Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 20

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 20

Recenze (146)

Koda 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč jsem dal o hvězdičku navíc, než u Spidermana byla svižnost, a hlavně se tam furt něco dělo. Dále film doprovázely skvělé hlášky z českého prostředí, alias Všechnoparty s Karlem Šípem, kde jsem se prakticky sám smál. Ale možná jsem měl trošku větší hype, který jsem, jakožto fanoušek, nedostal. Píseň od Vanilla Ice tam byla jen chvilku, intro k původním TMNT aspoň nakonec by nebylo na škodu, ale zase na druhou stranu o co jsem si ve filmu žádal, aby tam bylo, tak to mě celkem dobře pohoni... ehm.. podojilo.... vlastně jsem se narval sám popcornem, ale you know what I mean. Chtěl jsem dát plný počet, a o to víc mě mrzí, že jsem se rozhodl dát krásné 4. Film měl rozhodně potenciál, ale víc zabrousit do vtipu, víc drsných momentů, ale zase chápu, spíše je film stavěný pro mladší publikum, ale upřímně, styl animace je na jedničku. Rozhodně ale bych byl rád za dvojku. A pokud bude, jednoznačně bych sáhl i po plném počtu, tak jak u Sonica :) PS: HEYYEYAAEYAAAEYAEYAA ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nové Želvy Ninja jsou zábavnou akční jízdou, která se nejednou snaží tvářit, že je něčím víc, ale úplně se jí to nedaří. Animace i hudební podkres nápadně připomínají Spiderverse, na což si rozhodně nemůžu stěžovat. Není to sice tak hravé a nápadité, svému účelu to nicméně poslouží a několik momentů je fakt hezky provedených, třeba montáž útoků na gangy. Film logicky stojí na ústřední čtveřici bratrů, které jednoduše baví sledovat – ať už jde o vzájemné hašteření, společné natáčení videí na sítě či první opravdovou akci proti zločincům. Každopádně jsem možná čekal ještě větší prokreslení jejich charakterů. První polovina je i přes to výborná, od zrodu mutantů, přes výchovu Mistrem Třískou až po seznámí s April. Příběh navzdory své jednoduchosti baví a sice se snaží nakousnout vážnější témata jako odlišnost či vyřazení z kolektivu, tahle osobnější rovina je však spíše v pozadí. S blížícím se koncem se bohužel začnou hromadit klišé, děj je někdy až zbytečně zrychlený a sází na nucené motivy, kdy si postavy samozřejmě musí uvědomit, co je správné a podobně. Finále tak nemá vytoužený emocionální dopad, protože cesta k němu je v závěru dost kostrbatá. Ve výsledku jsem se nicméně těch 100 minut dost bavil, i díky tomu, že i v dabingu byly (nejenom) vtipy překvapivě fajn, ačkoliv narážky na české celebrity působily dost absurdně, ale co už. Mutantí Chaos není revolucí žánru ani animákem roku, ale to vlastně vůbec nevadí. 7/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $70miliónov║ Tržby USA $118,613,586║ Tržby Celosvetovo $180,513,586▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší pokus z ninja korytnačkami, skoro vyšiel. No animácia je jednoznačne zaujímavá, pestrá, tam nevidím problém. Zábavnosť, frky, v pohode, poväčšinou, pokiaľ nemiera do humusu. To čo porobili z postavou April O Neill otras - grc, to ako tak trošku dojebkali, ďalej uletenosť tak trochu aj nad mieru. Neviem ale toto už ani nie je moc pre decká. /60%/ ()

animario 

všechny recenze uživatele

První Ninja želví movie, kterej skutečně naplňuje důležitý (a v ostatních verzích často opomíjený) slovíčko "Teenage" v názvu legendární party (což je ve výsledku plus i mínus zároveň). Animace je progresivní a divoká stylizace nemusí sednout každýmu (chvílema to byl skutečně mutantí chaos). Mně se nakonec líbila, byť chvíli jsem si zvykal. Příběh je krásně infantilní a crazy a k týhle verzi naprosto sedí. Soundtrack byl supiš (i když absence titulní oldschoolový vypalovačky TMNT zamrzela!). Ačkoli jsem ve výsledku celkem spokojenej (a případný pokračování uvítám, nadšení je z tvůrců cítit hodně), na verzi, která by vzkřísila ducha původních gumových želv (a ninjů) a byla cool, ale i oldschool zároveň, pořád čekám. 3,5* 🐢 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nové želvy by strašně moc chtěly být něčím jako animovaný Spiderman a vézt se na jeho vlně originality, ale vychází jim to jen z části. Akce je povedená a soundtrack dvojky Reznor, Ross doplněný o známé klasické songy je dokonce výborný, ale zbytek už taková sláva není. Humor ve vší své mladické rozjívenosti moc nefunguje a animace by se sice dala nazvat osobitou a originální, ale mě osobně nepřišla moc hezká a v některých momentech je dokonce přímo odpudivá. Na želvách sem jako dítě vyrůstal a i když už za ty roky vznikl bezpočet verzí, tak osmdesátkový animák a první dvě hrané verze z devadesátek zůstávají nepřekonány...60% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama