Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť tento seriál až tak nízko je z môjho uhla pohľadu nekorektné. Je to kvalitná anime rozprávka s hŕstkou dobrých nápadov (nesúhlasím s tvrdeniami, že je to kópia pokémonov, pretože DIGIMON funguje na úplne iných princípoch a podstatné aspekty seriálu sa podstatne líšia od pokémonoidných snímkov). Ako dieťa som tento seriál obľuboval oveľa viac ako akúkoľvek inú rozprávku, možno za to mohli zaujímavé súboje, temnejší príbeh alebo to možno bolo iba tým, že stvorenia vyzerali oveľa drsnejšie ako v iných rozprávkach, tak či onak z pohľadu dieťaťa som nemal čo vytknúť. Po opätovnom zhliadnutí v dospelosti sa však pár chýb našlo: hluché miesta, niekedy menej záživnejší príbeh a čo mi kazí dojem najviac je rozpoltenosť seriálu. Na jednej strane sú tu totálne infantilné scény pre malé deti a niektoré príšerky sa podobajú skôr na teletubies, na druhej strane sa tu objavujú nepriatelia v tvare démonov a mierne obnažených sukúb, čo pre mladšie publikum nie je vhodné. Preto sa môže stať, že 12 ročné dieťa nájde časti, ktoré sú pre neho detinské a zas naopak 6 ročné dieťa môže nájsť scény, ktoré sú pre neho nevhodné. Zhrnutím: Digimoni nie sú vrchol kvalitného anime, no určite mierne vyčnievajú medzi priemerom, pre detské publikum sú zaujímavý, no dospelých majú často problém osloviť. 60% ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Ach, kde je to naše mládí... tehdá ještě člověk brzo ráno vstával, aby tam viděl ty superúžasné japonské animované ptákoviny, jako jsou Pokémon, Digimon, Beyblade... ale o tom to je, pokud to děti baví, nemělo by se jim to brát. Přeci jen je to pro děti a ne pro dospělé. Já mám teda Pokémony raději, ale i tak digimoni a kor první série není zase tak špatná, aby si vysloužila odpad. Kdyby byl lépe vymyšlený konec, určitě bych sáhl i po vyšším hodnocení, ale místy zbytečně prodlužované, což v tomto případě hodně škodí. 50% (viděno v dětství v TV, připomenuto na VHS česky). ()

Reklama

Pete1790 

všechny recenze uživatele

No dobře přiznávám, mám tuhle japonskou ujetinu rád. Ne snad, že by mi nějak extra učaroval děj, ale nejhorší nebyl, že mi vadilo, jak se do toho obulo USA a seriál prakticky totálně změnilo ( jenom tím, že ubrali původní titulní píseň, znehodnotili 50% seriálu). Já prostě žral ty digizměny :-D (ve dvojce se to jenom povýšilo), prostě kdo viděl ve svých 10 - 12 letech změny Agumona a Gabumona, tak ví o čem mluvím. Dneska už na to koukám jinak, ale to víte, každý máme nějakou tu nostalgickou vzpomínku. ()

Tryman 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že bych na to teď koukal, ale pamatuju si, jak sem to měl rád, v době, kdy mě přestávaly bavit pokémoni. A podle toho musím hodnotit, seriál není určen pro dospělé publikum, a když ho vysílali v našich televizích poprvé, tak jsem byl na prvním stupni základní školy a Digimoni se mi líbili. Oproti pokémonům se mi zdálo, že je v nich alespoň nějaký příběh a každý díl není úplně stejný. Dávám dvě hvězdičky, protože mě to opravdu bavilo, ale zase mi to vydrželo ani ne celou první sérii, tak jako třeba Pokémon. ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější anime než u nás známější Pokémoni.Zatîmco příběhy Pikachu byly spíše dělané pro déti kolem 10 let,kde byl každý díl jako přes kopírák,tak Digimoni nabízí epickou dějovou linii,která se táhne celým seriálem.Bohužel tady platí,že se nesmí vynechat žádný díl,jinak mu ujede vlak a v ději se ztratí,jako se stalo mě.KOMENTÁŘ K HODNOCENÍ:A je to tady zase:je to anime,tak to pošlu do hnoje,že.Docela se bavím nad těmi prázdnými odpadovými komentáři,kde se dotyční zmůžou jen na výrazy jako hnus,ale argumenty žádné.Tomu teda říkám hrdinství dát něčemu odpad a ani nevědět proč. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)
  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)
  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)

Reklama

Reklama