Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavé fantasy, Bakshio mám moc rád, i když jsem na jeho filmech nevyrůstal, ani jsem je prakicky moc neznal, tak tenhle autor si mě chytl hned prvním filmem co jsem od něho viděl(Wizards) a pak to jelo Fritz the cat a teď Fire and ice. Je pravda že tohle je z těch 3 kousků asi nejslabší, ale i tak. Bakshi udělal nádherný svět který podrthl nádhernou animací. Škoda že tyhle filmy se už nedělají. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zvažoval som aj 5 hviezd. Dejovo strašne plytké, ale vizuál cool, tak veľmi… ako ten plagát. Vidieť to v predškolskom veku, pravdepodobne by to patrilo medzi najväčšie srdcovky, ktoré mali dopad na formovanie mojej osobnosti (akými u mňa boli napr. rané burtonovky a seriálové TMNT). ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Len kvôli veku a ojedinelosti je to za tri, inak slabulinké. Zo začiatku som pátral po nejakej metafóre, v polovici to vzdal a poslednú tretinu sa už len modlil, aby tých nezmyslov (nebudem obťažovať vŕtaním sa v pre mnohých nepodstatných detailoch) bolo čo najmenej. Presne kvôli takémuto ľahkomyselnému zaobchádzaniu je (bola) fantasy podceňovaným žánrom. Vyhovujú mi dôslednejší scenáristi... ktorí by sa toho mohli chytiť, podoťahovať i porozvíjať niektoré motívy, prepracovať postavy a takýto hraný remake by bola potom bašta na pohľadanie! ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pěkná klasická kresba, dobrý svižný Tarzan/Conan příběh bez zbytečných proslovů, velmi dobrá podívaná pro milovníky fantasy, včetně poloopičáckých padouchů, pohádkových příšer, spoře oděné sexy princezny, charismatických čarodějů, udatných hrdinů a velkého boje dobra se zlem. A navíc tajemný Deux ex machina ve stylu Charlese Bronsona. Chybičky se najdou, v dalších komentářích je jich popsáno dost, s některými souhlasím (scénář), i tak ale celkový dojem vysoce nadprůměrný - 70%. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jednou jako malý a byl jsem z toho u vytržení. Dnes jsem se na to podíval a stále jsem se dobře bavil. Je pravda že příběh je strohý a o charakterech nevíme skoro nic, ale dobrodružství má spád a nenudí. Film má navíc přiměřenou délku a krásnou hlavní hrdinku (opravdu méně už toho na sobě mít nemohla :-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama