Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (219)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Slušná hraná verze i po letech sympatické animované jednohubky, která jen ztrácí většinu jejího kouzla, dle očekávání ovšem hlavní problém netkví v solidním castingu Halle Bailey, ale v ukázce toho, že všechny Disneyho animáky by nutně předělávku nepotřebovali. Minimálně ne v této neurážející, ale jinak k ničemu podobě.... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hraná předělávka klasického animáku z roku 1989 je hodně doslovná, ikonické scény zůstaly zachovány a celé to povýšilo do vysloveně něžné dívčí romantické pohádky, jakých se dnes už mnoho nevidí. Žádná ladovská aktualizace, žádná emancipace, žádná princezna Máňa, která by sama přemohla draka a přijela by autem. U Disneye tentokrát vsadili na starosvětský počin. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

IMDB rating: “Unusual activity! Our rating mechanism has detected unusual voting activity on this title. To preserve the reliability of our rating system, an alternate weighting calculation has been applied.” (Neobvyklá aktivita! Náš mechanismus hodnocení zjistil neobvyklou aktivitu při hlasování o tomto titulu. Abychom zachovali spolehlivost našeho ratingového systému, byl použit alternativní výpočet hodnocení.) V praxi to znamená, že místo skutečných 4.6 se zobrazuje 7.0 …více nemá smysl komentovat. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Největší kontroverze na hrané verzi Malé mořské víly není Halle Bailey, ale Rob Marshall. Nerozumím tomu, kdo v Hollywoodu mu pořád přihrává tyhle příležitosti. Alespoň je tahle podívaná  poměrně neškodná a snesitelná. I když to finále? Disney, už se vykašli na gigantický CGI lidi, nepůsobí to dobře. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Průměrný český komentátor opět zazářil. "Pigment melanin se evolučně vyvinul jako obrana proti slunečnímu záření, kde by k němu mořská víla přišla?" Aha, takže kosatky, některé druhy žraloků či krabů, mořských ježků nebo úhořů, a další rybky a mořští živočichové se můžou jít klouzat, protože popírají logiku některých uživatelů ČSFD (ve volném čase přírodovědců a bojovníků za práva bílých podmořských lidí). Zatímco snímek se může chlubit hodnocením 7,2* na IMDB a 94% na Rotten Tomatoes, na České filmové databázi má 41%. A jestli to Vám něco nepoví o zaujatosti českého diváka, tak už zřejmě nic... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Halle Bailey získala hlavnú rolu po tom, čo ju čo ju Rob Marshall videl spievať na Grammy 2019 spievať pesničku "Where Is the Love" od Donnyho Hathawaya. Marshall tvrdí, že celkovo sa o rolu uchádzali stovky dievčat, ale Bailey "nastavila latku tak vysoko, že ju nikto neprekonal."  (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama