Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitchovi Robbinsovi se blíží čtyřicítka a propadá frustraci. Jeho kamarád Phil je na tom ještě hůř - doma je pod pantoflem a v práci ho zase komanduje jeho tchán. Oba závidí Edovi, který vypadá, že si života dokáže užívat a stále si vymýšlí nová dobrodružství. Ed chce kamarádům udělat radost, a tak pro všechny zakoupí čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku a donutí je oba odjet. Na ranči se setkají s dalšími hosty, kteří si sem přijeli odpočinout od rodiny, civilizace, práce. Společnost je to opravdu různorodá. Ale čeká je náročný program - po několikadenním padání z koňských hřbetů dostane skupina těžký úkol - dopravit stádo do 200 mil vzdáleného Colorada. Zprvu vše probíhá celkem klidně, ale pak jejich předák Curley náhle zemře. Jak si zelenáči s touto situací poradí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neupřímné - a tudíž neveselé, což u komedie představuje přece jenom menší problém. Zkrátka nemám ráda ty filmy, které znásilňují humor. Témě jediným osvěžujícím prvkem je jedenáctiletý Jake Gyllenhaal v drobné roličce syna hlavního hrdiny. Bohužel se vyskytuje jenom na začátku a poté až v samém závěru příběhu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzi z velkoměsta jsou velmi lehkou dobrodružnou komedií o chlapech v krizi středního věku. Když už mají všeho plné zuby, rozhodnou se hrát si na kovboje a vyrazí na ranč, kde si budou jezdit na koních, starat se o dobytek a užívat si podobných radostí, nebo to nebudou jen radosti? Námět je také velmi jednoduchý a tomu odpovídá vlastně celý příběh, kdy jde víceméně o pohodovou zábavu. Ono to nedopadlo ale nakonec úplně špatně. V rámci žánru jde o mírný nadprůměr, a když nečekáte nějaká uchvacující dramata, či hluboké přesahy, můžete být spokojeni. Navíc Billy Crystal a Daniel Stern jsou herečtí sympaťáci a jsou pro podobné filmy jako stvoření. Nicméně když film náhodou minete, o nic zásadního nepřijdete. Sám se raději vyhnu druhému dílu, který byl po úspěchu tohoto filmu natočen o tři roky později. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí komedie z rodu, který se už hezkých pár let nerozrůstá, protože víc než správně namixované vtipné dobrodružství Marlboro Mana v nádherné přírodě frčí (asi, ale jak jinak si ten stav vysvětlit) hořkosladké nimrání se ve vztazích nebo stupidity, ve kterých je vrcholem humoru zahryznutí nějakého malého zuřivého zvířete do něčího rozkroku (někdo je muž). Skvělá vzpomínka na časy, kdy Billy Crystal "totally ruled", kdy byl Jack Palance navzdory svému věku v kondici, kterou by mu záviděl leckterý o polovinu mladší chlap - a kdy, když byste mu chtěli dát jednu pěstí, byste si zlomili ruku už o jeho charisma;) Curly je prostě neskutečná figura, a starý ranař za ni po zásluze dostal svého jediného Oscara. Jo a samozřejmě jsou tu nějaké ty narážky na westerny a westernové seriály, které jste nejspíš nikdy neviděli - to jsou taková ta místa, kdy nechápete, proč "to" tam vlastně je;) Jednou větou shrnuto jsou Dobrodruzi Z Velkoměsta vynikajícím mixem pocty starým časům, rozjímání o "krizičce" středního věku, a kamarádského dobrodružství. A protože jsou po všech stránkách dobře řemeslně zvládnutí a tahání diváka za nohu tu není úplně do očí bijící, mají u mě vždycky jistých svých 80%. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

U týhle pohody jsem se fakt bavil. Suchý ironický humor propaguju, takže prupovídky Crystala mě rozesmávaly vlastně pořád. Hlášek je nepočítaně. K tomu přidejme nádhernou krajinu, sympatický zbytek postav a vkusně zapracovaný vážný prvek. Relaxační komedie bez hnusů, pinďourů a paniců mám nejradši. Pustim si určitě brzo znova. -"I have a roping disability." ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

City Slickers su starsou nametova verziou novsich Divocakov (Wild Hogs) kde si frustrovany styridsiatnik lieci krizu stredneho veku dovolenkou na vidieku spolu s rovnako starymi kamaratmi. Oproti novsim Wild Hogs je tento film daleko scenaristicky ucelenejsi, kasitingovo vydarenejsi, vtipom inteligentnejsim ale hlavne je zmysluplnejsim. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jake Gyllenhaal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama