Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Yardie 

všechny recenze uživatele

100x obemletá písnička, absence humoru a nulová atmosféra. V podstatě to byl jen film. 40% to má proto, že to nebylo vyloženě nudné a otravné a nedonutilo mě to vypnout. Romantickým "komediím" moc nefandím, ale kvalitní dokážu ocenit. Jenže tady bohužel nebylo moc co. Byl to prostě film, který nebyl otravný k vypnutí, ale nic víc. Howgh! ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Docela půměrná romantická komedie. Příběh je dost předvídatelný. Ovšem v obsazení hlavních rolí byli hezcí herci, na které se alespoň dobře kouká. Pravou blondýnku jsem neviděla, takže nemůžu posoudit, jestli je tohle lepší výkon Reese Witherspoon nebo horší. Film má ale rozhodně dobrou hudbu a výběr písniček se k němu docela hodí. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +ustřední trojlístek, závěr, citový dopad -v hodně momentech špatný film, snad až trapný nebo nevýrazný/// Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Být po celou dobu takový jako byl závěr, tak jsem spokojen. Jenže větší část je docela o ničem a zbytečná. Co filmu musím pochválit tak to, že na mě působil takovým stylem, že jsem se vžil do hlavní představitelky a rozhodování mezi oběma borci bylo i pro mě velice těžké. Z rodičů ušel snad jen Fred Ward, jinak to bylo hodně trapné a nekoukatelné. Z tohoto filmu mám pocit, že buď nebyl využit potenciál příběhu úplně naplno a nebo je určen pro jiné publikum než to evropské./// Celkem 51%/// ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tu máme? Reese, která si užívá svou roli, ale v Pravé blondýnce jí to slušelo více (a teď nemyslím jen vzhledově). Lucas byl vcelku fajn, Dempsey by zřejmě uspěl i v konkurzu na příštího Boha, protože co on zde hrál, to snad nebyl ani člověk, to byl nadčlověk, vzhledem k té dokonalosti. Jako malé plus tu máme Rhonu Mitru a Melanie Lynskey. Celkově mi vychází, že Holka na roztrhání je průměr jako vyšitý. Moc se u toho nenudíte, čas uběhne vcelku rychle a podíváte se na pěknou Reese. Nic víc, nic míň. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Teda ja nevim...proc se nam holkam tak mota hlava tim, ze kdyz se rozhodnete pro jednoho, dokonce v ulicce k oltari prichystana provdat se za toho druheho, ten odmitnuti vezme s takovou lehkosti, ze vam skoro jeste podekuje? At nekdo natoci film, kde se zena (muz)-to je fuk, rozhoduje mezi dvema laskama a tak jako tak jednomu ublizit musi, strasne ublizit, to by bylo vice realne, ze? Jinak mam film rada, Reese ma bozi vlasy, Patrick je dokonaly cely a Josh nadherny oci. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Do role Melanie měla být obsazena Charlize Theron, ta ale nakonec dala přednost filmu 24 hodin, a tak byla obsazena Reese Witherspoon. (Greg)
  • Skulptura, o které ve filmu tvrdí, že vznikla úderem blesku do písku, je ve skutečnosti ručně foukaný sklářský výrobek firmy Simon Pearce. Sklárny Simon Pearce sídlí ve Vermontu a byly založeny irským přistěhovalcem Simonem Pearcem. (Aknah)
  • Navzdory původnímu anglickému názvu filmu Sweet Home Alabama leží dům, o kterém Melanie tvrdí, že patří její rodině, v městečku Mount Berry ve státě Georgia. Dům, který se správně jmenuje Oak Hill, je georgijskou národní památkou a patřil zakladatelce místní univerzity, Marthě Berryové. (Aknah)

Reklama

Reklama