Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud jste deprimovaní, na film nekoukejte! Pravdivý příběh prostitutky - sériového vraha Vás totiž příliš nerozesměje. Ale jestliže hledáte vynikající film s vynikajícími hereckými výkony, tak jste na správné adrese. Film je vzrušující, temný a silný. Jestli máte možnost, podívejte se. I'm not a bad person. I'm a real good person. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tahle proměna mě teda dostala, sice jsem věděl, že se na tuhle roli Charlize Theron dost změnila, ale takhle moc jsem to teda nečekal, skoro ani neni k poznání, kdybych nevěděl že tady hraje, tak bych jí jen těžko poznával, má fatk šílenej předkus, je dost obalená sádlem a má nějakej poďobanej obličej a k tomu přidala opravdu vynikající herecký výkon a za tuhle snahu a hereckej um si toho Oscara právem zasloužila. Naštěstí nebyla sama kdo zahrál výjimečně, Christina Ricci jí bezproblémů stačila a předvedla zatim svuj životní výkon. Sledovat ty dvě byl opravdu zážitek. Celej film je přeplněnej emocemi a některý scény byly opravdu hodně vypjatý a v nich se nejvíc projevovalo jak skvělý herecký výkony tenhle film poskytuje. Je to ještě lepší, když víte, že se to všechno opravdu stalo a že ty dvě postavy existovaly ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +herecké výkony, atmosféra, hudba, přeměna Charlize Theron -je to tak nějak tíživé, depresivní, v jistém slova smyslu hnusné, neříkám, že to je špatně, ale vesele se na to nedívá/// Musím se přiklonit k vysokému hodnocení. Málokterý film dokáže tak rozpmupovat krev a vlít do žil adrenalin jako tento. Ve chvílých když zrůdná Charlize vraždila jsem ani nedýchal. První vražda mě docela odrovnala a ty ostatní na tom nebyly o mnoho lépe. Člověk s ní může soucítit, ale rozhodně s ní nesmí sympatizovat. I když na to asi přecijen bude mít každý svůj názor. Film mě donutí přemyšlet: proč sme takový jací sme? V očích někoho zlí, u jiného ti správní. Podle mě je to výchovou, prostředím, možnostmi. Člověk většinou sám do takového průseru nespadne, musí se mu tam pomoct. A dokud se něco nezmění, vždy se najde někdo jako byla právě Aileen. Film opravdu stojí za to vidět. Herečky, mimojiné i Christiana Ricci zaslouží pochvalu. A režisérka rovněž./// Celkem 81%/// ()

Rover 

všechny recenze uživatele

..možné spoilery.. Ze Zrůdy jsem se vzpamatovával dlouho. Říkal jsem si: to byla fakt Charlize Theron? nepoznatelná, jiná, drsná, skvělá, tak skutečná.... a Christina Ricci, to byla tak podlá mrcha, že to ani není možný. Ale obě jsem zároveň miloval i nenáviděl, asi jako ony sebe navzájem. Která z nich je zrůdou? Neznám odpoveď... zrůdný je systém, který toto dovolí, systém, kde jsou ženy znásilňovány jak na běžícím páse a nikoho to nevzrušuje. HUDBA: BT - dobrá, milá, když má být milá, znepokojivá, kdy má být znepokojivá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Christiny Ricci a především Charlize Theron, která obětovala i svou krásu, pro vytvoření dokonalé zrůdy. Obě herečky si velmi dobře rozumí, i přes "zohavení" Charlize k sobě dobře pasují a na filmu je to velmi znát. na to, že Petty Jenkins prakticky nic nenatočila předvedla velmi dobrou práci, která je zaslouženě oceňovaná. Film se zdárně věnuje všem aspektům vzatu obou postav, problematice doby a pohledu na homosexualitu, kterou by někteří moc rádi léčili, i když si to "léčená osoba" nepřeje. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • V souvislosti s filmem bylo mnohé řečeno a napsáno o fyzické proměně půvabné Charlize Theron v nepříliš hezkou Aileen Wuornos. Podle herečky šlo o rozhodnutí, vyplývající především "zevnitř": "Pamatovala jsem si dopis, který Aileen Wuornos napsala, když jí bylo třináct. Žila na ulici a jíst správně rozhodně nebyla její největší priorita. Snědla cokoli, co mohla. V tom dopise napsala, že i když byla prostitutka a byla schopná prakticky čehokoli, nikdy by si nesundala košili. Myslím, že svoje tělo neměla ráda. Že pro ni představovalo spoustu vnitřních démonů. Až poté, co jsem si tohle přečetla, řekla jsem režisérce Patty Jenkins, že bych měla přibrat. Takže to vlastně nebylo o tom, jak vypadám, ale co kvůli tomu cítím. Abych mohla cítit to, co cítila Aileen. Abych byla sama sobě odporná." (NIRO)
  • Otec Wuornosové se jmenoval Leo Dale Pittman a Aileen opustil ještě než narodila. Byl obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a v roce 1969 se oběsil v cele psychiatrické léčebny. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama