Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Vedl módní impérium a diktoval styl tehdejší doby. Americký návrhář Halston zakusil nevídanou slávu – než se jeho život začal hroutit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Minisérie o životě kdysi důležitého módního návrháře nemusí být vůbec nuda. Parta okolo Halstona byla zajímavá a tvůrci vše pojali jako příběh kreativce, co bral módu jako umění. Jako většinu lidí mě přilákalo obsazení Ewana McGregora, který seriál suverénně táhne a pravděpodobně dělá z nesnesitelného narcise víc sympatického člověka (představte si, že by hrál Obiwana Kenobiho osobností Halstona, to by byla jízda!), ale charizma mají i ostatní herci představující klíčové osobnosti okolo Halstona typu Liza Minnelli nebo sexy modelka Elsa. K dobrému pocitu ze seriálu přispívá rozumný počet epizod a viditelně dobrý rozpočet, který se projevuje ve výpravě - ať jsou to dobové songy, móda nebo velkolepě designované prostory, daří se dobře vytvořit iluzi doby. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o projekt z produkce Murphyho je to až překvapivě neexcentrické. Ano, je to nablýskané, místy velmi expresivní, ale málokdy absurdní. S ohledem na obsazení asi není překvapením, že herecky minisérie boduje a musím říct, že mě nenechala úplně emocionálně chladným, i když to platí pouze pro závěrečných pár minut. Jinak to byla zajímavá, ale ne vysloveně originální biografická sonda do života návrháře, který se nedokázal vyrovnat s tím, co přináší život celebrity. Mimochodem, vyčítat seriálu, který mapuje život módního návrháře, který byl gay to, že je v něm homosexuální tematika je něco podobného jako klasické "kyselo je moc kyselé". ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem o Halstonovi neslyšela a asi by mi nevadilo, kdyby to tak i zůstalo. Snímek mapuje určitou část scény 50., 60. a 70. let. Od nadějného startu, přes dosažené výšiny, až k poněkud trapnému pádu, kdy se hlavní hrdina rozprodal na kousky. To, co na něm bylo unikátní prodal a devalvoval, takže co pak zbývá? Ewan hraje skvěle, dobové kulisy i oblečení jsou skvostné. Snímek však nijak nevybočuje a Halston pro mě není natolik zajímavou postavou, aby utáhl celou sérii. Film by stačil. SHRNUTÍ: Když prodáte sami sebe, tak je výsledek vždy stejný: kus vás ubyde. MÓDNÍ OKÉNKO: Klobouky, které Halston navrhoval, byly hezké a vtipné. Jeho oděvní kolekce mě však nijak neoslovily – průměr, spíš nuda, a ani neměly ucelený rukopis. Spíš nahodilé kousky, jak ho prostě něco napadlo. Možná byl inovativní v použití materiálů, umělý semiš, to však ve filmu tolik nevyzní. Jakože oslnivé vystoupení v Paříži mi taky nic neřeklo, ty francouzské modely, i když nudněji (klasičtěji) prezentované, byly mnohem víc šik. Popravdě, z jeho tvorby se mi líbila jen ta křivá lahvička na parfémy a tu ještě ani nenavrhnul on. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Jsme banda gayů, grázlů a nevyzrálých holek, Zapadáš sem."  Bohémský Háčko v raketovém rozletu módním světem plným lesku, luxusu, koksu, prachů a sexu. Ewan McGregor byl pro tuto roli dobrou volbou a byl v ní skvělý! ッ Jen škoda, že ta jízda nebyla delší.  "Kam to bude? Kamkoliv. Prostě jen jeďte." ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Retro minisérie od Netflixu o módní ikoně skrývající se za jménem Halston. Musím uznat, že jméno Halston mi před sledováním vůbec nic neříkalo. Ale jsem rád, že jsem si seriál pustil a rozšířil si obzory. Asi nepřekvapí, že Ewan McGregor hraje hlavní postavu skvěle, i když mě upřímně vadil jeho afektovaný přízvuk. Nicméně předpokládám, že to mělo dokreslit skutečnou postavu Halstona. Podobně skvělá je i Krysta Rodriguez, která hraje legendární Lizu Minnelli. Zajímavý náhled do světa módy. Skvělé kostýmy a zachycení dobové atmosféry. Vzestup a pád téhle značky stojí za sledování. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (1)

  • Scéna, kde sa jedna z postáv (žena) zasekne vo vetracej šachte smerom do klubu – v skutočnosti sa stal podobný prípad, kedy niektorí podvodníci využívali dôveru niektorých Newyorčanov, ktorí sa chceli dostať do Clubu 54 a predávali im mapky podzemného metra, ktoré už nebolo využívané a dalo sa cez neho dostať až do Clubu 54. Žiaden tento systém podzemných tunelov nebol napojený na klub. Osudové sa to stalo jednému mužovi, ktorého v jednom takom podzemnom tuneli našli, mal na sebe smoking a mapku, ktorá ho mala doviezť do klubu. (etienne)

Reklama

Reklama