Reklama

Reklama

Éra samurajů: Bitva o Japonsko

(seriál)
  • USA Age of Samurai: Battle for Japan

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bouřlivé události a neustálé boje o moc ve feudálním Japonsku 16. století ožívají v dynamických rekonstrukcích bitev s komentářem odborníků. (Netflix)

Recenze (33)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý úvod do problematiky. Netflixácký dokument se soustředí na divácky atraktivní věci a nejde moc do hloubky. Přesto se v jistých místech zadrhává a nechává dej plynout aniž by se povrtal v širším kontextu. Úvod s Nobunagou, vrcholící v Králi démonů, byl jednoznačně nejlepší pasáží, pak už je těch rodů tolik, že by to vystačilo klasický seriál o šesti řadách. Krásné záběry na Fudži a slušně natočené historické rekonstrukce jsou super. Černobílé mluvící hlavy to chtělo ještě omezit. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky samurajů, historie a Japonské kultury je to něco jako písek v očích!! Akurátní jsou snad jen informace typu: V ten a ten rok, pod vedením toho či onoho došlo k bitvě tam či onde a zvítězil ten či onen. Jinak je tam hlavně ve výpravě (dále pak dramatizace jednotlivých scén, vykreslování charakterů, atd..) tolik nepřesností a místy až nesmyslů, že se nad tím prostě nedá mávnout rukou. ()

Reklama

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Obsahově Ve finále vcelku zkratkovitý a ne moc do hloubky jdoucí dokument, soustředící se výhradně na osudy třech nejvýznamnějších Daimjó v období Válčících států ( a výhradně jen z vojenského hlediska ). To co zpočátku formálně vypadá jako výpravné nahlédnutí do Japonska 16. Století, se záhy v rukou tvůrců změní v přehlídku drastických výjevů poprav a sebevražd, na které je kdo ví proč kladen větší důraz, než na hlubší a detailnější popis jednotlivých postav či událostí. Nemluvě ani o tom, že divák musí nabýt dojmu, že většina vyobrazených bitev ( s výjimkou Sekigahary a Nagašina ), se dle tvůrců odehrávala výhradně v lesích, což je poměrně zvláštní představa :) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky samurajů, historie a Japonské kultury povinnost!! Age of Samurai nám vypráví mohutný příběh o sjednocení Japonska v období Sengoku, na kterém se podíleli nejznámější Daimjóy Oda Nobunaga, Iejasu Tokugawa a Toyotomi Hideyoshi. Seriál má skvělou výpravu, naturalistické brutální akční scény, na fakt, že se jedná o polo dokumentární styl, tak tu stříká krve požehnaně, ale strhne i samotný příběh, kde dojde na klasické intriky, zrady a politikaření a to vše je podané v té nejvyšší kvalitě. Velmi mě to bavilo, líbilo se mi i vysvětlení několik důležitých Japonských pojmů, je to napínavé, dostatečně informativní a potěší i dostatek akce. Netflix jede! 8/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznámá historie Země vycházejícího slunce. Shlédl jsem všechny díly a hned od prvního jsem měl dojem, že v Japonsku probíhá celé dějiny nonstop občanská válka s občasnými kafobrejky. Začínám chápat jak je možné, že dnes ti k turismům milí a úslužní Japonci mají prarodiče, kteří před šedesáti lety mučili a vypalovali po Asii vesnice. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama