Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Francouzi tyhle osobitý akční/krimi počiny umí. Je to přímočaře podaný příběh, který primárně slouží k tomu, aby akční scény měly aspoň nějaké pojítko. Zde to ale celkem slušně funguje, protože tvůrci své filmařině rozumí. Ať se jedná o pěstní souboje či svižné automobilové naháněčky. Navíc je to krásně evropsky syrové. Bez zbytečného pozlátka a přemíry uhlazených, přeleštěných soubojů. Tady když rána padne, je cítit výsledek. Po bouračce se postavy těžko sbírají z podlahy. Má to svůj ksicht a dokáže ho dostatečně prodat. Není to velkolepé. Nečekejte hromadné sekvence, kde se bijou desítky lidí. Je to malý film a moc dobře to ví. Jako oddychovka funguje, přesně tak, jak byl zamýšlen a tak byste k němu i měli přistupovat. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rychlá, přímočará jízda, určená hlavně pro cílové nenáročné publikum, které si chce u filmu především odpočinout a pobavit se, případně si nahnat i trocha toho adrenalinu. Vytýkat tomuto typu podívané jednoduchost zápletky a částečně i její naivnost a nepřesvědčivost, by zde pak bylo velmi snadné, já se mezi tyto šťouraly a pozéry ale nezařadím, jelikož jak pokaždé u takovýchto snímků tvrdím, zde je jednoduchost a přímost naopak nutností, jelikož cokoliv jiného má neblahý vliv na zábavnost a spád, a o to v nich jde v prvé řadě. O to víc je tu pak milé překvapení, že zde dojde i k několika nečekaným zvratům, to nejpodstatnější každopádně je, že tu funguje akce, které je docela dost, je efektní, nápaditá a chvílemi působí i poměrně nekompromisně, což já velmi rád. S atmosférou je to ale na hraně, sice je tu k onomu typu filmu slušně navozena, na druhou stranu není ani trochu výrazná, což se ale týká i celkového zpracování, které je uspokojivé, ale též nepřináší žádný osobitý tvůrčí styl, jenž by to alespoň trochu ozvláštnil. Obsazení jinak není žádná hitparáda, kdy především hlavní hrdina je takový divnotýpek, i když určité charisma mu upřít nelze, ale ani nikdo z dalších herců tu také není žádný výrazný, či zajímavý ksicht, což se pak následně bohužel odráží i na veškerých postavách, z nichž snad nelze ani vybrat jediného zástupce, který by to byl schopen nějak vyloženě v tomto ohledu pozvednout. To jsou ale už jen detaily, zásadní zkrátka je, že jako akční jednohubka Ztracená kulka rozhodně nenudí, naopak funguje na své možnosti vážně důstojně a zábavně, takže nakonec ve výsledku jde i o docela fajn podívanou. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednohubka z Francúzka, ktorá sa snaží vyrovnane kombinovať prvky žánrov akcia, krimi a thriller. Všetko v nej funguje spíš polovičným plynom, ale film má solídnu dynamiku. Ja osobne som nečakal pokračovanie, ale v roku 2022 by sme sa mali dočkať druhého diela. Uvidíme, že kam sa to posunie ďalej. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No ve finále bylo pro mě to konečný rozhodování docela složitý. Za mě rozporuplnej film. Frantíci tenhle typ akce vždycky točit uměli a nehádám se, že to nebylo zručně natočené, ale celé takové rutinní, nijak mě to v žádném směru neuchvátilo, včetně nevýraznýho hlavního hrdiny. Motivace k daným konkrétním činům ve filmu opravdu pak moc logiky nemá, ale z toho bych se úplně neposral. Dobrý řemeslo, ale čekal jsem víc.45% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá francouzská akční storka, která sice připomene Bessonovu produkci, ale narozdíl od ní ji chybí výraznější koncept i obsazení, ale zase se tu nikdo nepokouší o nějaké přiblblé bessonovské humory (jen považte - Ramzy Bedia ve vážné roli!). Příběhově to nenudí, záporák je fajn, z akčních scén bych vypíchl jen snaživou bitku na policejní stanici, jinak aspoň ve finále mohli víc šlápnout na plyn. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Upravený Renault Clio z úvodu filmu má za předními sedadly motor Lamborghini. Zajímavé je, že samotný Renault vyrobil stejnou generaci Clia také s motorem umístěným za předními sedadly. Šlo o variantu Clio V6 s třílitrovým šestiválcem a pohonem zadních kol. Ve dvou sériích vzniklo méně než tři tisíce kusů této sportovní verze. (FIAT 500)
  • Když ve 22. minutě Areski (Nicolas Duvauchelle) zastřelí přes zadní okno Charase (Ramzy Bedia), okno zůstane v dalším záběru nepoškozené. Díra po kulce se objeví v okně až v 56. minutě, když Lino (Alban Lenoir) prohlíží auto poté, co ho vytáhl z úkrytu. (Fischa77)

Reklama

Reklama