Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cheung Sung-bong (Donnie Yen) je několik let důstojníkem v regionálním kriminálním útvaru. Po nějaké době se objeví kolega z minulosti Yau Kong-ngo (Nicholas Tse), který se chce pomstít svému bývalému šéfovi za neodpustitelnou minulost. V cestě mu však nyní překáží Cheung Sung-bong a osud je postaví proti sobě. (HanzoBureshi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hongkongský Comeback od bohužel dnes už zesnulého režiséra Bennyho Chana, který do HK cinema přivedl pecky jako New Police Story, Neviditelný Cíl, Shaolin a Operaci bílou bouři a svou kariéru zakončuje žhavým Raging Fire, což by se dalo označit za HK verzi Mannového Heat! RIP.Po delší době opravdu parádní akční jízda, kde si jde divák pro tradiční martial arts mlátičku s Donnie Yenem a dostane navrch komplexní story narvané zvraty a emocemi se záporákem, který je už teď ikonický.Good cop vs Bad Cop- Mwaaah. Užíval jsem si celé 2 hodiny neskutečně. Film zaujme atraktivním příběhem s jedním zajímavým zvratem v průběhu, vizuálně velmi dobré, Soundtrack úžasný!! Donnie Yen tradičně výborný a Nicholas Tse, tak ten si záporáka střihl vyloženě elegantně ( vychytávky s nožem uff), strašně jsem jeho postavu žral. Samotné akce sice není tolik, kolik bych chtěl, ale když na ní došlo, je to velká paráda. Jsou tu automobilové honičky, parádní přestřelky, došlo i na fighty ( Jde však lehce poznat, že Donnie už stárne, takže pěsti si šetřil hlavně až na finále), je to krvavé, temné, nepříjemné, finále má necelou půl hodinu ( Přestřelka na ulici s civilními ztrátami je vyloženě TOP) no a finální duel, tak ten už si teď zaslouží místo na Youtube ve škatulce TOP 10 fights of All the Time. Nicholas Tse je ultra rychlá mašina a svou rychlostí s nožemi překonal i legendární fight Man from Nowhere- Nedýchal jsem, husí kůže 10 minut instantně!!.Výborná podívaná, kterou si rád zopakuji, tohle se sakra povedlo a jsem rád, že jsem se dočkal ještě pořádného chlapského filmu. Lepší akční film už letos nebude.Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 9/10. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus o súboj dvoch silných charakterov v štýle filmov Heat alebo Dark Knight sa príliš nevydaril. Na to je film rovnako nezáživný ako Donnieho Flash Point. Akurát je tu lepšie dávkovaná akcia, vďaka čomu je film stráviteľnejší. Donnie pôsobí vo filme strašne unavene a jeho postava správňáka za každú cenu je čím ďalej tým viac nesympatickejšia. Nicholas Tse ako hlavný záporák sa zmôže len na komické gúľanie očami a v nasratom móde pôsobí rovnako hrôzostrašne ako nasratý ratlík. Totálny kastingový omyl. Na záporákov sa Nicholas vôbec nehodí. Film dosť spomaľuje kopa zbytočných flashbackov, ktoré by sa dali skrátiť do minútky. No a celým film sa tiahne otravné moralizovanie nad dodržiavaním predpisov u polície za každú cenu. Z toho mi vyplýva, že Donnieho postavu čaká keď nie basa, tak aspoň prepustenie z radov polície za tú streľbu na policajtov, ktorej prešetrenie inšpekcia Simona Yama iba odložila o deň. Ale na to bežný divák asi zabudne. Takže, jediné čo film zachraňuje, je akcia. Je na úrovni Invisible Target. Je celkom veľkolepá a je jej dostatok, ale obsahuje kopu trikov. Väčšina z nich je ok, ale z tej poskakujúcej CGI motorky sa mi chcelo zvracať. Finálna megaprestrelka je taká monotónna. V bitkách často cítiť dráty a aj Donnieho pri náročnejších kúskoch často zaberajú Seagalovsky zo zadu alebo od pása dolu, aby nebolo vidno kaskadéra. Vynahradzuje to až finále, v ktorom nám ešte predvedie pár kúskov. Ale na Ip Manov alebo spomínaný Flash Point sa to absolútne nechytá. Takže celkovo to na hladinách priemeru fakt drží len tá akcia a druhýkrát si z toho pustím už len akčné scény. 5/10. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Začátek je hodně silnej a nářezovej. Bohužel to potom začne vysvětlovat a lkát, takže nastane průměrná udržovačka k finále. To je sice výborný, ale dost chaotický a podivný. Kromě Donnieho Yena, kráčejícího v čele svojí jednotky vstříc nebezpečí jakožto největší správňák polda, což mu sedí,ne že ne, mě ale toho moc nezaujalo. Choreografie někdy super, někdy slabší, ale akce mohlo být víc, záporák dobrej a vyjímečně dobře motivovanej, ale na víc, než jen slušnej policejní akčňák to nedoleze. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Fenomenálně natočená akce (tedy krom té LOL scény auto vs motorka) a ještě lépe natočené souboje. Všechno funguje, jen scénář malinko kulhal. Možná za to může fakt, že jsem se několikrát úplně ztratil. Bohužel kluci čínský vypadají ve vedlejších rolích prakticky stejně a regulérně jsem v těch chvílích netušil, kdo to je a co řeší. takže pokud patříte mezi ty se super schopností “rozehnám od sebe asiaty i v noci se zavřenými očima, klidně si jednu hvězdičku přidejte. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No sláva konečně tu máme ideologií nezatížený HK akční film jako ze starý školy. Můj oblíbenec Donnie sice taky nemládne, ale na prahu šedesátky je pořád v úctyhodné formě. Nicholas Tse jako záporák je pak skvělý a celá ta chemie mezi nimi tak trochu ve stylu filmu Heat funguje perfektně. Takže žádný pokusy o humor který kromě asiatů nikdo jinej nechápe, ale silný charaktery a především kopa vymazlený akce. Hlavně přestřelky ve kterých se střídají různý módy od mojí oblíbený one person střílečky nebo hromadný přestřelky všichni proti všem. Radost pohledět. Srdce každýho milovníka HK akce musí radostně zaplesat.85% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Film byl posledním projektem režiséra Bennyho Chana, který 23. srpna 2020 podlehl rakovině. Chanovi se podařilo dokončit natáčení filmu a navzdory své nemoci dohlížel na postprodukci většiny filmů před svou smrtí. Film je věnován Chanově památce. (JimNorton)

Reklama

Reklama