Reklama

Reklama

Zázraky se dějí

  • Itálie I miracoli accadono ancora (více)

Tento příběh se skutečně odehrál den před Vánoci roku 1971. Juliane Koepcke (Susan Penhaligon) letěla se svou matkou Marií za otcem do Pucalpy. Shodou okolností musely přestoupit z letadla společnosti Forsett do letadla společnosti Lansa, které kvůli poruše na motoru havarovalo do amazonské džungle. Z 92 cestujících a 6 členů posádky přežila pouze Juliane. Té tak začala nejdobrodružnější cesta jejího života, protože dostat se zpátky do civilizace nebylo vůbec snadná...

Zajímavou shodou náhod zjistil o třicet let později při natáčení dokumentu o Juliane (Křídla naděje) dokumentarista Werner Herzog, že svůj film "Aguirre, hněv boží" točil jen několik málo kilometrů od místa nehody a na tragický let měl se štábem dokonce sám zamluvené lístky. (monolog)

(více)

Recenze (74)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vidět film před dvaceti lety, tak by možná zanechal větší dojem. Takhle působí výkon mizerných herců a neherců a příšerný český dabink. Do toho takřka neměněná hudba, teda spíš serie stejných zvuků, mající navodit pocit nejistoty a nervozity. Nakonec jsou tak působiví skutečně jen ti macatí červíci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak zázraky sa v tomto prípade neudiali. Čakal som niečo viac, niečo podstatne dobrodružnejšie a emotívnejšie ako len bezduché trmácanie sa dievčinky pralesom na jednom podpätku. Vlastne až na jednu scénku s červíkmi veľmi mdlé a uspávajúce. Vôbec sa tu nedokázala filmovo zachytiť tá ťaživosť situácie hlavnej hrdinky a ani jej "vzopretie sa osudu" s následným dokázaním nemožného. Pre tých, ktorí sú zvedaví na to ako to má vyzerať, odporúčam Pád do ticha (2003). Námetovo a východiskovým bodom hlavnej postavy podobné (až na rozdielne prírodné prostredie), no dramatickým spracovaním niekde úplne v inej galaxii ako tento snímok. Slabučký priemer. 50/100 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

som bol na to dosť zvedavý, lebo si pamätám že to kedysi rodičia dosť vychvaľovali, boli s toho unesení a keď som na to náhodou narazil tak som sa potešil a... strašná ale strašná nuda a lá made in Italy, od polovice filmu som si hovoril toto určite točili Taliani lebo tieto exteriéry džungle im asi moc sedia tak ako v horroroch 70.-80.rokov, aspoň tá dievka v hlavnej úlohe bola pekná ináč prechádza džungľou na utrápenie diváka /30%/ ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malý kluk, kterého vzali rodiče s sebou do kina, aby se ten vejmrza doma sám nebál! a protože jsem tehdy asi dlouze žadonil, (z toho samého důvodu mě v útlém dětsví vzali i na "Čelisti") což si ale již přesně nepamatuji. Co si ale pamatuji dodnes, to je, samozřejmě, scéna, která se jako první vybaví úplně každému, kdo tento, za komančů veleakční, dobrodružný dívčí zápas o přežití viděl. Dnes by snímek neměl šanci asi ani u dětí (znáte ty dnešní nenažrané parchanty, kterým není nic dobré), ale vzpomínka na šokující napětí dítěte v kině a na to, že rodiče občas mají i dobré nápady, stojí za nadprůměrné ohodnocení. ()

Argondia 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno za čerstvých dojmů a sledováno na základě doporučení. V první půl hodině jsem měla chuť to vypnout díky prkenným hercům, žalostnému dabingu, příšerné kameře, hudbě jak ze "Slunce, seno," nebo starého Večerníčku a směšně nepovedené scéně, kdy se letadlo zlomí vejpůl. Příběh o přežití je zajímavý, ale zpracování hrozné. Tak to vypadá, když se zdejší hodnocení řídí zidealizovanou nostalgií. ()

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy se Juliane (Susan Penhaligon) po pádu probudí v pralese, je celá značně špinavá a má drobná zranění. V záběru o chvíli později, kdy nad ní přelétá pátrací letadlo, je ale náhle čistá a bez viditelných zranění. V témže záběru teprve začíná uvažovat o vodě, takže se dosud zřejmě neměla šanci umýt. (Amper01)
  • V lietadle mal sedieť aj režisér Werner Herzog, ale svoj odlet  na poslednú chvíľu zrušil. V roku 2000 sa Juliane Koepcke vydala späť na miesto nešťastia s režisérom Wernerom Herzogom a v dokumente Wings of Hope (2000) rozpovedali príbeh jej senzačného prežitia. (Raccoon.city)
  • Film byl v československých kinech a české televizi uváděn ve zkrácené podobě. Až po více než třiceti letech od uvedení seriál se objevil i se závěrečnou scénou z nemocnice, která v oficiální naší distribuci z nepochopitelných důvodů chyběla. (ceskyhonza)

Reklama

Reklama