Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

Han22 

všechny recenze uživatele

Bakshi se vykašlal na všechny psychedelie, artové kraviny a odpudivé rozanimované hrané vložky. Výsledkem je se zavřením očí slušně nakreslené heroic fantasy plné akce, kde na jedné straně je telekinetický čaroděj a armáda pralidí a na té druhé straně nanicovatý blonďatý hrdina za kterého veškerou práci odvede maskovaný válečník se sekyrou a princezna u které režisér sleduje jen její macatou prdel, ale jinak se o nich nic nedovíme. A k tomu pár monster. Je to béčkový, notně pitomý, ale i tak zatím nejsledovatelnější Bakshiho animák a v malé konkurenci animovaný film roku 1983. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Bakshi měl být výtvarníkem. Jeho světy, ten v Ohni a ledu obzvlášť, jsou vizualně zajímavé, nápadité, mají slušnou atmosféru... Jenže Bakshi-režisér jim nedokáže ve filmové podobě dát jediný silný moment a sleduje je téměř bez zájmu a znuděně. Týká se to snad všech jeho děl, epických příběhů jako "Oheň a led" nebo "Pán Prstenů" se to ale dotkne bohužel nejvíce. ()

Reklama

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Videl jsem to jako kluk a tehdy mne to naprosto uchvatilo...Pamatoval jsem si film jen matne a sehnal jsem si ho az ted...a opet mne uchvatil...cistokrevna brakova fantasy jak to ma byt. Presne jako knizky ktere jsem hltal cele mladi. Vyborna animace s propracovanym pohybem. Erotika a smrt v animacich je vzdycky PLUS :). Plochost pribehu mi je fuk, protoze tady zadne filosoficke a pribehove okecavani necekam a nejsem na nej ani zvedavy. 90% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Děsně brakové fantasy, které mě přesto jistým způsobem bavilo. Tvůrci se neobtěžovali cokoliv vysvětlovat, nesnažili se ani aby něco dávalo smysl a prostě diváka vhodí do války mezi "noname" hrdiny a dívejte, jak se mydlí. Hlavně nepřemýšlet! Nad polonahou princeznou běhající po ledovcích se pak už nemá smysl pozastavovat. :) Ale sledovalo se to dobře, to nelze popřít, nicméně uvítal bych větší míru brutality. Na to, že zde neustále někdo umírá, tak množství krve je minimální. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pěkná klasická kresba, dobrý svižný Tarzan/Conan příběh bez zbytečných proslovů, velmi dobrá podívaná pro milovníky fantasy, včetně poloopičáckých padouchů, pohádkových příšer, spoře oděné sexy princezny, charismatických čarodějů, udatných hrdinů a velkého boje dobra se zlem. A navíc tajemný Deux ex machina ve stylu Charlese Bronsona. Chybičky se najdou, v dalších komentářích je jich popsáno dost, s některými souhlasím (scénář), i tak ale celkový dojem vysoce nadprůměrný - 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama