Reklama

Reklama

VOD (1)

Stačí jeden týden a život se Colinovi změní od základu. Colin byl dosud spokojený muž. Vlastní obchod se smíšeným zbožím, je majitel pěkného domku, jeho velkým koníčkem jsou šipky, které i hraje za místní šipkařský tým, a je šťastně ženatý se Sandrou. Ale právě Sandra je mu nevěrná s jeho kamarádem a vedoucím šipkařského týmu Jeffem, a to Colin neunese. Je vyhozen ze šipkařského týmu, a druhý den zbytek týmu včetně Sandry odjíždí do Blackpoolu na celorepublikový turnaj v šipkách. Colin se rozhodne, že do Blackpoolu odjede také a pokusí se získat Sandru zpátky. A tak se vydává na své motorce na cestu, při níž ho čekají nová setkání, nové zážitky, a hlavně možnost utřídit si své myšlenky a poznat, co vlastně chce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film připomínající další nezávislý kusy, jako třeba výborný Dům s tichým barem nebo Přednosta . Osobně jsem hodně vděčnej za takovýhle lidský příběhy. V "Krajině srdce" působí hlavní hrdina v dnešním neupřímným světě až ňoumoidně, před nikým si ale na nic nehraje a nikoho předem neodsuzuje, což se mu taky zůročí. Nevyhraje ale melouna ve Sportce, "jenom" mu dojde, o čem to celý je. Takže ve skutečnoti vyhraje mnohem víc. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Road movie s hlavním hrdinou, který je trochu ňouma, ale jinak strašně hodný člověk. Colin vede trafiku, protože to byl nápad Sandry. Taky jí pořídil pěkný domek. Akvárko s rybičkami. Nemají děti, protože je Sandra nechtěla. Tak žijí šťastně a spokojeně, dokud Colin nezjistí, že mu Sandra zahýbá s kamarádem z šipkařského týmu. Aby dal svět převrácený vzhůru nohama zase do normálu, vyráží na mopedu do Blackpoolu, kam odjeli všichni na turnaj v šipkách, aby získal Sandru zpět. A cestou, venku ze své rutiny-ulity, potkává různé lidi. Michael Sheen je naprosto perfektní Colin- bolest ze ztráty, zmatení a naivitu mu uvěříte bez problémů. Navíc snímek nemá takový ten klasický konec, čímž mě dostal ještě více. Pozitiva a sociální jistoty: 1) děj příběhu se odehrává ještě v době před mobily, multikulti a genderovou vyvážeností; 2) hrdina projde kvalitním vývojem, byť si zachová svůj pel; 3) ve snímku zazní naživo folková zpěvačka Kate Rusby, která vás dostane svým nádherným hlasem; 4) zjistíte, že Mark Strong umí i stříhat; 5) začnete být vážně zvědaví na Blackpool... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ultramilo, príjemne a srdečne natočený úprimný film s dojemno-úsmevným príbehom. Jednoduchosť v zložitých životných okamihoch a nadľahčenosť v dramatických scénach bola naozaj skvelo vystihnutá, ale až príliš prepísknutá, aby to vyzeralo ako možná triezva realistickosť. Jemná poetickosť, krásne zábery kamery a naozaj pevná réžia, ktorá si pevne drží krok a smeruje za svojim cieľom bez väčšej chybičky. Jednoznačne originálne postavy len dopĺňal skvelý Michael Sheen a jeho zatiaľ asi životný výkon s neľahkou charakterovou postavou. 80%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jestli něco žeru na divání se na filmy, tak když naprosto nevím do čeho jdu a pak ten filmovej neználek způsobí že se cítím strašně skvěle. Nádherný netuctový konec a příběhům, kde jedna cesta dokáže změnit člověka, jeho priority a způsob dosavadního života se nikdy nevyhýbám protože v sobě mívají mnoho emocí a mnoho pravdovna a Krajina v srdci tohle všechno v míře himalajské, takže není co řešit, je to plná palba a doufání, že tenhel film snad ještě někdy tv uvede. "Chci vědět co na mně dalším rohem." ()

bodegon 

všechny recenze uživatele

Cesta do Blackpoolu za svou nevěrnou ženou, která odjela s milencem a týmem šipkařů na turnaj, se pro hodného a nevyzráleho Colina mění v cestu dospění a sebepoznání. Roztodivné postavičky, které na své cestě na skůtru potkává, nejen že oboupólně a latentně ovliňují hrdinu této zvláštní road movie, ale i mě jako diváka. Zhášeli vše co zhasnuto má být a rozvěceli zhasnuté v tom mém okoralém srdci. A po shlédnutí filmu jsem, světe div se, chtěl být už jen laskavý, moudrý, spravedlivý a nevím co ještě. Vydrželo mi to teda pouze hodinu, protože na rozdíl od Colina jsem prevít. A navíc bych na skůtra nesed ani náhodou. Čtyři hvězdičky za film, jednu hvězdičku za tu hodinu po filmu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama