Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poprvé se u nás ukázala v roce 1994 v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět, jako seriál navazující na stenojmený a velmi úspěšný celovečerní film od již zmiňovaného Disneyho. Hlavní postavou je zde mořská panna Ariel, která si se svou rozpustilou a paličatou povahou dokáže získat srdce snad každého. Prožívá mnohá dobrodružství a nebojí se jak hněvu svého otce (král Triton) tak ani varování přátel (králův rádce krab Sebastian). Jejím největším lákadlem je svět lidí a jasně všem kolem dává na jevo, že netouží jít ve šlépějích svého otce, ale naopak svou vlastní cestou. V doprovodu žluté rybky Floundera se tak vydává na různá dobrodružství neberoucích konce a nemajících hranice nebezpečnosti... (stub)

(více)

Recenze (33)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilé to je, Ariel je krásná, jenže porovnám-li to s klasickým příběhem malé mořské víly, je tohle jen taková nastavovaná kaše. Dobrá sice, ale maso je maso. V bloku Disneyovských seriálů jsem měla oblíbenější, a i když ráda plavu a nad Ariel ve filmu jsem ronila krokodýlí slzy, musejí jí jako insignie stačit tři hvězdy. Nebudu z ní dělat armádního generála jen proto, že má bezva ukecanou rybu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice to navazuje animačně i postavami na klasický animák Malou mořskou vílu, ale ztratilo to to původní kouzlo. Příběhy nejsou špatné, pro menší děti se to dá, ale je to hrozně ukecané, místy ukřičené a občas docela padlé na hlavu. Sem tam to ale zachrání písnička, která tu ukecanost rozmělní. Dá se. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál podle nesmrtelný klasiky.Sebastián prostě válí a pamatuji si, že v raních víkendových hodinách v Disneyho koutku patřila Ariel k mým oblíbenějším pohádkám, asi mám v sobě trochu víc estrogenu, na druhou stránku nemám zapotřebí škrábat se na chlupatý hrudi a píčovat jakej sem chlapák, že dívat se na pohádku o mořské víle je buzerantské, to dělají jen imbecilní kreténi...a že jich tady je ;) 80%. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po vydarenej celovečernej rozprávky „Malá morská víla“ bolo jasné, že úspech je potrebný využiť. To sa vyvrcholilo vo forme seriálu, ktorý sa viac zameral na Ariel a na jej priateľov, ako aj na podmorský svet. Výsledok je priemer: kolísavá kvalita, lepšie a slabšie momenty. Celkovo však ujde a v nejakom balíku rozprávok na nedeľné popoludnie ani dneska neurazí. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V poslední době mívám tendence vracet se do dětství - a po Rychlé rotě, Kačeřích příbězích a 101 dalmatinech přišla řada i na mou, kdysi tolik milovanou Ariel... A zatímco v prvních dvou případech jsem se (k mému velkému překvapení) poměrně nudil, ve zbylých dvou to bylo naopak! V prvé řadě vyzdvihuji precizní animaci a zpracování podmořského světa - na televizní seriál je zde vcelku velké množství rozpohybovaných postaviček, řada lokací a spousta drobných detailů (ehm, bublinky :), díky čemuž působí království Atlanticy neskutečně energickým dojmem. Dále chválím práci s barvami a celkový "look," jenž využívá spíše tlumené, lehce potemnělé prostředí, díky čemuž je vizuál věrnou kopií originálu z roku 1989 (narozdíl od barvami hýřícího sequelu "Návrat do moře"). Pak jsou tu samozřejmě skvělé postavy - narozdíl od takové Sněhurky, Popelky nebo Růženky totiž Ariel již ve svém prvém filmu předvedla, že rozhodně není nezajimavým a plochým charakterem a díky její touze po poznání je vskutku báječnou hybatelkou příběhu - a nejinak je tomu i v tomto seriálu... dále zde máme skvělými hláškami oplývajícího Sebastiana, roztomilého Floundera a spoustu vedlejších, víceméně epizodních postaviček, z nichž mne nejvíce zaujaly "rebelka" Perla či němá Gabriela (je mi 21 a epizoda "Hvězdice splněných přání" mě přinutila uronit několik slz, což se mi prakticky nestává!!!)... a pakliže připlují na scénu Uršula nebo zlý Manta (mockrát to nebylo), to je teprv o zábavu postaráno :) Náměty jednotlivých dílů též hodnotím kladně, stejně jako hudbu a texty písní. Dabing je rovněž perfektní - jak z Novy, tak z Primy (jelikož však ten "novácký" nikde není, chvíli mi trvalo než jsem překousl některé nuance - např. refrén jedné z písní zněl "V souznění," avšak Prima jej nahradila slovem "Náramný"). Hravé, milé, zábavné, výtky mne snad ani nenapadají - zpočátku mi sice přišlo poněkud nelogické, proč by sakra filmová Ariel dávala Uršule svůj hlas, když v tomto prequelovém seriálu měla to potěšení přesvědčit se, co je tahle chobotnice vlastně za mrchu, avšak díky Uršulině minimální účasti a Arielině dobrosrdečné, naivní a idealistické povaze jsem ochoten tuto "nesrovnalost" překousnout :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Vzhled mořského draka z 5. epizody 3. série s názvem Heroes je založen na dračím vzhledu postavy Maleficent z klasické disneyovky Šipková Růženka (1959). (fiLLthe3DD)
  • Postava hluchoněmé Gabriely se zakládala na skutečné holčičce, která byla fanynkou seriálu a zesnula během první série. (HappySmile)
  • Úvodní znělka je kombinací písniček "Part of Your World", "Under the Sea" a "Kiss the Girl". (HappySmile)

Reklama

Reklama