Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 5

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (147)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček /// Dabing 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// PLUS: určitě animace, je moderní, pro akční scény naprosto vhodná, podobné jsme viděli v novém Kocourovi v botách a v novém Spider-manovi, kde to v obou případech bylo ve všech směrech dokonalé, vedle animace byla výborná akce, relativně přehledná a vskutku plynulá, atmosféra snímku celkem ušla, byla temnější, ale ne příliš, hudba byla jiná, byla dobrá, ale byl to nový soundtrack, opět moderní, vtípky některé šly, některé se minuly účinkem MÍNUS: nostalgie tentokrát bohužel vůbec nefungovala, překopání mytologie vzniku některých postav ( mistr Tříska), vzhled některých postav (April) a "moderní" chování většiny postav./// Shrnutí: Nový záporák, nová animace, moderní chování a uvažování postav. Myslím si, že pro novou generaci je to dost dobré. Pro současného skoro čtyřicátníka, který šel poprvé do kina na film Želvy ninžové (1990), to se psal 92 rok a bylo mi osm to už dnes bohužel tolik nefunguje. A přitom předešlé filmy, ty animované (2007) ale i hrané (2014,2016) mě zasáhly více. Nejlépe si pak stojí animovaný seriál z let 2012-2017. Teď mě ale omluvte, jdu si připomenout můj první kino zážitek, který utvářel mé dětství po celá 90tá léta/// Celkem 65%/// ()

maddy 

všechny recenze uživatele

"I am Super Fly, Missy Elliott's Supa Dupa Fly." Animácia, hudobný podkres, aj niektoré vtípky pripominajú Spider-Man: Into the Spider-Verse, no Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem nemôžu byť od Spider-Verse série vzdialenejší a prakticky sa jedná, napriek podobnej animácii, skôr o protipól k Spider-Verse. Tam kde sa animovaný Spidey snaží o nejaký presah a cieliť aj na dospelých, nové nindža korytnačky sú vyslovene jednoduchým, akčným animákom pre mladšie publikum s peknou animáciou, slušnou akciou, pár fajn vtípkami (a hip-hopovými odkazmi) a priamočiarým príbehom, ktorý tých sto minút upaľuje vpred a zakončí to tak akurát prestreleným finále. Vo výsledku som sa príjemne, nekomplikovane pobavil, takže spokojnosť. No príde mi nefér od týchto animovaných TMNT chcieť niečo viac iba preto, lebo majú animáciu podobnú s iným, ambicióznejším animákom. Tu nikto nesľuboval nič viac (ani podľa trailerov) než pomerne jednoduchú zábavku a tú film bez problémov dodal. CELKOVO: 7/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vždy sa rád s touto partiu vraciam do detských čias a práve preto som rád, že sa nezabudlo na tieto zelene potvory a niekto im raz za čas dopraje nejaký animák. Na pozícii scenáristu a producenta sa dostali strelení týpci Rogen a Goldberg, ktorý niekoľko šibnutých filmov už spolu vyprodukovali. Preto som sa aj celkom začal tešiť na to čo dostaneme. Ak mám byt úprimný, tak som čakal trošku viac. Zo začiatku mi trošku nesedela animácia, no po čase som si zvykol. Predovšetkým som si myslel, že korytnačky už budú trošku dospelejšie a dočkáme sa trošku serióznejšieho a akčnejšieho príbehu, výber záporných postav tiež úplne nepotešil. Starý dobrý Shredder je len jeden. No napriek tomu som sa úplne nenudil, očividne som väčší fanúšik korytnačiek ako som si myslel. Ja som sa bavil, na jedno pozretie fajn, neurazí, je to krátke a zopár vtipov príjemne pobaví.  75% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem má něco, co mi na moderních animácích tak chybí: hravost. Nejde však jen o hravost formální, protože co si budem, celková radikálně komiksovo-kubistická audiovizuální stylizace využívající jak 3D, tak 2D kreslenou animaci kombinující stop-motion prvky alá Spider-verse či Kocour v botách: Poslední přání nemá sebemenší chybu. Jde však i o hravost příběhovou, jelikož tenhle animák reinterpretuje a pojímá legendu o želvích ninjích z New Yorských stok tak, jak si Mikey, Leo, Raph a Donnie odjakživa zasloužili – tedy jako legendu o hyperaktivních ztřeštěných puberťácích, co maj všechno u zadku. Jde tak o šíleně zábavnou, až funkově nápaditou, tak akorát dětinsky infantilní a neskutečně svěží popkulturní limonádu, která nenese žádnou trapnou stopu zhuleneckých komedií Setha Rogena, která se nebere moc vážně, a přitom dokáže nabídnout emotivní alegorii o překonávání strachu z jinakosti. Takže kdo se taky v předškolních letech těšil v půl šestý ráno na eskapády želvích ninjů (samozřejmě po teleshoppingu s Horstem Fuchsem!) tak ten se tu prostě najde.... 8,5 pizz z 10 ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem "Želv Ninja", ale pamatuji si, že jsem viděl několik kreslených filmů. O animovaný restart této série bych se nijak zvlášť nezajímal, ale po spokojených ohlasech, kterých se mu dostalo, a také mě zaujal po vizuálně jedinečné a dynamické animaci ve stylu "Spider-Verse" či posledního "Kocoura v botách". Styl animace filmu je velmi dobrý, i když jinak to pro mě dopadlo smíšeně. Nicméně je rozhodně dostatečně zábavný a příjemný, takže jsem si jistý, že jeho cílová skupina dětí a fanoušků "Želv Ninja" se bude velmi dobře bavit. Film přináší chytrý příběh o původu želváků, včetně toho, jak vyrůstaly a jaký mají vztah k lidem. Nyní jsou želvy teenageři a musí zastavit zmutovanou bytost jménem "Superfly", která chce se svým zločineckým syndikátem zabíjet lidi. Stylizovaná animace je stejně jedinečná a poutavá, jak vypadá v trailerech, s širokou škálou různých animovaných záběrů a krajin, které vytvářejí vizuálně jedinečný a ohromující zážitek. Film je místy vtipný a chytrý, i když některé pokusy o humor končí zklamáním na straně dětinskosti. To asi není u rodinného filmu s označením PG nečekané, ale rozhodně se zdá, že některé pokusy o komické odlehčení působí nuceně a druhořadě. Vývoj želváků je trochu nedopečený, i když fanouškům to asi příliš vadit nebude, protože postavy už znají a mají je rádi. Film má svižné tempo a měl by mladší děti do příběhu důkladně vtáhnout. Ve výsledku mi tento film přišel jako dostatečně zábavné zpestření a jsem si jistý, že bych si ho užil lépe, kdybych byl fanouškem "Želv Ninja", ale pro mě to ani zdaleka nedosahovalo kvalit třeba loňského "Kocoura v botách" (stylem animace ani jinak), a to i přes velmi pozitivní recenze. /60%/ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama