Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 22

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 22

Recenze (366)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Začal bych dobrýma zprávama: pouze jedna potitulková scéna, je to krátké (pocitově nekonečné) a třetí díl nevznikne. Tím jsem dobré zprávy vyčerpal. Jak je možné že jsem dal odpad? Vedle Marvels je i Třetí díl Antmana kvalitní film. Druhý Thor je veledílem a Čtvrtý Thor je zábava se skvělým záporákem. Proč tohle píšu? Protože Marvels jsou neskutečná sračka, kterou snad producenti nebo Kevin Feige nemohli na zkušebních projekcích vidět. Koho proboha napadlo tohle poslat do kin? Proč to nezničili podobně jako Warneři nedávno Catwoman? Naštěstí si teďka dá Marvel na chvíli klid, protože vyrábět filmy kde jsou pouze nezajímavé postavy (komukoliv chybí charisma), je to poslední co potřebuje. PS: Ve filmu podle mě neexistuje ani jeden záběr, který by neobsahoval digitální trik. K něčemu takovému co se navíc celé odehrává ve vesmíru se hodně těžko hledá nějaký pozitivní vztah. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Potvrzení toho, že aktuální fáze Marveláckého univerza je až na pár výjimek opravdu v totálním a těžkým průseru. Jako bylo tam pár opravdu povedených scén (flerkeni žeroucí posádku za roztomilého hudebního doprovodu, někdy dobré akční scény), a pár opravdu šílených scén (taneční scéna, scéna na vodní planetě vlastně celá, celá šílená Kamalina rodina apod.). Důkaz toho, že Feige a spol. momentálně neví, kudy kam. Režisérka evidentně má nakoukáno a důkazem je vcelku fajn fungující chemie mezi ústředním triem, ale cílovkou je holčička od 5ti do 13. Zbytek je jedno velké zív. Naštěstí to není dlouhý a naštěstí to docela dobře odsýpá. Záporačka je meh. Potitulková scéna už tak zoufalý pokus o další příspěvek do MCU, nezachrání. 45% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo strašně debilní. Ne že by větši kostýmáckých marvelovek byla nějakou sofistikovanou podívanou, ale oproti tomuhle působí většina z nich jako od Bergmana. Nejde ani tak o příběh jako takový, který je sice tupý, ale ve všech těhle kostýmackých záležitostech jde stejně vždycky o záchranu když ne světa, tak alespoň města. Takže tady bych filmu nic nevyčítal. Jde spíš o infantilní vtip, který snad mohl fungovat někdy před třiceti lety a ploché postavy a to i na to, že tady člověk žádnou hloubku nečeká. Akce je sice slušná, ale rozhodně ne dechberoucí a casting vyšel tak nějak napůl. Larsonka s tou malou Indkou dobrý, Parris a Ashton velký špatný. Pokud bych měl  z filmu vybrat něco, co si možná vybavím i zítra, pak jsou to kočičí evakuace, která se povedla a návětěva hipísácke planety, které byla úplně mimo mantinely. Takhle ne. 35% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Marvelovka to není, DC srágory jsou ještě o level níž, ale sakra dobrý film to taky není. Nejlepší na tom jsou potitulkovky, které vyvolávají v člověku pocit, že příště už to bude určitě zas dobrý, protože vás většinu filmu bude hlodat, proč Marvel netočí radši Bladea, Fantastickou Čtyřku nebo milované X-Meny. Stejně jako u Black Widow nebo třeba Eternals na člověka křičí ta zbytečnost. Nikdo to nechtěl, v komiksech najdeme myriádu skvělých věcí k převedení na plátno no a my dostaneme tohle. Příběh je lame, plný cringe momentů, kde to vypadá, že plac navštívil unhinged Taika. Ústřední trio má fajn chemii, ale o nějaké smysluplné psychologii nebo vývoji nelze mluvit. Záporačka je vyloženě tragédie, kde její motivace je prostě to, že je zlá. Navíc má z neznámého důvodu po celou dobu psychopatický výraz a zuby připomínají smažku někde z nádra. Nevím, kdo Feigemu přesně přiložil pistoli k hlavě a řekl, že se pojede kvantita podle uměle vycucaných tabulek a na kvalitu sere pes. Dá se to přežít, ale už by Loki mohl celou tuhle fázi odpálit a začít znovu někde kvalitně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fúúú, Marvel je pekne v hajzli, keď s týmto prišli do kina. Neuveriteľná slabota, oproti tomu, čo predvádzali tak desať rokov dozadu. Už Captain Marvel mi prišla celkom slabá a malo zábavná, no toto je ešte horšie. Čista paródia a to herecké obsadenie des, už mi tam chýbala len Číňanka. Vizuál tiež nič moc, aspoň, že ta akcia ako ta ušla. Okrem nej je plusom ešte aj Nick Fury, ktorý je aj v pokročilom veku najväčším frajerom. Zhrnuté a podčiarknuté, celá tato feministická jazda sa vôbec nepodarila. P.S.: nezabudnite na scénu za titulkami, ktorá je asi jediná zaujímavá a dokáže prekvapiť. 40% - 2* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Nia DaCosta je první Afroameričankou, která režírovala film studia Marvel. (KGBelik)
  • Film musel po dotočení prejsť „rozsiahlou prestavbou“ a opätovným natáčaním, ktoré prebiehalo štyri týždne, aby bol dej údajne súvislý. (Arsenal83)
  • Tento film, Thor: Láska jako hrom (2022) a Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) byly natočeny současně. Thor: Love and Thunder byl natočen v Sydney, The Marvels se natáčel v New Jersey a Kalifornii a Ant-Man and the Wasp: Quantumania byl natáčen v Londýně (Anglie, Velká Británie), Atlantě (Georgia, USA) a Turecku. (KGBelik)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama