Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rádoby „cool“ sonda do života mládeže koketující s drogami, která chce být realistická a zároveň vtipná, přičemž selhává v obojím. Snaha o památné hlášky působí trapně díky chatrnému scénáři a přehrávajícím hercům a upřímně mě pobavily maximálně tak dvě scény. Režisérsky dobře odvedený standard, scenáristicky celkem průšvih. 40% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Má svůj zajímavý příběh, ač dramatický, je neustále odlehčován vtipnými situacemi. Nemyslím si, že by nějak zvlášť Šteindler přestřelil, jak co do vykreslení mládeže, tak co do narkomanů (samozřejmě jsou filmy, kde je tato problematika popsána lépe, např. Requiem for a dream, ale svůj účel to splní). Hereckému obsazení samozřejmě vévodí Jan Dolanský, který má rozhodně budoucnost (kvalitních mladých herců zas tak moc v ČR nemáme). Nesmím zapomenout na mrazivou, ale hezkou hudbu. Co se týče konce, dal se sice čekat, ale to kruté procítění hlavního hrdiny bylo na místě. Hodnotím 5* a je mi úplně jedno, jestli s tím souhlasíte. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to asi obecný fenomén týkající se všech členů divadla Sklep (snad vyjma Davida Vávry) - pomalu se stávají součástí té mainstreamové kultury, toho showbyznysu, který po léta nejenom ve svém divadle, ale i v přidružených projektech soustavně parodovali a poukazovali tím na jeho obsahovou vyprázdněnost, absurditu takové umělecké a profesní existence a pokleslou estetickou a poetickou složku oficiální (nejenom normalizační) kultury. Dovedli svou poetiku trapnosti k dokonalosti, ale nikdo mi nevymluví, že ambice být součástí tohohle showbyznysu nebyla od počátku přítomna v jejich výborných kabaretních parodických číslech, což ovšem není tak důležitý fakt jako to, že většina sklepáckých osobností po roce 1989 zakotvila u zdroje svých tehdejších parodických čísel. Tomáš Hanák paroduje sám sebe (=ztrapňuje se) v kdejakém pokleslém nekonečném seriálu či uprděné estrádě, Jiří Macháček zakotvil v mělkých vodách domácí populární hudby ... a na Milana Šteindlera ,,zbylo" tajtrdlíkování v nováckém zábavním pořadu a po jednom fenomenálním (Vrať se do hrobu) a dalším výborném (Díky za každé nové ráno) se i jeho režijní tvorba řítí směrem k dekadenci mainstreamu - jak si jinak vysvětlit režijní záměr natočit tendenční film pro teenagery o drogách a vyhulených hrdinech. Ne, tohle opravdu nejsou noví ,,generační" Samotáři, nebo čím měl tenhle film vlastně být? Šteindlera asi definitivně pohltila estetika jím preferované televizní reklamy, jejímž natáčením se živí... A abych parafrázoval titul režisérova nejlepšího filmu - Vrať se do Sklepa, Milane! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tohle bizarní dílko, ať už jako drama či sonda do životního stylu dnešní mládeže jen těžko obstojí, ovšem jako zábavná černá komedie na mě působí báječně. Pohodový relax, u kterého, když nic, tak spolehlivě pobaví "houmlesák" Pepa Nos, Pexesovi "gorilky" a hlavně věčně nastřelený, smrtící hlášky vypouštějící Radek (Kuchař) a nečekaně mě pobavil i jindy nesnesitelný Víťa Jandáků. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milan Šteindler se podruhé vrátil do hrobu a mezi teenagery. Doba pokročila a jedou drogy, podsvětí, bossové, mafiáni a různý párty... Nevím jestli tohle mělo být drama nebo komedie, nebo mix obou žánrů. Dolanský jede jako vždy na sto procent a nebýt jeho, asi by to bylo zoufalé... Takhle nějak to dopadá, když někdo točí o tématu, které zná nejspíše jen z doslechu. * * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Po filmu ještě v témže roce vyšla i stejnojmenná knižní podoba. (Erico)
  • Ve filmu trpí Jakub (Dolanský) psychickou i fyzickou závislostí na drogách resp.na pervitinu.Faktem je,že lidé závislí na pervitinu ovšem žádné příznaky fyzické potřeby nemají, jelikož fyzická závislost na pervitinu neexistuje.Jedná se pouze o psychickou závislost. (bohhous22)

Reklama

Reklama