Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viggo Mortensena uznávám jako herce, který mě ještě nikdy v žádné roli nezklamal. Tady jej mám ještě raději, nasadil pekelný knírek a jal se úkolu, který je hodný mistra. Vycvičit ženu v elitní bojové jednotce. Tuto úlohu naopak nemohl zastat nikdo jiný než Demi Moore, ta v té době, co si pamatuju, připomínala chlapa. Ústřední dvojice je tedy jasná, zbylé postavy jsou hodny zapomenutí. Ridley nenatočil svost, ale taky nezklamal. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poručíku O’Neilová, jestli chcete mít nějaký názor, tak platí ten můj." Nemám nic proti tomu, aby se holky rovnoprávně zpotily při výcviku v armádě a užily si přitom zvláštní formu demokracie zvanou buzerace. Taky mě dost bavilo, když na mě zelené mozky křičely svá moudra s důrazem na svou neomylnost. Nakonec jsem to vymývání mozků přežil a tak jsem si mohl užít, když je buzerován někdo jiný. Jen to chtělo větší grády, ale to by pak mohlo být vnímáno jako kritika US Army a to hraničí s velezradou, které se Ridley Scott evidentně nechtěl dopustit. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Drsný film o drsné ženě pod taktovkou Ridley Scotta. Je zde vidět podrobný náhled na nejdrsnější výcvik na světě, na výcvik amerických Navy Seals. Příběh se mi páčil a na závěr jedna ostrá akce v Lýbii. Silně mi to připomíná starší Bojové nasazení s Clintem Eastwoodem. Ale vidět Demi Moore, jak tam všem nakope prdel, rozhodně stojí za to. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začátek je skvělej především díky hudbě, která nezáživné politické kecy velice šikovným způsobem žene dopředu, pak přestane hudba a film trošku povolí, ale jen trošičku, protože co nevidět se Demi pustí do hodně tvrdého výcviku během něhož nejen vypracuje své krásné tělo, ale shodí i tu svojí bohatou hřívu a začne se vypracovávat mezi ty nejlepší vojáky. Krutost při jednom z úkolů mi nahnala až husí kůži. Největší slabinu filmu já vidím ve scénáři, proto jen 4 hvězdičky. Jinak ten podtext filmu, který může vyznít jak feministicky, tak antifeministicky se mi docela líbil :-) 75% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Speciální jednotky americké armády byly vždy tvořeny muži. Vždycky. Proto když se senátorka Lillian DeHaven (Anne Bancroft) pokouší tento stav změnit, naráží všude na tvrdý odpor. Přesto se jí podaří jednu ženu, poručíka Jordan O'Neillovou (Demi Moore) do výcviku zařadit. I přes to, že se obecně očekává, že tvrdý výcvik vedený kapitánem James Urgaylem (Viggo Mortensen) nevydrží, O'Neillová si brzy získává respekt i svých spoluúčastníků výcviku. Nicméně i tak musí pořád bojovat s předsudky, a politické tlaky jsou mnohem silnější než vůle ... Ridley Scottovi se opět podařilo natočit výborný akční film. Skloubil akční scény z armádního prostředí, politický thriller a válečný film do jednoho, i když je nutné podotknout, že v některých chvílích je toho až moc. Hlavně ona válečná scéna ke konci je trochu hodně přitažená za vlasy - že by během části výcviku byli cvičenci posláni do ostré akce, navíc takto důležité se mi moc nezdá. Ale účel světí prostředky, a musím říct, že jsem se ani chvilku nenudil - a hlavní zásluhu na tom kupodivu nemá Demi Moore (která mi tady moc neseděla), ale hlavně výborný (až dokonalý) Viggo Mortensen (asi půlku filmu jsem přemýšlel, kde jsem jen toho chlapa viděl - než mi to docvaklo). Pěkné... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama