Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mesto anjelov nemá antiutopický podtext, ako jeho tematicky podobný originál zo Západného Nemecka. Nestrhne formálne, útočí na túžby a potreby ľudskej blízkosti. Nepojednáva o zmysluplnejších úvahách, skôr nahliada k zástave času, precitnutia okamihu. Úloha "mesiáša" pripadla Cageovi, ktorý do tváre ako nepodarený anjel skutočne vyzerá, herecky je to o pár kategórii slabšie. Stačí sa mu pozrieť do očí a vidíte tú jeho maximálnu úzkosť predania pomocných posolstiev sťa romantickej idylky a súcitu. Ani obrazová hypnóza multimiliónových štúdií ešte nezabezpečuje pečlivo strážené atmosferické zázemie typické pre poctivo budovanú drámu. Takisto aj nebovolajúce zvuky a celkový dojem sa kĺže jednoduchšou story, v takom tom rámci slušného priemeru. Nádej-tragika, aby bol divák v strehu. Mám skôr dojem, že takéto násilné zvraty v konečnom dôsledku viac ubližujú a ako vyvolávajú katarziu. Ak však potrebujete vypnúť a svoje myšlienky kamsi nasmerovať (ako Meg), tak je to celkom fajn. Pre mňa aspoň za pesničku Iris. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudný film a od toho se odvíjí i moje nízké hodnocení. Nějaká souhra mezi ústředním hereckým párem Cage & Ryanová je patrná, ale ostatní je na usnutí. Film inklinuje k mnoha žánrům a to není taky dobře. Když ho mám totiž někomu popsat dost váhám kam ho vlastně zařadit. Je tam něco z romantiky, něco z hororu, něco z dramatu, něco z psychologického žánru, ale právě jen od všeho trochu a s tím mám problém. Film prolétává žánry tak neosobně a bez jasného cíle až jsem jeho nedůraznost oslovit mě v širším záběru nakonec pojmul jako povrchnost, které sice snaha nechyběla, ale co naplat když jsem se nebavil a fakt nudil. Nedotažený film ve všech směrech, ale jinak to ani dopadnout nemohlo, když se tomu nedal jednotný a pevný ráz a jen se andělsky poletovalo vzduchem a navíc bez křídel. 40% ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Ak by som to nebral ako "remake" Neba nad Berlínom, je to na pomerne solídne 4* kvôli zaujímavej melancholickej atmosfére a slušnej hudbe. Ak by som ale išiel do porovnávania, musel by som Mesto anjelov skopať pod čiernu zem, lebo ide prinajlepšom o totálne sploštenie a zhollywoodštenie originálu, kde filozofická hĺbka je nahrádzaná prílišnou jednoznačnosťou, pomalé "spoznávanie" človeka a jeho duchovného sveta sladko-romantickým príbehom, hĺbavé vnútorné monológy vykecávaním sa a pod. Nebo nad Berlínom je dielo, ktoré človeka obohatí, ak je ochotný premýšľať, Mesto anjelov je instatný produkt, ktorý treba len "spotrebovať". V hodnotení volím zlatú strednú cestu a dávam alibistické 3* a 6 / 10 ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Americká romantická verzia filmu Nebo nad Berlínom. Dojímavý film s farebnými scenériami, no bez atmosféry pôvodného filmu. S hercami Ryanovou a Cageom to bol proste taký komerčnejší variant pre neznalého diváka. Neviem, či som chladný človek, ale mňa to nezobralo a nepovažujem to za nejakú romantickú nádheru. Ako celok to ujde, no moje výhrady sú oproti tým v origináli väčšie, aj keď z Berlína do Los Angeles, to bolo trefné, škoda len, že to mesto také skvelé nie je. Neviem, ja som si podstatné zobral už pri origináli a toto bol pre mňa klasický prikrášlený prídavok. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Melanchólia automaticky nezabezpečuje pôsobivosť, námet kultovej klasiky umeleckosť a Meg Ryan nezaručuje hneď silnú romantiku. Nie som nijaký obdivovateľ pôvodného filmu, s ktorým má tento kvázi remake pomerne málo spoločné, ale keď jemu som dal tri, tak tu sa nedá hodnotiť rovnako. Meg by mala v svojom obľúbenom žánri držať svojej stratégie a s mužmi sa radšej popichovať. A naučiť sa poriadne bicyklovať. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se Maggie (Meg Ryan) dívá do zrcadla, není v něm vidět vedle ní stojící Seth (Nicolas Cage). Záběr byl natočen nadvakrát - jednou s Ryan a Cagem, jednou bez herců - a poté spojen dohromady. (HellFire)
  • Věnování "For Dawn" patří producentce Dawn Steel, která zemřela na mozkový nádor před uvedením filmu do kin. (don corleone)

Reklama

Reklama