Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Megapopularita čtvrtého dílu Rockyho v našich končinách je úsměvná, nicméně pochopitelná, protože RUSKO a AMERIKA a STUDENÁ VÁLKA. Co na tom, že jde s přehledem o nejhorší díl série, který se předhání v předhazování klišé (pomsta za kamaráda, spousta drsných pohledů z očí do očí, konvertování publika při zápase) a upozaďuje Rockyho samotného. Závěrečný povinný proslov otravný. Mimochodem, pohlavek tomu, kdo pustil před kameru toho robota. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Viac menej variacia na treti diel, avsak Stallone sa vynasiel s velmi atraktivnym protivnikom a hlavna cast pribehu je prenesena do ruska, co filmu (hlavne oproti starsim dielom) dava torchu exoticky filing. Zaverecny suboj je tiez vydareny a najviac ma dostala Dragova hlaska asi po tretom kole, na Rockyho adresu - "That's not a man, that's a piece of iron". Vydarene. (8/10) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. Skvělý film. Po nic moc 3. díle velká vzpruha. Dolph Lungren jako mlčenlivý zabiják, nepřemožitelný boxer. Výborný trénink v zasněžené přírodě..dobrý konec - spokojenost. Patrně tímto dílem měl Rocky skončit, protože 5. díl je velký krok vedle a znamená těžký úpadek a vrhá na celou, poměrně dobrou sérii špatné světlo. Všimli jste si? 1) V okamžiku, kdy začíná zápas mezi Rockym a Ivanem Dragem, má na sobě Paulie a Duke čisté bílé triko. V záběru během prvního kola mají oba na triku skvrnu od krve. Když končí první kolo, tak je triko opět čisté! 2) Ve scéně, kdy začíná zápas mezi Ivanem a Apollo Creedem, tak má Apollo boxerské rukavice na rukou. V dalším záběru, když volá na Draga "Chci tě!", je vidět, že rukavice nemá. A při dalším záběru, když jdou do středu ringu, tak je má opět na rukou! To si je v ringu sundával? ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sly opět v plné formě. Po nepříliš přesvědčivém třetím díle, natočil podle mého názoru nejlepší díl celé série. Nováčka v profesionálním světě boxu Ivana Draga (Skvělý "záporák" Dolph Lundgren, který si snad ani lepší filmový debut nemohl přát) vyzve na souboj Apollo. Počítá se s jeho snadným vítězstvím, ale opak je pravdou a Drago ho zmasakruje tak, že Apollo zemře. Rocky chce pomstít smrt kamaráda a vyzívá Draga na souboj....... trénik v Rusku na sněhu nemá chybu.... Závěrečný zápas beru jako třešničku na dortu..... Jedna z nějvětších klasik 80. let. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Stalloneho filmový triumf. Obrovsky povzbuzující snímek a legendární boxerský souboj na pozadí studené války, s nadčasovým závěrečným poselstvím. Rocky, na kterého se pokaždé rád podívám, protože tento díl je skutečně moje srdcová záležitost, je to splněný sen všech malých i velkých kluků, kteří chtějí v životě něčeho dosáhnout. Maximální inspirace i pulsující energie. Sylvester Stallone, který je zde v neuvěřitelné fyzické formě, herecky celý film táhne, jako režisér opět diváky zásobuje spoustou skvělých nápadů a rockový hudební doprovod (např. Burning heart), je naprosto úžasný. Zlatá 80. léta v plné své kráse. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Fyzickú prípravu Sylvestra Stalloneho (Rocky) a Dolpha Lundgrena (Ivan Drago) mal kompletne na starosti George "Mackie" Pipasik. George Pipasik, pôvodným menom Juraj Pipasík, je rodák zo slovenského mesta Svidník. Bol priekopníkom kulturistiky v bývalom ČSSR, odkiaľ v roku 1968 emigroval do USA a vytvoril tam úspešnú sieť fitness centier. Vo filme si strihol aj cameo ruského majordóma pri Rockyho príprave na Sibíri. Najprv rúbe vonku drevo a neskôr ho môžeme vidieť ako sparinga pri šachu s Rockyho trénerom (Tony Burton). (FauSSt)
  • Při přistání letadla v Rusku ve všech záběrech s různě silnou intenzitou sněží, ale v čase 46:53 není po sněžení ani památky. Po dosednutí letadla na zem opět chumelí. (dom156)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama