Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V alternativní verzi Velké francouzské revoluce objeví budoucí vynálezce gilotiny nemoc, která nutí šlechtice vraždit obyčejné lidi. (Netflix)

Recenze (36)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem si o Revoluci dopředu nic nezjišťoval a šel do ní čistě na základě traileru,čekal jsem celkem logicky seriál o francouzské revoluci.Chvilku mi tak trvalo,než sem pochopil a vstřebal,že tohle nebude zrovna to co jsem čekal.I přesto to všechno mi nakonec ale tahle alternativní verze historie celkem sedla.Má sympatické herce,maniakálního záporaka,většinu času skvěle vypadá a hudba se taktéž povedla.I ta samotná myšlenka,že francouzská vlajka je ve skutečnosti krev lidí a šlechty a (předpokládám) že vynález gilotiny je spojen také s tímto a ve finále bylo všechno "zatajeno" se mi prostě libí.Velká škoda je,že navzdory všem kladům se Revoluce velmi často topí ve zbytečných řečech a tempo tak značně kolísá.Z osmi dílů mohlo být vzhledem k otevřenému konci klidně šest a byla by to nečekaná pecka...70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že to bude drsný a špinavý historák vrcholící VFR, ale to jsem se kapánek spletl. Příběh sleduje dění v jednom z francouzských hrabství, ve kterém se objevil jakýsi nadpřirozený virus, který jeho nositelům dává nadlidské schopnosti a touhu po krvi. A to se líbí místní už tak zkažené šlechtě. A tak zatímco se doktor Guillotin snaží najít vakcínu, lid a pár sociálně uvědomělých šlechticů se musí postavit bestiální aristokracii. Je to taková patlanina, ale líbil se mi ten duch Bratrstva vlků, který se tu vznášel, umulousaná atmosféra a i místy povedená akce. Horší to bylo s konzistencí příběhu. Sladit všechny linky dohromady dělalo tvůrcům potíže, na můj vkus je tu příliš mnoho postav a zejména první polovina série se táhla takovým způsobem, že jsem měl sto chutí to vzdát. Ale poslední tři díly mi nakonec chuť napravily a přesvědčily mě, abych dal případné druhé sérii šanci. Už jen ze zvědavosti. 55% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Velká francouzská revoluce! Historická dramatizace událostí, které k revoluci vedly, jakož i strhující portrét těch, kteří byli v jejím čele. Tak přesně to od La Révolution nečekejte. Tady jsme v realitě divných chorob, nesmrtelnosti a voodoo šílenství. Pátá řada bude o tom, jak Hitler vyhrál válku a nesmrtelný Napoleon mu půjde po krku. Jinak je to ale vlastně koukatelná jednohubka plná skvělých obrazů, brutality a doprovázená výborným soundtrackem. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

To mi sedlo. Po dlouhý době jsem cejtil onu nostalgickou atmosféru Bratrstva vlků (jak už zmínil kolega Cervenak), tady navíc zkříženou s lehkou dávkou například Taboo nebo nějaký pasáže Solomona Kanea. Natočený je to fantasticky - kamera, kostýmy, hudba, výprava, zvuk, všechno na perfektní úrovni, a herecký výkony byly až na výjimky taky obstojný. Problém nastává trochu ve scénáři, kterej se někdy zdá bejt trochu krkolomnej, samoúčelnej a zvlášť v posledních dvou dílech hned v několika scénách prostě blbej, což nakonec dost kazí celkovej feel seriálu. Lore to má nicméně rozehranej hodně dobře a nemůžu popřít, že bych se s chutí podíval na druhou sérii. Naopak - s tímhle zakončením bych ji i docela vyžadoval. Jinak žánrový zařazení má jeden zásadní nedostatek a tomu přičítám i o něco nižší hodnocení než bych čekal. První série - 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsahovalo to všetko, čo by teoreticky malo baviť - tajné spoločenstvo, tajomný vírus, postupné pátranie po pravde, akčné scény, pekná výprava.... Ako celok to však nemalo potrebné grády, aby to dokázalo výraznejšie upútať. Všetky tie vedľajšie dejové linky, ktoré sa spájali do uceleného príbehu akoby k sebe ani nepatrili a len ťažko sa lepili dohromady. Priemer. 60/100 ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama