Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím, do jaké míry šlo o promyšlený marketingový tah ze strany agentury zastupující Reese Witherspoonovou, nebo o spontánní tvrzení ze strany publicistů působících v oblasti filmové branže, kteří podlehli jejímu šarmu, každopádně od začátku její herecké dráhy o ní kolovaly řeči, které Reese charakterizovaly jako cílevědomou chytrou herečku, které jde o budování dlouhodobé kariéry, a tudíž si pečlivě vybírá náročné role. Je mi líto, ale už poněkolikáté musím konstatovat, že z téhle cesty, pokud to vůbec kdy byla pravda, zabloudila k tuctovým komerčním projektům. Holka na roztrhání je banální romantická komedie s tím nejpředvídatelnějším dějem, na které je sympatické snad jen to, že nepodlézá už tak nízkou laťku produkce pro odrostlejší puberťáky a cílové publikum Prima Love. Asi jí ty prachy stojí za to, mě ale na Holka na roztrhání nestojí víc jak za 2* a 40 % celkového dojmu. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Niektorí užívatelia si môžu po zhliadnutí môjho hodnotenia položiť túto otázku: Smoko hodnotí romantickú komédiu s Reeskou 5 hviezdami? To sa mu asi muselo nejako priťažiť v poslednej dobe, alebo čo? Mal by som mu asi napísať cez poštu a slušne sa ho popýtať na zdravotný stav. Skúsim svoje rozhodnutie v skratke vysvetliť. Keďže svoje hviezdy udeľujem viac menej pocitovo, tak keď ma zabaví a zaujme hoci aj romantika, nemám problém ju vysoko ohodnotiť. Príbeh mladej Melanie mi prišiel celkom ľudský, ako jej otec povedal "Sedieť jedným zadkom na dvoch koňoch sa nedá", ale asi najviac ma vzalo zobrazenie amerického juhu a jeho atmosféry. Vynikajúco som sa bavil na uletených južanoch, ktorí simulujú bitky z vojny Severu proti Juhu na svojich poliach za asistencie rán z dela mávajú nad hlavami vlajkami konfederácie. Oh, Sweet Home Alabama :) ()

Reklama

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komédia, ktoré tu už boli milión, a ktoré sa od seba odlišujú, len hereckým obsadením. A keby v tomto filme nebolo také dobré a sympatické herecké obsadenie, tak by tento film nedosiahol ani toho priemeru. Aj tak už filmu škodí to, že obsahuje veľa romantického klišé, a vo väčšine času dosť nudí, ale na jeden večer je to slušný oddychový film. 55% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Šedivě průměrný romantický snímek o tom, kterak se mladá žena vrací do svého rodného městečka a uvědomuje si tam, jak se hrozně změnila a co je vlastně v životě důležité. Příběh je skutečně tak jalový a tak jasně nalinkovaný, že hned víte, jak to celé skončí a že v tom nebude chybět rozhodnutí na poslední chvíli a závěrečná scéna v dešti, ale pokud do toho jdete s tímto očekáváním, tak vás film rozhodně neurazí a v rámci možností se i pobavíte. 2,5* ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Witherspoonka mi tu neskutočne liezla na nervy. Hrala tu hroznú čúzu. Za mňa však celkovo film, nič moc. Keby sa tak choval muž, už by bol za pekného "ničomníka" a všetkými zatracovaný. Ale žene niečo také neodpustiť, to by bol prúser.. Všetci sa chovali tak ukážkovo slušne a ne-úprimne. Mohli rovno hádzať zubaté úsmevy.. Škoda času. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Koniec filmu bol prepísaný a nanovo natočený po tom, čo ho diváci na testovacom premietaní považovali skôr za strašný ako vtipný. (Arsenal83)
  • Zmiňovaná jména psů (Bear a Bryant) jsou odkazem na legendárního fotbalového trenéra alabamské univerzity Paula W. "Beara" Bryanta. (Aknah)
  • Cintorín mývalích psov vo filme je skutočným miestom v Tuscumbii v Alabame. (Arsenal83)

Reklama

Reklama