Holocaust je italskou klasikou v tom pravem slova smyslu :-). Divák v něm najde uplně všechno. Osvědčený vypravěčský postup vzatý jako přes kopírák z kultovních Cannibal Holocaust a Zombi 2. Duc duc hudba, pomalé tempo, příšerné prkenné neherecké výkony, vesměs špatné masky a v neposlední řadě plíživé zombíky a střava požírající kanibaly. Idealní film pro pamětníky masitých 70-tých let a zároveň dokonalé studijní učivo pro nováčky, teprve objevující tento žánr, v celé své kráse. Ano Zombi Holocaust je italskou klasikou se vším všudy. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která se veze na Fulciho Zombi 2. Stejné lokace, stejné interiéry, dokonce i filmový štáb. Ovšem, jak už samotný název napovídá, Girolami byl o něco odvážnější a nezůstal jen u Fulciho. Do svého řádně krvavého koktejlu zamíchal i Deodatův Cannibal Holocaust. Pod rukama mu tak vznikla zajímavá příchuť, plná přínosných dialogů, žravých domorodců a soldního gore se skvělým soundtrackem navrch. Na druhou stranu, některé efekty ´sou opravdu odfláknuté. A nejvíce to odnesli chudáci ghúlové, kterých je tu naštěstí poskromnu. Tvůrci se totiž soustředili pouze na obličejové masky a se zbytkem těla už si nelámali hlavu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje minimálně dvě scény z legendárního zombie hororu Zombi 2. Objeví se zde i stejné exteriéry a herci ze jmenovaného filmu. (folklorman)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Film bol natočený súčasne s filmom Zombi 2 (1979), v lete 1979 a dokonca používa niektoré z rovnakých rekvizít a scén, ale tento film bol vydaný o päť mesiacov skôr. (Bilkiz)

Reklama

Reklama