Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Nin 

všechny recenze uživatele

Marvelka má super start. Dobře představí postavy v jakémsi cool teenagerovském seriálu, který se odehrává ve světě Marvelu a hlavní hrdinka-outsiderka Kamala Khan objevuje své zvláštní schopnosti. Zároveň se tvůrcům seriálu daří pěkně a stylově představovat pákistánskou komunitu v USA. A aby do toho nebylo málo, má seriál fakt skvělou hudbu, pravděpodobně hlavně od muslimských hudebníků. Takovýmhle pohodovým seriálem to je ale bohužel jen tři díly, což je půlka seriálu. Pak se hlavní hrdinka ocitá dokonce přímo v Pákistánu a seriál začne v mnoha ohledech váznout. Má čím dál horší a míň zajímavý příběh. Až moc se nám tu ukazuje historie Pákistánu, resp. Indie, která samozřejmě není nezajímavá, ale zde je to všechno podáno maximálně zjednodušujícím pohledem. V téhle chvíli navíc po obyčejné holce Kamale začnou pálit (bez zjevného důvodu, jak to tak bývá zvykem) hned tři kluci, jeden krásnější než druhý. Hlavní herečka není žádná klasická krasotinka, ale je to velká sympaťačka a do role se hodí. V seriálu změnili oproti komiksu nějaké zásadní věci ohledně jejího superhrdinskýho původu i schopností. Nejdřív jsem si myslel, že to je kvůli tomu, aby se jím líp dělali speciální triky... Ale po zhlédnutí posledního dílu si už nejsem tak jistý. Protože tam jsou ty triky příšerné. Nejsem na triky vůbec náročný a v podstatě jsem si nevšiml ničeho špatného na předchozích marvelovkách, které jsou za triky kritizovány. Ale tady to fakt přehlédnout nejde. To, jak se třeba hlava Ms. Marvel nějak volně vznáší u zbytku jejího CGI těla, je něco děsivého. Na konci se Kamala naštěstí vrátí do USA, ale i tak má seriál spíše průměrnější příběh. Také mi přišlo, že vlastně nakonec v Ms. Marvel není tolik dramatu. Jak v osobní, tak v superhrdinské rovině to vlastně Ms. Marvel zvládá bez větších potíží. Hojně jí pomáhají rodiče, přátelé i nečekaní spojenci s nadpřirozenými schopnostmi. I proto není příběh příliš působivý. Způlky pěkný pohodový seriál, způlky telenovela s hroznými triky. (6/10) ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, nejsem dezolát ani xenofob. Kulturní oživení tohoto seriálu je na něm právě to nejzajímavější, co jsem v něm našel. Jinak se jedná o další generickou MCU slátaninu, kterých jsme za posledních x let dostali tuny. Oproti WandaVision která se aspoň ze začátku snažila o něco originálního a autentického, zde je to naprostý opak originality a celý děj je vám asi ve čtvrtce seriálu jasný. Postavy mi bohužel nepřirostly k srdci a když k tomu přičtu opravdu tupé pokusy o vtipy, nemohu být s tímto projektem spokojen a pro ostatní mám snad jen radu ať neztrácí čas a podívají se raději na Lokiho nebo už zmíněnou WandaVision. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedal niekto zmrzkopizza?“ Taký farebný seriál ste dlho nevideli. Najviac ma na ňom paradoxne (?) nudili komiksové sekvencie a s nimi súvisiace mizerné triky, ťažkopádne akčné scény, fakt blbé hrdinkine superschopnosti alebo megaklišovité delenie na dobro a zlo, kde dobrí sú dobrí a zlí.. zlí. Toto ma fakt otravovalo. Vravel som si, o čo by to mohol byť vydarenejší seriál, ak by nezapadal do Marvel rodiny a bol len o puberťákoch na strednej. Našťastie je k dispozícii hravé réžia plná hračičiek od výmyslu sveta (špecifické postavy, divoký strih, celková nákazlivá puberťácka bláznivosť, animované blbinky napchaté do hraných záberov), zaujímavý moslimský fíling (čo samozrejme v našich krásne rasistických zemepisných podmienkach plných polodementných náckov a negramotných patriotov bude problém) a fantastická Iman Vellani. Len málokedy sa stane, že je kasting taký dokonalý, až sa mu podarí zamaskovať slabiny projektu. Iman je rozkošná, sympatická, realistická, uveriteľná a hoci je to celé nejeden raz robené na efekt a strašne gýčovo, svojím odzbrojujúcim výkonom vás, nuž, odzbrojí. Iste, niekomu bude určite vadiť a iritovať ho svojím špecifickým hereckým výkonom, ale mne sadla a zachraňovala slabé scenáre ako keby bola, ehm, superhrdinka. Preto je fakt veľká škoda, že po sviežom a zábavnom rozjazde sa seriál zmení na štandardne predvídateľnú blbosť plnú mdlej akcie a trápnych CGI. Samozrejme sú otravne naznačené tony nezaujímavých vecí, s ktorými sa dá v prípade úspechu pracovať v nasledujúcich sériách (a filmoch). Príde aj bizarno-zaujímavá medzititulkovka. Našťastie má Ms. Marvel len šesť dielov, z nich žiadny stopážou nepresahuje cca 44 minút, takže to rýchlo utečie a zvládnuť sa dajú aj slabšie epizódy. Dojemný spôsob, ako vznikla prezývka. Ono je to v podstate detský seriál, ale možno napokon aj práve v tom drieme čaro postavy, ktorá svojou roztatárenosťou predstavuje vítaný protipól všetkým tým vážne sa berúcim a pomerne dokonalým superhrdinom. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Naprosto generická, lehce nahraditelná, ničím nevybočující Marvelovka. Začíná se to silně propadat a krom hlavní hrdinky tady vůbec nic nefunguje. Postavy mění chování jak se to hodí scénaři, nevýrazná a nezajmavá režie + absolutně tragičtí „záporáci” a nefunkčí humor. Čekal jsem víc, ale to je už od Marvelu asi chyba. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Je to roztomilé, pohodové, příjemně vtipné. Kamala je neskutečně fajn a baví mě se na ni koukat. Prostředí a výprava je taky fajn ale co to nejvíc sráží je scénář, který se pod obrovským objemem otázek v rámci MCu ztrácí a vyvolává další otázky. Mnoho věcí nedává smysl, něco není vysvětlené. Zde je jasná cílovka děti, ale to nebrání dospělému se na to podívat a přesto se bude bavit. Bohužel je to ovšem vše nahuštěné v šesti dílech a plno věcí je upozaděno. Korunu tomu nasazuje poslední díl kdy se opět s elitních jednotek dělá banda neschopných blbců, na které vyzrají děti...ve výsledku moc fajn průměr ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Píseň „Reflections“ z animovaného filmu Legenda o Mulan (1998), kterou cituje školní poradce (Jordan Firstman), je o snaze najít své místo ve společnosti v důsledku rozporu, co by si přála samotná Mulan a co její rodina. Tuto paralelu můžeme sledovat v rodinné dynamice Kamaly (Iman Vellani). (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama