Reklama

Reklama

Sabrina - mladá čarodějnice

(seriál)
  • USA Sabrina, the Teenage Witch (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
USA, (1996–2003), 59 h 27 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Melissa Joan Hart, Nick Bakay, Caroline Rhea, Beth Broderick, Nate Richert, Jenna Leigh Green, Soleil Moon Frye, Elisa Donovan, Martin Mull, Lindsay Sloane (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(163)

Obsahy(1)

Tajomstvo študentky Sabriny okrem jej strelených tiet a kocúra Salema nepozná temer nik... Sabrina Spellmanová (Melissa Joan Hart) je úplne normálne mladé dievča – vlastne bola... Presnejšie povedané bola do svojich šestnástich narodenín, pretože vtedy jej totiž jej trochu zvláštne tety Hilda (Caroline Rhea) a Zelda (Beth Broderick) oznámili, že ona a celá jej rodina z otcovej strany má čarodejníckych predkov! Sabrine sa toto nie bezvýznamné tajomstvo, o ktoré sa okrem tiet delí i so strašne ukecaným kocúrom Salemom (bývalým čarodejníkom, ktorý túžil ovládnuť svet), darí viac-menej úspešne tajiť nielen pred jej dlhoročným priateľom Harveym (Nate Richert), ale i pred sympatickým manažérom malej kaviarne Joshom (David Lascher), ktorý jej o čosi neskôr náhle vstúpil do jej života...

Nebolo to však vždy ľahké, pretože spočiatku sa ešte len musela naučiť, ako svoje novonadobudnuté schopnosti ovládať a udržať ich pod kontrolou – a aj keď už sa jej to celkom darilo, vždy sa vyskytli nejaké nečakané problémy, do ktorých bol, nevedno prečo, obvykle akýmsi záhadným spôsobom zapletený Salem... A Sabrine bolo samozrejme tiež jasné, že jedného dňa, nech už to bude kedykoľvek, sa im so svojím tajomstvom predsa len bude musieť zveriť – a potom už jej ostáva len dúfať, že ju nezatratia, nezačnú sa jej báť, neprestanú jej veriť a, a to je hlavné, neprestanú byť jej priateľmi!

Než sa tak ale stane a ona bude musieť prijať, čo jej osud nadelí, bude si na vlastnej koži musieť vyskúšať, aké ťažké je pokúsiť sa skĺbiť obyčajný život študentky so svojimi neobvyklými schopnosťami – a nezblázniť sa! :-) Ešte šťastie, že na začiatku ani len netušila, že bude napríklad musieť získať čarodejnícku licenciu, inak o svoje schopnosti príde! Alebo že bude musieť odhaliť akési rodinné tajomstvo a pritom spozná veľa svojich pomerne excentrických príbuzných z „Iného sveta“! Alebo že raz bude svoj život možno viesť niekde úplne inde, bez svojich tiet a načas i bez Harveyho, a že jej svetom poriadne otrasú nespoľahlivá kráľovná večierkov Morgan (Elisa Donovan), ufrflaná pesimistka Roxie (Soleil Moon Frye) a počítačový fanatik Miles (Trevor Lissauer), ktorý verí v nadprirodzeno... (TV Markíza)

(více)

Recenze (248)

zooh 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě tak nízké hodnocení. Tento seriál patří do mých nejoblíbenějších - a je tomu už tak dvacet let. Komplet jsem ho už viděla tak pětkrát. První série jsou nejlepší. Po odstěhování Sabriny na vejšku je to trochu horší - protože je méně prostoru pro Hildu a Zeldu. Taky Harwey je tam velmi málo a to je škoda. Všechno ale vyváží ten TOP poslední díl při kterém vždy umírám dojetím. Takhle má vypadat závěr seriálu. Každopádně je to veselý, milý seriál se super (čarodějnickou) tématikou. Trochu mě tam vždy irituje ta výchovná část - kdy se v závěru dílu vždy Sabrina trochu polepší a napraví :-DD. ale bez toho je to super. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

IIRC Alf byl deportován z českých televizí, když jsem byl ve skutečně relativně mladém věku, ale Sabrina - SuperMax a ČT (nebo na čem to bylo) - se udržela ještě hezkých pár let. Mělo to svůj šarm, avšak nepřekvapivě nejvíc zůstane v hlavě mluvící kocour (kocour či nekocour, pořád kocour) Salem, který si seriál i přes jeho jistou roztomilost celkově celý ukradne. Možná od té doby jsou kočky mojí velkou slabostí. Taky mě dostalo do kolen, kdy jsem se po dlouhé době konečně dozvěděl, že Sabrina je původně produkt Archie Comicsů (v hlavním okruhu maskota třeba holky Betty a Veronica, jinak Josie & The Pussycats a pravděpodobně ne všechno). ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tohle byl zpočátku ohromně zábavnej seriál, co u mě vyvolal každým dílem salvy smíchu. Bohužel se to dá říci jen o první sérii... Po ní totiž odešla pro mě kultovní postava Jenny, kudrnatá zrzka, co se jí nedaří být outsiderkou, a s jejím odchodem odešel i správně trhlý humor, který se změnil v křeč. ()

R4D0 

všechny recenze uživatele

Možno budem krutý možno sa niekoho nie,akým spôsobom dotknem ale neviem Sabrina ktorá má čierneho hovoriaceho kocúra ktorý navyše vyzerá ako lacná hračka zo supermarketu Sabrina ktorá ma čary a kúzla na úrovni mladého Pottera v prvom ročníku a proste Sabrina ktorá je Americká trápna teens pokazená Americkou mládežou tak to je už trošku priveľa aj na mňa,absencia scenáru je podľa mňa v každej časti rovnaká a dá sa povedať že v každej časti je aj absencia hereckého výkonu,čo mi ešte prekážalo? Dlhé súvetie ktoré doslova "vypľuje" nejedná postava seriálu a do (ne)konečna sa na tom smejú proste trápne deti nemám čo dodať asi len toľko že jednu hviezdičku dávam za plyšového kocúra ktorý ma pobavil pri vykrúcaný hlavy o 360 stupňov. ()

Marunator 

všechny recenze uživatele

První tři série jsou naprosto výborné :-) Ok, nic moc intelektuálního - ale koho to zajímá, hlavně, že je sranda. Bohužel pak kvalita pozvolna upadá a od 5. série už je to v podstatě nuda. Nicméně díly jako "As Westbridge Turns" (21. díl první série) pobaví zaručeně i po letech. A abych nezapomněla: nejlepší je stejně Salem! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Bumper Robinson hral v seriály 2 postavy. (rador)
  • První účinkující hvězdou v seriálu, která hrála sama sebe, byl herec Randy Travis. (Elbarto08)
  • Nate Richert v tomto seriálu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama