Reklama

Reklama

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

  • USA Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (více)
Trailer
USA, 1994, 79 min

Režie:

Peter Segal

Scénář:

Pat Proft, Jerry Zucker (původní scénář) (více)

Hudba:

Ira Newborn

Hrají:

Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith, Ellen Greene, Earl Boen, Rosalind Allen, Andre Rosey Brown (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nikdo není nenahraditelný. Existují ovšem světlé výjimky. A jednou z nejsvětlejších je Frank Drebin. Co na tom, že by si po desítkách let policajtské práce konečně mohl užívat zaslouženého odpočinku! Co na tom, že se z něj stala dokonalá hospodyňka, vytvářející spolehlivé zázemí své emancipované manželce Jane! Losangeleská policie se bez něj prostě neobejde. Alespoň ne teď, když se tu zřejmě chystá největší teroristická akce za poslední léta. Neboť ve věznici ve Statesvillu se připravuje k útěku jeden z nejnebezpečnějších „chovanců“ – expert na bombové útoky Rocco. A vypátrat, jaký má být jeho nejnovější cíl, toť úkol, s nímž si jen tak někdo neporadí. A Frank nezaváhá ani vteřinu. Když jej vlast potřebuje, je ochoten nechat se i zavřít… Předposlední z policejních komedií s Lesliem Nielsenem je opět nabita gagy a skeči, parodujícími jak nejrůznější kasovní trháky posledních let, tak i scény z klasiky světové kinematografie – od Mysu hrůzy až ke Křižníku Potěmkinovi. K jedné z četných zajímavostí patří závěrečná „oscarová“ scéna, v níž vystupuje řada hvězd světového formátu, které hrají samy sebe (Raquel Welchová, Olympia Dukakisová, Elliott Gould a další). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

lamps 

všechny recenze uživatele

Mnohem více crazy než první dva díly. Přibylo šílených gagů, bláznivých situací a hlavně narážek na hollywoodské filmy, které jsou většinou opravdu vydařené( úvodní parodie Neúplatných je prostě boží). Co ale zůstalo, je odhodlaný poručík Leslie Nielsen alias Frank Drebin, jenž opět perlí jednu hlášku za druhou a ukazuje, že lepší komik v 90. letech v americkém filmu nepobíhal. Peter Segal má jiný styl než David Zucker a pitomost hlavních postav je v jeho podání asi ještě více cílená a důležitá než kdykoli předtí, ovšem kdyby každý režisér dokázal ke dvěma legendárním komediím natočit takhle kvalitní trojku, rozhodně bych se nezlobil. 4,5* ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji u téhle trilogie slovenský dabing. Viděl jsem to v angl. i s českým dab.,ale ten slovenský tomu,alespoň pro mě,dodal úplně jinou rovinu. Nikdy žádná americká ani česká herečka neřekne do telefonu oné úžasné ,,.......zvedni to Frenk,zvedni to PAMPÓŠIK MOJ", tak jak zde dabovaná Priscilla a nejen ona.Nemůžu si pomoci,ale jakoby si i ti slovenští dabéři tuhle trilogii báječně užili. A to jinak dabing vůbec nepreferuji. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Leslie ze Saskatchewanu tak jak ho mám rád - stále stejný seriózní výraz a za ním pustošící potopa.. Přiměřeně dlouhý poslední díl série vám nabídne A.N.Smith jako skladiště silikonu dodržující pravidlo FINO (First In, Nothing Out), brilantní část ve vězení s narážkou na Shawshank v podobě nezvykle vysoce položené domácí mety a taky poslední roli O.J.Simpsona před tím, než se jal měnit na bělocha.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí díl, ale i tak mě opět Drebin výborně pobavil. Autoři v posledním díle trilogie naštěstí našli zajímavý a trochu jiný směr, který jim prochází i díky mému vztahu k filmům (och, to udílení Oscarů ...Phil Donahue má pecha). Hlavně scény ve věznici jsou opravdu výborné (nošení písku, zbavování se písku, děti s pistolemi při útěku, obleček pro lepší sex, spermobanka :)). Asi poslední pořádný film Leslieho Nielsena a je škoda, že Zucker nedotočil svou trilogii a vzal to do rukou rutinérský Peter Segal. PS: teprve až po shlédnutí Útěku z Alcatrazu s Clintem Eastwoodem dostaly některé vězeňské vtípky správnou pointu:)) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého a neméně kvalitního se o zábavu stará postrach všech padouchů (ale i královen) Frank Drebin. Na první pohled možná vyměknul, nicméně stále umí rozjet kolotoč šílených událostí a tím tak zaměstnat naši bránici. Sekvence ze spermabanky mi úplně nesedla, zbytek filmu mě však příjemně pobavil. Scéna z Oscarů s množstvím odkazů (nejen) na soudobé filmy neměla vážně chybu. P. S. Zlatá Malina pro Annu Nicole Smith byla rozhodně na místě - hodně, ale opravdu hodně "velký špatný". ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Scénu, která paroduje film Neúplatní (1987), potažmo i Křižník Potěmkin (1925), chtěli scénáristé zakomponovat už do prvního dílu. Nakonec ho použili až v tom posledním, protože mnoho lidí film dříve neznalo a nechápali by souvislosti. (SG-1)
  • Když na předávání cen padouch ukládá bombu do obálky, je celá pomačkaná a tlustá. Na stůl však už pokládá všechny obálky tenké a hezky rovné. (Pepy)
  • Herec Raye Birk si zahrál i proradného Papshmira v první i poslední Bláznivé střele. Podobně byl obsazen i Joe Grifasi, který hrál v jedničce přístavního hlídače a ve trojce režiséra oscarové show. Ve dvou dílech se objevil také kontroverzní hudebník "Weird Al" Yankovic. (Robbi)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama