Reklama

Reklama

Great Pretender

(seriál)
  • Japonsko グレートプリテンダー (více)
Trailer 2
Japonsko, (2020–2024), 10 h 40 min (Minutáž: 22–24 min)

Série(2) / Epizody(27)

Možná největší podvodník v Japonsku Makoto Edamura se pokusí převézt prvotřídního křiváka Laurenta Thierryho. Jenže tentokrát se přepočítal. (Netflix)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2020) (S01) 

Ano, hodně stylový jsou tihle japonští Dannyho Parťáci o tom žádná a stejně tak musím říct, že to byla velice uspokojivá a příjemná podívaná. Postavy byly dle mého velmi sympatické a zároveň slušně vykreslené a já dokázal velice snadno pochopit většinu jejich motivací a nejen skrze jejich minulost se vcítit do jejich charakterů. Měl jsem rád i Edamuru, líbil se mi jeho vnitřní konflikt mezi tím co je správné a co je třeba ještě správnější a většinou jsem ho docela chápal. Cynthia mě začala doopravdy zajímat až když jsem se o ní něco dozvěděl, ale rozhodně mi nepřišla otravná, tedy tuhle výtku naprosto nechápu. Abby byla na jednu stranu správně trhlá a na druhou stranu zase uzavřená a komplikovaná osobnost, což mám rád a Laurent je prostě charizmatický sympaťák a jeho backstory se mi líbila asi nejvíc. Příběhy mě bavily, nebyl jediný, který by mě výrazně nudil (Los Angeles Connection 9/10, Singapore Sky 7/10, Snow of London 8/10, Wizard of Far East 8/10), měly slušnou gradaci, nápady i překvapení. Animace i hudba (kdo by neměl rád Freddieho) na výbornou. Já jsem spokojený. 8/10 ()

Razbliuto (2024) (S02) 

Zmatenější pokračování Great Pretender si tvůrci nemohli reálně vymyslet. Je to film? Je to seriál? Je to to sequel, spin-off, nebo volné pokračovaní? A je tohle opravdu všechno, nebo bude příběh Dorothy pokračovat někam dál, nebo se v dalším pokračování opravdu vrátí stará dobrá parta? Spousta nových otázek a zatím žádné odpovědi. Každopádně k tomu, co jsem viděl – čekal jsem to podstatně lepší, zajímavější, zábavnější, promyšlenější. Doufal jsem, že původní partička nějak výrazně zasáhne do děje (jsou tu v podstatě jen jako cameo), a ne že budu pouze sledovat romantické a životní patálie Dorothy s amnézií, které budou v podstatě končit obdobně neurčitě, jako začaly. Navíc i celá zápletka kolem mafie a neustálého nahánění, zrad a kdo ví čeho ještě na mě působil tak nějak zmateně, a ne moc promyšleně, zkrátka jsem si to celé neužíval tolik, jako předchozí sezónu, necítil radost z toho, jak je vše spletité a ani uspokojení z toho, že se vše nějak rozmotalo. Ona ani samotná Dorothy, její nový objev Jei a jeho kámoš to pro mě moc netáhly. Ale nebylo to vysloveně marné, animačně i hudebně se nemá Razbliuto za co stydět, a i když ten příběh byl slabší, než jsem čekal, pořád se na to dalo bez problémů dívat a užívat si zdejší mafiánské prostředí. Za mě slabší nadprůměr. 5,5/10 ()

Reklama

Reklama