Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (270)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pochopili, že keď sa volá ich hrdina Lightyear, tak by mal absolvovať vo svojom vlastnom filme cestu naprieč svetelnými rokmi. Ono to nakoniec bude ešte zložitejšie a film sa vyberie v záverečnej tretine pomerne odvážnymi, na animák, naratívnymi cestičkami. Ale odvahu ísť proti prúdu nám ukáže scenár oveľa skôr, tu by som ale tiež nerád spoileroval. Pokiaľ by tu neboli štylizované animované postavy, tak by som si ani nevšimol, že ide o animovaný film. Myslím, že ide o veľkú poklonu tímu za počítačmi, otázne ale je, či tento mega pokrok ocenia všetci. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Rakeťák je takový neslaný nemastný animák, u kterého jsem se moc nebavil. Pár vtípků sice ušlo, technické zpracování v pořádku, postavy namluveny dobře, ale příběh mě nevtáhl a na konci jsem možná i na chvilku usnul... Tenhle film v rozsáhlé konkurenci zřejmě propadne. Pokud přemýšlíte, zda se na něj kouknout nebo ne, za mě osobně nedoporučuji s ním ztrácet čas - to si raději pusťte znovu Toy Story, kterýkoliv díl. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Rakeťák sice nepřekypuje originalitou (i když o to se nejspíš Pixar v tomhle případě ani moc nesnažil), ale od samého začátku nasadí slušné tempo a je zábavným, svižným a vtipným rodinným sci-fi dobrodružstvím, kterých už dneska zas tak moc nevzniká. Jelikož si moc nepamatuji Toy Story, tak úplně nedokážu posoudit jestli je Rakeťák přesně takový jaký by měl být, ale tady je to zarputilý sympaťák, který pro splnění mise udělá cokoliv, takže k tomu kterého známe nemá rozhodně daleko. Většina humoru, jak už to tak bývá, je tady zprostředkována hrdinovým sidekickem, kterým je tentokrát robotická kočka, která je z častí domácí mazel, z části raketový inženýr a z části něco jako Tars v Interstellaru. Pixar se ani tentokrát nebojí vážnějších témat, ale opět to dělá s citem a dokonce i pojmy jako dilatace času jsou tu vysvětleny tak, že z toho děti nebudou úplně vedle...75% ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Příběh sice není nikterak oslnivý. Přesto je zde pár dobrých a nečekaných zvratů. Film ovšem naprosto vyniká vizuálem. Pixar opět posouvá laťku animace o kus výše. Celkově jsem se obával zbytečného ždímání značky. Snímek ovšem šlape, zabaví a rozhodně nevyznívá jako obyčejné tahání peněz z kapes diváků. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Jako milovník série Příběhu hraček jsem se na Buzzovo sólový dobrodružství hodně těšil, a i přesto, že byl film příjemná oddychovka, tak ho považuju za nejslabší přírůstek do Toy Story rodiny. Neumím to popsat, ale prostě mi tam chyběly naše milovaný postavy a tím to postrádalo určitym způsobem svoje kouzlo. Ale o čem tead film je? No tenhle snímek, má betj „ten film“, kterej viděl Andy v kině a díky kterýmu se zamiloval do postavy Buzze Rakeťáka, ale upřímně si jako nemyslim, že zrovna takovej film by si jakýkoliv desetiletý dítě tak moc oblíbilo. Postavy i premisa filmu o ztroskotání Buzze a dalších lidí na cizí planetě jsou celkem fajn, ale přišlo mi, že to dost vykrádalo ten animovanej Buzzovo seriál (ano fakt vyšel v roce 2000 animovanej seriál o Buzzovi jménem Buzz Lightyear of Star Command). No a hlavní odhalení filmu mi přišlo jak okopírovaný z videohry Spider-Man: The Edge of Time (schválně jestli si ještě někdo tohle pamatuje). I když přímo nevyhlížím další Buzzovo pokračování, tak musím přiznat, že díky nápadu na pohled „reálnýho Buzze“ bych se nebránil i nějakýmu reálnýmu pohledu na film se šerifem Woodym, kterej ispiroval kolekci hraček kovboje Woodyho v Toy Story světě. 6,5/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Při uvedení filmu v kině IMAX se Rakeťák stal prvním animovaným filmem v historii, kterému byl upraven poměr stran z 2,39:1 na 1,43:1 ve vybraných sekvencích filmu. (LUKICKK)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Reklama

Reklama