Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pred X lety nebylo modnejsi ikony nez Zelvy Ninja, mel jsem a snad i jeste mam vsechny vytisku komixu, ktery vychazel, dnes by se dal mozna vyhodne zpenezit, sledoval jsem kazdy dil v TV, vlastnil jsem figurku Leonarda, kdo by si nechal ujit partu 4 zelvicek, nahodne zmutovanych mutagenem, vychovanou japonkym guru Mistrem Triskou v ninje, aby branili mesto pred podlym Trhacem a jeho Foot klanem, vse zastitene zlocinym mozkem Krangem? Cowabunga! PeS: Ja jsem byl Leonardo :o) ()

otík 

všechny recenze uživatele

To byly doby! Jako teenageroví pobouchanci jsme se v sobotu dopoledne sešli u kámošů a čuměli na korytňačky, hemany, xeny a další kreslené kraviny na cizích televizích. Jo, a želvy patřily pak i na českých televizích k tomu vyhledávanému. Milá animace, rozumné příběhy, žádné velké příšernosti. Jo, jo, to byly časy. Kde je jim konec?! ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Skvely serial o Zmutovanych zelvach ninja, ktere bojuji proti zlemu demonovi Krangovi a jeho nohsledum z dimenze X. Jako male decko sem to miloval - libila se mi graficka stranka serialu a taky hudba, jako starsi sem na tomto serialu primo ujizdel, libilo se mi bojove umeni, ktere jednotlivy hrdinove i padousi predvadeli a take se mi libil zelvi zivot - pizza, jizda na skateboardech atd. Jako Teenager sem na serial nezanevrel a sem tam se taky kouknul, a nelitoval sem - dilko neztratilo nic ze sveho kouzla, kterym me v mladi okouzlilo a i kdyz sem se snazil ho brat spise s nadhledem - nepovedlo se a zase sem byl ten maly kluk a napjate sledoval zelvi dobrodruzstvi. Na serialu spolupracoval i Stan Sakai, autor kraliciho Ronina Usagiho - ktery se v jednom dile zelvicek taky objevil. Taky sem mel rad Trhace, a priznam se, obcas sem mu i fandil ,ale ne dlouho, pak sem byl zase na strane Leonarda, Donatela, Michalangela, Raffaela a jejich moudreho ucitele, mistra Trisky. Najdeme tady vsechno - sympaticke hlavni hrdiny, nesympaticke padouchy, najdeme zde humor ale i napeti a akci. Pro me jeden z vubec nejlepsich animovanch serialu vsech dob!! ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří k mému dětství stejně jako třeba KAČEŘI. Sledoval jsem všechny díly a nahrával si je na videokazety. K tomu pak ještě komiksové časopisy, omalovánky, plastové figurky, žvýkačky s obrázkem nebo potiskem. Bylo toho hodně. Jsem tím poznamenán stejně jako pozdější generace Pokémonem (Obávám se, že zde budou následky ještě horší.) ___ P.S. Na seriálu mi vadil jeden logický nesmysl. V prvních dílech želvy poslaly Technodrom s Trhačem a celou jeho armádou se zdrcujícím přehledem do nitra Země (Odtud pak Trhač podnikal výpady na povrch.). Přitom v pozdějších dílech, kdy se Krangovi s Trhačem podařilo konečně dostat Technodrom nahoru, najednou si 2 želvy nemohly poradit s jednim fuťákem a kameňákem a zachránila je až April s foťákem. To mě teda štvalo. Jinak to ale nemělo chybu. I ta titulní písnička. Podle seriálu udělali i hru na Game boye. Oblíbená hláška „Jsi rychlý. Ale laser je rychlejší než ty!!!“ Moje hodnocení berte jako notně zaujaté. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Legendary animák. Co dodat víc, čtveřice "zeleňáků" (nikoli zelenáčů) + mistr Krysa, to bylo něco. Jen těch mechandisových pitomostí, co se kolem toho točilo, od žvýkaček, přes kartičky, obleky, postavičky, skládačky, omalovánky a já nevím co všechno. Přesto nikdo nás nebyl proti. A proč? Protože jsme se do tohoto seriálu, my malí kluci, prostě zamilovali. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama