Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragickým hrdinou příběhu je mladý biolog dr. Petr Gabriel, čestný, pracovitý a slušný vědec, který obětoval veškerý svůj čas výzkumu léku proti infekční žloutence. Cestou na svou chatu se seznámí s pohlednou stopařkou Olgou, ale společně strávený večer zcela nečekaně končí tragicky. Když se totiž podnapilý Petr vrací na chatu poté, co svou novou milenku vezl do Kladna, srazí autem malého chlapce. Odváží ho do nemocnice, ale když zjistí, že chlapec cestou zemřel, zpanikaří a s vidinou ztráty práce, kariéry i dosavadního života ukryje tělo v malé jeskyni. Vzápětí vše ještě zhorší, když se pokusí svalit vinu na dvojici nevinných mladíků, kteří se v době tragické nehody vloupali do jeho chaty. Zpočátku vypadá jeho verze událostí nejen pravděpodobná, ale také podložená řadou důkazů i svědectví. Nejen Olga však záhy pochopí, že chlapce zabil on, i když neúmyslně. Také vyšetřovatel major Válek z pražské kriminálky má pochybnosti a dr. Petr Gabriel začíná chybovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerny a slaboduchy normalizacny film o tom, jaxa vinnik nehody snazi zotriet vinu a zrejme aj stopy ...... od Otakara Fuku som videl Pumpari od Zlate Podkovy 1978, a to bol asi jeden jediny film, ktory sa mi od neho pacil. Herecke vykony slabe, dialogy o nicom ... navyse hnusne kulisy. 30 % ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nezajímavě vyhlížející film, snad proto, že smrdí typickou béčkovostí kriminálek své doby. Ale vůbec není špatný, naopak. A hlavně to není "kriminálka" (leda že bychom lpěli na etymologii). Jeho námět (viník tragické nehody se snaží zakrýt svou vinu) je silný a velmi přesvědčivě provedený, včetně osobního pozadí hlavní postavy. Psychologická soustředěnost na vzniklý problém je vynikající. Konstrukce filmu je trojúhelníková, ana sestává ze stran: hrdinovy osobní kvality a možnosti, obludná tragičnost a neomluvitelnost jeho viny, blbá náhoda, jíž k tomu došlo. Následná panická spirála bezohlednosti při snaze o dokonalé zametení stop - dobrý. Cudná milostná scéna - dobrý. Název - dobrý. Kanyza - dobrý. Lapidární závěr - dobrý. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Člověk se do něčeho zaplete a ani neví jak. Ve snaze se ze všeho dostat, se zaplete do ještě vetších problémů, které ho smetou jako lavina. Osud prostě dokáže rozehrát s lidmi pěkné divadlo. Děj je naprosto předvídatelný a je úplně jasné, jak to celé dopadne. Ovšem, bylo zajímavé sledovat konaní hlavní postavy. Takže z toho nakonec byla taková psychologická sonda s kriminální zápletkou. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Sotva někdo z nás aspoň jednou nepřemýšlel, jak by se zachoval, pokud by se dostal do podobného maléru jako hlavní hrdina. Jeho psychologická studie a především způsob, jak se ve zkratové situaci zachoval je přímo děsivá a na ní stojí celý film, který je tím spíše filmem psychologickým, než detektivkou. Každopádně velice slušný film, kterým se táhne jak červená nit vtíravá písnička a výborný výkon Jana Kanyzy, možná jeden z jeho nejlepších. Pro mne má ještě jeden nostalgický význam. Točí se v exteriérech údolí Kačáku a v unhošťské restauraci Obecnice, kde si Kanyza kupuje cigarety jsem vypil nejednu číši a zapěl si z plných plic. V hospodě, před kterou odstaví auto, v Malých Kyšicích jsem těchto číší vypil ještě mnohem víc!! :-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tyhle starý český kriminálky maj v sobě nějaký kouzlo. O žádný světoborný dílo se teda nejedná, ale já mam ten film prostě rád. Kanyza je ve svý roli docela přesvědčivej a úplně jsem mu držel palce, aby se z toho vykroutil, i když stejně je asi každýmu celou dobu jasný, jak to dopadne. Jinak mi v paměti hlavně utkvěla ta příšerná písnička, co Kanyza poslouchal, když si to tak drtil ve svym Žígu, a dále Julie Jurištová se šílenejma brýlema. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Autor scenára Petr Schulhoff chcel film aj režírovať, ale kvôli veľkým bolestiam a postupujúcou rakovinou, ktorou trpel to nebolo možné. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama