Reklama

Reklama

Luca

Trailer 3

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (231)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $49,010,641▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Poriadne "nápadité" animáky prichádzajú už len výnimočne. Tu sa Pixar aspoň ako to odviazal a pustil na nás túto dobrodružnú bžundu. Fajn animácia, pobavilo. Úvod ale moc nebral, tam som mal dosť obavy aby z toho nebol ďalší Nemo, čo lepšie Dory flák. /75%/ ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Luca je morský človek, ktorý sa zúfalo snaží vymaniť so stereotypov svojho okolia a spoznáva sa s bezprostredným Albertom, ktorý nemá problém porušovať pravidlá a navštevuje svet ľudí. Chlapci majú spoločný sen, získať bájnu Vespu. Môže im v tom pomôcť triatlon v malom prímorskom mestečku. Pocity: Ako to len Disney vie sú pocity v rámci detských noriem vybičované do maxima. Opäť interakcia priateľstva, rodiny a lásky. Prevedenie: Ja nie som veľkým fanúšikom tejto plastelínovej grafiky. Veľmi ťažko som ju prekusol pri ovečke Shaun a tu to bolo ešte problematickejšie ale nakoniec som si nijako zvykol. Dosť ma bavili niektoré detské gagy ktoré ale z dlhodobého hľadiska vyšumia do prázdna.  Pridaná hodnota: Príjemná oddychová rozprávka, ktorá sa deťom páčila a to je podstatné na mojom názore už potom nezáleží. 70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luca se dá charakterizovat jako ta menší a méně ambiciózní pixarovka a dle toho také začátek vypadal. Vlastně mi to přišlo celé jako obyčejný příběh se zajímavými hrdiny, nicméně nic extra nového, co bychom neviděli v desítkách jiných animáků. V druhé polovině se ale projevil onen slavný Pixar efekt, magicky mi film rozproudil emoce a dokonce dojal způsobem, který mohl zapříčiněn momentální životní situací, i tak se mi to ale zas tak moc často nestává. Luca je tradičně nádherně vypadající animák, který je třeba na rozdíl od loňské Duše přece jen přístupnější pro rodiny s menšími dětmi, i tak je to stále o několik levelů výše než průměrné animáče od konkurence, spoléhající zejména na humor toho nejjednoduššího zrna. Jistě, patrně se dalo čekat více, ale já měl naopak očekávání snížená a nakonec jsem byl velmi příjemně překvapen. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že to není jen film o přátelství (a to přátelství bez výhrad, což je dnes také málo viděná věc), a dokonce není jen o jinakosti lidí a "lidí", a dokonce ani o falešném pocitu nadvlády a jisté moci, ale - soudě podle zcela posledního záběru po závěrečných titulcích z hlubin - i o víře a o tom, jak mnohým lidem stačí to málo, co dělá jejich život životem (dobrá pozice, lepší SUV než má soused, dovolené v Karibiku apod.), aniž by je napadlo, že kolem nich se skrývá daleko rozmanitější a barvitější svět, než je vůbec dokáže napadnout. Hodně polopaticky je to zde řečeno tím Lucovým objevováním hvězd, ale obávám se, že mnozí lidé žel nepochopí, o čem ta scéna je ve skutečnosti. Myslím tím ty lidi, kteří mají celý život klapky na očích a vše se pro ně soustředí jen na práci, prachy a ty drahé hračky a dovolené, a kteří nikam dál nesměřují a o nic víc se nezajímají. A když se vrátím k tomu přátelství bez výhrad, zase je zde ozvěna evangelia, kde Bůh člověka miluje nezměrnou láskou bez výhrad, takže pro mne je to ten film naprosto náboženský, resp. duchovní, abych byl přesnější. Dobře se to tvůrcům povedlo podat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude horší. Ve výsledku strávitelná animovaná jednohubka o klučičím přátelství, ale není to úplně to, co bych od animáku očekával-vyhledával. Jednak tu chybí pořádná akce, humoru je zde sakra málo ( moc si nedokážu představit, že se u toho děti budou bavit) a animace je tradičně OK, ale nic převratného. Raya a Drak  a Rodinka na Baterky jsou o 2 levely výše a žánrově i tématicky jsou mi bez debat blíže, ale na zabití nudného večera je Luca dostačující . Příběh 3/5, Akce 2/5 Humor 3/5 Násilí >Ne, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5.  6/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Když spadne Luca z kola, tak se mu kolem hlavy netočí hvězdičky, nýbrž ryby. Je to kvůli tomu, že mu Alberto dříve řekl, že po nebi plují tisíce ryb. (Krabroz)
  • Režisér snímku Enrico Casarosa se na Twitteru svěřil, že věta: „Piacere, Girolamo Trombetta,“ kterou ve filmu několikrát pronese Alberto, je žertovný pozdrav, který používají děti na některých místech v Itálii. „Piacere“ znamená „těší mě“, zatímco „Girolamo Trombetta“ může mít více významů. Pokud bychom tuto větu přeložili zcela doslovně, znamenala by: „Těší mě, jsem Jeroným Trumpetka.“ (Ištván87)
  • Před sjezdem z kopce na vlastnoručně sestavené Vespě se Alberto dívá na černobílou fotografii, kterou má nalepenou na zpětném zrcátku. Na fotografii je vyobrazen italský herec Marcello Mastroianni. (PenelopaW)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama