Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 50-tych rokoch, sa odohral v sicílskej dedine príbeh nenaplnenej lásky. Miranda a Corrado, hoci sa veľmi milovali, nemohli sa zosobášiť. Ich rodiny sa nenávideli. Aby sa tehotná Miranda vyhla potupe – opustila domovinu. Odišla do Argentíny. Jej dcérku Isabelu adoptovala bohatá pani Guerrero. Corrado bol prenasledovaný Mirandinou rodinou a rovnako opustil rodnú Sicíliu. Jeho cieľom bola juhoamerická Argentína. Tu sa oženil s Mercedes a desať rokov po narodení jeho prvej dcéry Isabely prichádza na svet jeho druhá dcéra Manuela. Prítomnosť: Isabela spoznáva svoju pravú matku, Mirandu, ale nedokáže to prijať. Napriek tomu dá na jej radu a vydá sa za boháča Fernanda Salinasa. Osudy dvoch nevlastných sestier sa ale stretnú. Isabela, po tom čo sa jej auto zrúti do rieky a nastane zlá identifikácia tieľ, je vyhlásená za mŕtvu. Má navždy poškodenú tvár. Jej miesto v rodine prebrá Manuela. Fernando si ju vyvolil lebo sa veľmi podobala na jeho prvú ženu. Zohavená Isabela je odhodlaná za pomoci svojej vlastnej matky Mirandy spraviť Manuele zo života peklo. (baruss)

(více)

Recenze (146)

Megynka 

všechny recenze uživatele

Upřímně nesnáším hodnocení od lidí, kteří se ve svém dětství na něco dívali a postupem času změnili názor - a tím pádem i hodnocení. Je mi jasné, že v dnešní době bych se na něj nedívala se stejnou "nadšeností" jako dříve, ale byla to má první telenovela a jako taková mi utkvěla v paměti jako jedna z nejlepších. ()

zsvmasar 

všechny recenze uživatele

Manuela je krásný životní příběh o jedné dívce, která se snaží podstoupit náročnou operaci.... Operace se povede a z Manuely se stane Manuel Neuer... Je to dokument o tom, že i dívka se může dostat do jednoho z nejkvalitnějších fotbalových týmů na světě, jako je Bayern, ale než se jí splní sen, musí odevzat vše, co ji v tom brání.... za mě 5 hvězd. ()

Reklama

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes je taka moda tuna na csfd nadavat na normalizacne serialy ako 30 pripadu majora Zemana, Zenu Za Pultem, Okres na Severu a Muz na radnici, aj ked to boli dobre normalizacne serialy, ktore urcite rad kuknem zas a znovu. Manuela je krasny dokaz toho, ze skutocny hnoj do byvaleho Ceskoslovenska pricvalal az po 17. 11. 1989. Vykal, smer zumpa : 0 % ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Manuela si svou jednu * zaslouží. Za to, že byla první telenovelou v našich končinách. Za to, že se může honosit titulem "nejpomalejší seriál všech dob" (pamatuji si neuvěřitelně absurdní díl, kdy Manuela schází dolů po schodech Fernandova domu celých 40 minut). A taky za to, že jsem odsledování komplet všech dílů přežila bez újmy na duševním zdraví, zocelena v otrlého diváka schopného shlédnout prakticky cokoli. ()

1860 odpad!

všechny recenze uživatele

Ať už je to Manuela, Rosalinda, Betty, Kassandra, Kachorra nebo Esmeralda, pořád je to o tom samém.. Příběhy, zápletky, osudy postav se opakují, a vždycky se něco pořádného stane jednou za dvacet dílů.. nikdy jsem nedokoukal tyto seriály do konce, protože to prostě nešlo, ale vydržel jsem tolik dílů, abych to mohl shodit a varovat ostatní.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Isabelu Guerrerovou, později Salinasovou, ztvárnily v průběhu telenovely celkem 3 různé herečky. Od dílu 1 do dílu 61 a od druhé poloviny dílu 165 do dílu 227 to byla Grecia Colmenares, od dílu 63 do počátku dílu 86 hrála Isabelu dívka Playboye Pilar Maschiocchi, od dílu 86 do první poloviny dílu 165 Isabelu ztvárnila Vita Escardó. (Sir_Mac)
  • Pro hlavní představitelku Grecii Colmenares to byl již třináctý seriál. (M.B)
  • Telenovela má 2 verze, italskou a argentinskou. Zatímco argentinská verze má 228 dílů, verze italská má dílů 195, je kratší a v závěru se liší i dějem. (Sir_Mac)

Reklama

Reklama