Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Film mě ohromil svojí výtvarnou a vizuální stránkou - jako kdyby českoslovenští a francouzští výtvarníci a animátoři brali hutná množství lsd. Všichni ti roztodivný tvorové, rostliny, architektura ... prostě paráda. Dost mě ale zklamal velice uspěchaný a podivný závěr - přišlo mi, že jsem viděl tak maximálně první část dvojdílného filmu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Vidím, že po těch letech to není nikterak známé dílo, jak by si zasloužilo i díky tomu, že na ní spolupracovalo hodně českých animátorů a dá se najít v kvalitním dabingu. Z dnešního úhlu pohledu už tato klasika působí poněkud staromódně, ale stále má své kouzlo díky fantaskním výjevům i podivuhodným tvorům, kteří se tam objevují. Jinak sci-fi příběh se točí kolem záchrany lidského rodu na zvláštní planetě, kde mají lidé podstatně menší vliv na její chod než na Zemi. A ten musel ve své době působit hodně vyjímečně. Dnešními očima ho můžu však hodnotit maximálně silnějšími 3 hvězdičkami a doporučuji zvídavým.[ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi nejzvláštnější kreslený film, co jsem viděl. Ale stálo to za to. Zacházení s lidmi jako se škodnou havětí, jejich boj proti obrům, spousta naprosto fantaskních nápadů a animací, psychedelická hudba. Jen mám pocit, že 100 minutová verze je nějaká osekaná, protože mezi scénou odletu na divokou planetu a závěrem mi chybí docela velký kus vývoje.Při sledování na tripu musí být tenhle film minmimálně sedmihvězdičkový. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak na kanálu CS film asi běžela nějaká vykuchaná verze, protože 100 minut to nemělo ani omylem. Trvalo to cca 1 hodinu. Jinak myšlenka je to opravdu zajímavá a originální. Problém je v tom, že já nějak nemam kreslený filmy moc rád, takže pro mě je to za 3 hvězdičky. Kdyby se to natočilo s dnešníma efektama jako normální hranej film, mohla by to bejt celkem bomba. Rozhodně mnohem lepší, než nějakej přiblblej Avatar. Za zmínku stojí ještě muzika, protože ta je taky dost ujetá. Zní to asi jako kdyby to hrála skupina Mimikry z 30 případů majora Zemana :-) Jinak je prdel, že jedna písnička se dokonce o rok později objevila i v tomhle budovatelskym díle. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý, ale naprosto geniální film... a je to moc velká škoda... Na lidi pod kontrolou v obojcích... když jsem to viděl jako malý špunt poprvé, strašně jsem se potom bál... Nevěřil jsem vlastním smyslům, když se mně po více jak 35 letech od shlednutí, objevila v rukách placička s tímhle filmem... Všeho jsem nechal a hned jsem spěchal... však víte.... Mohu jen konstatovat, že ani po tolika letech ten film své kouzlo neztratil.... P.S. Mám ho!!! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Film se začal natáčet v Praze, ale kvůli politickým tlakům se dotočil v Paříži. (Witta)
  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama