Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

La_Valette 

všechny recenze uživatele

Digimoni byli jedním z mých nejoblíbenějších seriálů, které jsem sledoval jako kluk, a tak jsem se na ně nedávno podíval znova, v japonské verzi. A musím říct, nebe a dudy. Americká verze je v porovnání dost ubohá, což i podle mne vedlo k takové hodnocení ostatními uživateli (mimochodem na IMDb mají Digimoni téměř 70%). Originál má o moc lepší soundtrack (a hlavně úvodní písničku), původní scénář je výborný, no a japonština přeci krásně zní. Jinak myslím, že Digimoni kopií Pokémonů nejsou, přípona mon je asi tak všechno. Takže pokud chcete objektivně hodnotit, podívejte se na všech 54 episod v japonštině (samozřejmě jsou slabší i lepší díly, ale jinak to nejde). Dávám 70%. ()

Speck 

všechny recenze uživatele

Ač se to nemusí na první pohled zdát, svět digimonů je propracovaný a uchvacující, příběh zajímavý a poutavý, části, kdy se prolomí hranice mezi reálným a digitálním světem, jsou fakt maso. A obecně se jedná o seriál mnohem dospělejší než Pokemon, a zároveň o seriál, který je naprosto iracionálně odsuzovaný. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že jsou digimoni v černém. Ano, není o žádný seriálový skvost, ale je to proboha seriál pro děti. Možná je to tím, že v sobě i přes svůj věk mám ještě trochu s dítěte, ale digimony jsem rád měl a budu. Vstával jsem poctivě každé ráno a četl jsem i časopis, takže za 3* dát musím. Vy co hodnotíte odpadem, podívejte se co za s****y pouštějí dětem dnes. Tohle mělo alespoň děj a vtip. Navíc zápletka s Myotismonem byla skvělá. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší než vykrádající pokémoni (myšlenka digimonů vznikla daleko dříve). Krom celkem pěkné animace a tradičních demoralizujících bitek rozkošných zvířátek s očima jak melouny je tu taky ústřední motiv boje dobra se zlem (narozdíl od pokémonů, kde trenéři bojují jen pro zábavu), který je překvapivě zpracován docela příjemně. Zkrátka i Digimon patří mezi japonskou vymývárnu dětských mozků, ale ze všech zástupců tohoto nehezkého odvětví u mě svou nenásilností a sympatičností vyšplhal až na tři hvězdy (tedy tak 5 z deseti...). ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Tak si to pojďme představit a vraťme se tak trochu do našeho dětství k roku 1997. V Česku svítí sluníčko, žijeme Večerníčkami, TV Nova běží bez nějakých dlouhodobě originálních seriálů a najednou se rozběhnou děti do obchodů, protože začíná 1. série pokémonů a děcka vykupují Pikachua a kartičky s pokémony. Série těchto zajímavých japonských postaviček rapidně vzrostla a Japonci si začali mnout ruce penězi po grafovém extrémním vzrůstu tržby, jako horečka na teploměru a tyto 4 roky se mluvilo fakt jenom o pokémonech. Takže Japonci hned využili příležitost a řekli si - Koničiva Nakama a pojďme rozjet tuto elitní kariéru s dalšími podobnými příběhy s jinými hrdiny... a jak to dopadá, tak se vše musí jenom zhoršit. A nyní se právě dostáváme ke konci 20. století, kdy před nás vstupuje na Fox Kids další podobný seriál pokémonům - Digimon. Hned na začátku musím zmínit, že bitva mezi Digimonem a Pokemonem je jako fotbal San Marino, proti Česku. Ačkoliv se Digimon snaží udržet na horolezecké stěně s pomalu docházejícími silami, pokémoni se posilnili Snickersem. Tím chci říct, že Digimon vůbec není špatný seriál a celkem bych u něj vydržel sedět dlouho, ale ten příběh ze začátku mě prostě ubíjí, protože nemá logiku a patu, aby se děcka dostali najednou do portálu a získali nějaké random udělátka a svůj štít.... teda chtěl jsem říct svého Digimona, kteří jim za každou cenu zachraňují zadnici. Ale upřímně, potom mě už ta série začala celkem bavit - nalézání zvláštních objektů, jako telefonní budky, nebo tramvaj, partička dětí byla sympatická a bavily mě bitvy proti silným nepřátelským Digimonům a vlastně i přátelské pomáhání za každých okolností (ať už se jedná o hledání jídla a vody, nebo o pomáhání druhých). Samozřejmě nesmím zapomenout i na velice originální a skvělou znělku, která mi stále hraje v kebuli a myslím si, že jen díky ní tenhle seriál nikdy nezanikne. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)
  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)
  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno