Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V alternativní verzi Velké francouzské revoluce objeví budoucí vynálezce gilotiny nemoc, která nutí šlechtice vraždit obyčejné lidi. (Netflix)

Recenze (36)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Sotva priemerný seriál na netflixe, ktorý má aspoň 8 epizód, poriadne temné to teda bolo ale ako nejak ma nezaujali ani samotné postavy a dej vôbec. Dopozeral som to fakt len kvôli tej temnosti a zopár kvalitných scénok sa našlo. Záverečná časť veľmi vydarená. Inak trochu nuda a určite sa v streamovacej službe nájde o dosť viac lepších seriálových kúskov. 3* ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Velká francouzská revoluce! Historická dramatizace událostí, které k revoluci vedly, jakož i strhující portrét těch, kteří byli v jejím čele. Tak přesně to od La Révolution nečekejte. Tady jsme v realitě divných chorob, nesmrtelnosti a voodoo šílenství. Pátá řada bude o tom, jak Hitler vyhrál válku a nesmrtelný Napoleon mu půjde po krku. Jinak je to ale vlastně koukatelná jednohubka plná skvělých obrazů, brutality a doprovázená výborným soundtrackem. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že to bude drsný a špinavý historák vrcholící VFR, ale to jsem se kapánek spletl. Příběh sleduje dění v jednom z francouzských hrabství, ve kterém se objevil jakýsi nadpřirozený virus, který jeho nositelům dává nadlidské schopnosti a touhu po krvi. A to se líbí místní už tak zkažené šlechtě. A tak zatímco se doktor Guillotin snaží najít vakcínu, lid a pár sociálně uvědomělých šlechticů se musí postavit bestiální aristokracii. Je to taková patlanina, ale líbil se mi ten duch Bratrstva vlků, který se tu vznášel, umulousaná atmosféra a i místy povedená akce. Horší to bylo s konzistencí příběhu. Sladit všechny linky dohromady dělalo tvůrcům potíže, na můj vkus je tu příliš mnoho postav a zejména první polovina série se táhla takovým způsobem, že jsem měl sto chutí to vzdát. Ale poslední tři díly mi nakonec chuť napravily a přesvědčily mě, abych dal případné druhé sérii šanci. Už jen ze zvědavosti. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsahovalo to všetko, čo by teoreticky malo baviť - tajné spoločenstvo, tajomný vírus, postupné pátranie po pravde, akčné scény, pekná výprava.... Ako celok to však nemalo potrebné grády, aby to dokázalo výraznejšie upútať. Všetky tie vedľajšie dejové linky, ktoré sa spájali do uceleného príbehu akoby k sebe ani nepatrili a len ťažko sa lepili dohromady. Priemer. 60/100 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

1) Joseph Guillotin není vynálezce guilotiny. Tento popravčí instrument na sekání hlav je po něm jenom pojmenován. Guillotin byl zastánce zrušení trestu smrti a vzhledem k tomu, že se mu to v době revoluce nemůže povést prosadit, tak alespoň propagoval zkrácení utrpění popravovaných, tedy rychlé sekání hlav oproti pomalému oběšení. ___ 2) Seriál La Revolution měl velký potenciál. Dobrou premisu, skvělý potenciál, perfektní atmosféru, dobré herce, ale bohužel to zůstalo tak nějak napůl. Chtělo by to zhustit tak do maximálně šesti dílů. Epizody 4, 5, 6 nebyly nic moc. Chtělo by to přidat víc zombíků a hlavně by to chtělo pokračovat. První série něco před dvěma lety rozehrála, ale vypadá to, že vše zůstane otevřené a nedořešené. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama