Reklama

Reklama

V síti 18+

  • Slovensko V sieti 18+ (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Necenzurovaná verze V síti 18+ divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu. Zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Občansky závažné téma a netradičně pojatý a natočený dokument. A to si někteří chlapi myslí, že jsou perverzáci, když se občas podívají na nějaký ten film pro dospělé. Chyba, zde jsou ti prví škůdci! Fakt jsem čuměl, o tomhle problému jsem neměl ani páru. O nadprůměrném hodnocení skutečně není pochyb a pokud je máte, vaše chyba. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

V síti 18+ (Klusák kat) je úplně totéž jako V síti, jen navíc se třemi krátkými záběry na tři nerozpixelizované krátké pedofilní čuráky. Čili pouhé dost trapné opětovné škemrání o pozornost. Co bude dál? V síti 50+, kde své pokřivené přirození naprudko exponuje i Klusák? Každopádně další pozornostní kurvení si pustím jen v případě, že TéTéčko ukáže kundu. ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělý, realizace...mno....jak se to vezme. Svižně to sype, divákovi to ukazuje dost drsnou realitu, zvlášť těm, co mají dceru. Nebudu chválit 100% jen pro dobrý účel. Něco tomu prostě chybí. Je tady spousta balastu, spousta jednorázových šokovaček, plno "tyyy vole" obličejů a vytáhnou asi 2 nebo 3 hlavní "predátory". To vše se ale ke konci stejně nějak rozvolní a člověk se cítí tak nějak ošizen o nějaké finále nebo uzavření. V rámci marketingu jde vidět na internetu spousta trailerů, propagačních materiálů, videí jak filmaři číhají u restaurace a hned ty zmrdy berou. Tady ve finální verzi nic z toho není. Celý díl se víceméně soustředí na dva anonymní dědy a jednoho drsného Ústečana, který si všechno snaží uhájit. Asi největší psychopat Sneaky je tady obsažen jakoby mimochodem. Na to, že v reklamní kampani a rozhovorech to byl ten nejhorší zmrd ever (což jde z jeho přístupu dost poznat), tak mi tady chybí něco rozvinutějšího. Chápu Klusáka, že se snažil udělat filmový formát, takže 100 minut je pro něj asi ta představa filmu, ale tenhle materiál by zvládnul klidně i trilogii. A bylo by to lepší. Takhle je to taková hromada chaotického něčeho bez jakéhokoliv uzavření nebo finále. V podstatě jsem si při sledování připadal jako osel jdoucí za visící mrkví. To ukončení a zadostiučinění (například stylem "po natáčení dostali ti a ti po držce") tady chybělo. Bohužel. Obsah byl zvolen dobře, formě něco chybělo. Ale aspoň, že tak, něčemu to pomohlo a minimálně já vím, že mít dceru, tak mě čeká velmi stresující život. Chválím zařazení slušného hocha a lituju holky, tohle musel být nápor na psychiku jak cyp! A to hudební nebo zvukové pozadí, které mělo u vážných případů navodit mrazení v zádech bylo strašně prvoplánové a spíš k smíchu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

To isté ako normálna verzia v síti, ktorá nastavila ladku poriadne vysoko. Uchylaci niesu iba v Česku, ale po celom svete ich je plno. Prvýkrát to malo úplne iný efekt. Druhýkrát sa mi to už moc pozerať nechcelo. Chcelo by to ale určite pokračovanie. Lebo ide o ambiciózny projekt a dobrý dokument. 3* ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Nějak... jsem čekal víc. Zejména (ale nejen) zpracováním. Otevírá to nějaké společenské téma? Ano. Dává to +- autenticky nahlédnout do problematiky pohledem obětí? Ano. Ukazuje to rozsah problému? Ano (~ish...) Jsou tam pasáže, které jsou dělané záměrně na šok? Jistě, ale s tím se u tohodle počítá. Zároveň ale: ukazuje to reálnou míru rizika? Zjevně ne ("figurantky" nebo jak jim říkat se chovají na pohled uvěřitelně, ale i na mladý a nezkušený holky krajně neodpovědně, jejich ochota na všechno kývnout je z pohledu většiny obětí přehnaná). Dává to nějakou objektivní analýzu škodlivosti? Vůbec, naopak místy mi přišlo, že to reaguje přecitlivěle (v první části - ty shity co se tam dějou ve druhé půlce jsou samozřejmě už overkill). Je to nějak výchovné? - tváří se to tak, ale vlastně není, protože to reálně neukazuje žádný pozitivní vzor chování, odpovědí nebo zpracování podobné situace. Z těch 3* jsou 2 skutečně jen za to že to vyneslo téma na povrch, "dokumentárně" to je jinak ve skutečnosti spíš bulvrání shit. Což je škoda. ///// Mimochodem - na konci mě srala nehorázná nezodpovědnost štábu - setkání "figurantek" s predátory bylo zjevně zasazeno do naprosto nekontrolovaného prostředí, kde nebyla poruce žádná pomoc. Kdyby některému z nich v ten moment přeskočilo v hlavě, tak v blízkosti těch hereček neni nikdo, kdo by jim včas pomohl a ony samy sedí tak, že by měly problém uniknout. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama