Reklama

Reklama

Ztracené město

  • USA The Lost City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) píše úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku. „Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, ale vědom si svých limitů, přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, ale tím jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak, právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (465)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Miluji kvalitní dobrodružné filmy s dobrým příběhem, akcí i humorem. A Ztracené město je přesně tímto snímkem. Zde navíc hraje plejáda mých oblíbených herců viz Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt a Daniel Radcliffe. Všichni zmínění byli skvělí ve svých rolích. Toto dobrodrůžo se mi velice líbilo a budu rád za více takovýchto podobných filmů. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi milá oddechovka, která se námětově blíží Jumanji, Tomb Raiderovi, třeba i Indianu Jonesovi, na něhož samozřejmě kvalitativně nedosahuje, ale dokáže zabavit a přitáhnout diváka. Sandra Bullock byla fajn, Brad Pitt svůj čas využil skvěle a Tatum mi nevadil. Daniel Radcliffe byl v pohodě. Pro mě se jednalo o značně příjemné překvapení, kterému mohu s čistým svědomím dát 4*. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ztracené město je ve výsledku neurážející jednohubka, která většinu času baví svými stupidními postavami s jejich stupidním humorem, ale přiznám se, že až tak okouzlen nejsem a čekal jsem o dost větší nálož. Bullock je jako vždy v podobných komediích dobrá a Pitt i Radcliffe jsou naopak dost nevýrazní, ale bohatě to táhne nahoru Tatum, respektive jeho zábavná postava naprostého trotla, který se postaral o většinu srandy na scéně, slušně hláškuje a je to zkrátka ten klasický archetyp “zábavného šaška”. Na druhou stranu příběh je klasické klišé, logika zde častokrát chybí, stopáž 2 hodin je celkem přestřel a celkově film nemá zas takové kouzlo, jak bych původně očekával. Na jedno zkouknutí příjemně strávený čas a obstojná sranda, ale o žádnou světovou hitparádu zrovna taky úplně nejde. Lepší průměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dobrou správou pre Brada Pitta je, že si nekompromisne, od prvej sekundy, bezprecedentne kradne pre seba každú scénu. Channing Tatum, ktorý inak za istých okolností vyzerá ako vzdialený mladší príbuzný Arnolda Schwarzeneggera, oproti nemu pôsobí ako trápne zmätené šteniatko, ktoré sa síce chce vycikať až vonku, ako ho učili, ale napokon to nezvládne a ociká podlahu v obývačke, kde ste práve doprdele dali novú laminátovú dlážku. Zlou správou nie ani tak pre Brada Pitta (pre toho naopak), ako skôr pre diváka, je, že Brad Pitt sa vo väčšine filmu nevyskytuje. Jeho aktívna účasť by sa azda dala označiť slovom cameo. Neškodný, neurážajúci mix Vitajte v džungli s The Rockom a Honby za diamantom. Úsmevné, ale určite nie do popuku. Mám rád WTF humor, no hoci to s ním začína nádejne (pád z pódia), postupne z nehu ubúda a ubúda, až nakoniec žiadny nezostane. Niekomu môže vadiť 16-ročný vekový rozdiel medzi Bullock a Tatumom, ale ja som videl Saturn 3 s Douglasom a Fawcett (31 rokov) a Pascu s Connerym a Zeta-Jones (39!), takže ma nejakých trápnych 16 fakt z miery nevyvedie. Daniel Radcliffe si to prekvapivo užíva, ale nielen on, ale vlastne celý film dopláca na miestami veľmi divný, ba až podozrivý strih, vinou ktorého nie sú niektoré nápady dostatočne (resp. nijako) využité a mnohé postavy sa nedočkajú poriadneho konca. Každopádne, všetky pokusy o vzťahy a psychológiu (nie je ich veľa, ale ani málo) sú nemiestne. Taký zaspatý akčno-romanticko-komediálne-dobrodružný film som už dlho nevidel. Ale zas nebola to ani katastrofa. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Škoda. Měla jsem jakousi benevolentní náladu, tak jsem si říkala, že to po Bullet Train teda zkusím, ale těch žánrových klišé je tam prostě moc. A bohužel použitých tak klišovitě, jak to jenom jde. Člověk si užije sem tam nějaký ten vtip a charisma ústředních hereckých představitelů, ale až příliš obsahu je, jak děti dnes říkají, cringe. Když už například autoři chtějí jít s dobou tak moc, že jedna z postav je social media manager, tak je dost líné a naopak mnohem víc out of touch, že dělají jenom stupidní vtipy na stupidní hashtagy, místo aby našli nějakou komedii v tom, co social media managers opravdu dělají. Už od Ave, Caesar! si říkám, že Channing Tatum je v nejlepší formě, když si dělá srandu sám ze sebe, ale teprve teď mě napadlo, jestli by to mohlo fungovat, kdyby předtím nehrál ty "vážně míněné" postavy. Inu, budu nad tím přemítat během nějakého dlouhého podzimního večera. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Scéna s táčkami bola natočená na prvý pokus. (megajalec)
  • V čase 17:22 si Abigail Fairfax (Daniel Radcliffe) nasazuje bílé rukavice kvůli předmětu ukrývajícím se v krabičce. V čase 18:58, když krabičku odnáší, už žádné rukavice nemá. (mary800)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama