Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem příjemně překvapen a ve výsledku jsem si seriál užil více, než jsem čekal. Trailery mi vůbec nesedly, a prakticky jsem se na seriál vůbec netěšil, jelikož jsem si myslel, že to bude teen blbna, která na Disney+ plus podojí diváky, kteří čekají na nové dobrodružství Captain Marvel. Naštěstí tohle se nestalo, protože seriál toho nabízí mnohem více. Jasně pořád jde o origin nové postavy Kamaly Khan, ale je to natočené opravdu dobře a je vidět, že tvůrci hodně o seriálu přemýšleli. Je to parádně napsané, má to přesah, je tady hodně zajímavá historická odbočka, a hlavně to má dost sympatické obsazení. Iman Vellani je v této roli perfektní. Skvěle prodává nadšení, strach, emoce a přerod na novou superhrdinku je uvěřitelný a dobře vygradovaný. Matt Lintz, Rish Shah a Yasmeen Fletcher krásně doplňují Vellani a jejich herecké výkony jsou zajímavé a zábavné. Seriál má dobrou atmosféru, hezký soundtrack, vizuálně dokáže být působivý (různé grafické přechody, závěrečné titulky). A teď nějaké negativa. Záporáci jsou hodně špatný a celkově působí nudně. Akce je v seriálu dost, ale ne vždy je dobře nasnímaná a sestříhaná, a několikrát působila opravdu směšně. Tohle platí i pro triky, někdy jsou dobré, a někdy jsou fakt ošklivé a k smíchu. Tempo u některých epizod je kolísavé, zvláště v první půlce seriálu. Nicméně i přes všechny negativa pořád u mě převládá v rámci možností a očekávání spokojenost, kterou hodně umocnily poslední minuty posledního dílu. Ms. Marvel je povedený teen marvelovský seriál se sympatickou superhrdinkou. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak špatný, ale asi jsem čekal víc. Je to takový teenage seriál, jenže já bych spíš tuhle postavu viděl ve filmu. To se teda povede ve snímku The Marvels. Tohle je takový origin postavy pro lidi co neví vůbec kdo to je. Marvel si tak snaží získat další diváky, hlavně teda divačky mladšího věku. Nijak mě tam nic extra neotravovalo, jenže na zadek jsem si z toho nesedl. Snad to bude ve filmu lepší. 60% ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, nejsem dezolát ani xenofob. Kulturní oživení tohoto seriálu je na něm právě to nejzajímavější, co jsem v něm našel. Jinak se jedná o další generickou MCU slátaninu, kterých jsme za posledních x let dostali tuny. Oproti WandaVision která se aspoň ze začátku snažila o něco originálního a autentického, zde je to naprostý opak originality a celý děj je vám asi ve čtvrtce seriálu jasný. Postavy mi bohužel nepřirostly k srdci a když k tomu přičtu opravdu tupé pokusy o vtipy, nemohu být s tímto projektem spokojen a pro ostatní mám snad jen radu ať neztrácí čas a podívají se raději na Lokiho nebo už zmíněnou WandaVision. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hlavní hvězda se pro roli narodila: výborná ukázka nadšeného herectví ve všech epizodách! Ani přes zajímavou stavbu jednotlivých dílů se Ms. Marvel nicméně nedaří nadále zaujmout natolik, abych se těšil na další děj a zápletky. Poslední dvě části jsou hodně fajn, ale výplň mezi pilotem a finále fakt těžce nudila, slušel by tomu klasický celovečerák. [Disney+] ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a charismatická Iman Vellani v hlavní roli ve slabším příběhu s trochu divným vyprávěním. Průměrná série od Marvelu, která svým příběhem neoslní, což je asi největší problém, ale taky je to asi tím, že už od Marvelu jsme viděli hodně a máme vysoká očekávání. Jakožto takový prequel k dalšímu filmu Cpt. Marvel, tak nemám moc velké naděje na úspěšný film, ale budu rád, když mě film přesvědčí naopak. Pákistánská kultura ale byla dobře vyobrazena, hodně scén mi zde přišlo zbytečných, některé ale zase byly hezky provedené. Škoda, že napětí je tu téměř nulové a zápletka nezajímavá. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Již v květnu 2018 Kevin Feige prozradil v rozhovoru pro BBC, že existují plány na uvedení postavy Ms. Marvel do MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama