Reklama

Reklama

Dva z Queensu

(seriál)
USA, (1998–2007), 75 h 54 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Kevin James, Leah Remini, Jerry Stiller, Victor Williams, Gary Valentine, Jon Favreau, Torrey DeVitto, Larry Romano, Blythe Auffarth, Rhiannon Leigh Wryn (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(207)

Obsahy(1)

Doručovatel Doug Heffernan vede spokojený život – má hezkou ženu (Carrie), velkou televizi a přátele, se kterými se na ni dívá. Potom se k nim přistěhuje Arthur, potrhlý otec Carrie. (oficiální text distributora)

Recenze (55)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký televízny seriál "Dvaja z Queensu" (The King of Queens) sa točil v priebehu rokov 1998 až 2007. Takmer desať rokov, čo ma dosť prekvapuje, že sa našla skupina divákov, ktorí to sledovali. Ja som tomu nikdy neprišiel na chuť. Nezdalo sa mi to zábavné, vtipné, ani zaujímavé. Ústredná manželská dvojica Doug a Carrie bola mdlá, nudná, bez iskry. Moc sa ku sebe veru nehodili. No a ten starý páprda Arthur, otec Carrie, mi občas poriadne liezol na nervy. Nesympatický chlap. Bolo to celé také akési nemasné neslané. Podpriemerný, nevýrazný americký sitcom. ** ()

hiroito 

všechny recenze uživatele

Kevin James jako představitel nové generace bavičů v tomto seriálů přímo září. Jestliže mám problém, že některé filmy nebo seriály nedávají smysl v kontrastu se skutečností, tak musím říct, že se v tomto seriálu trošku i vidím. Vtipy, scénky nebo jen průpovídky dávají smysl a není to přehnané do extrémů. Jinak velkým fanouškem seriálu je i Will Smith a také díky tomu sním K.James hrál ve filmu Hitch, kde si ho Smith osobně vybral:-) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál, který několikrát proběhl našimi televizními kanály, ale přijde mi, že nezanechal stopu, jakou by si zasloužil. Schválně na někom zkuste, ať vám na první dobrou vyjmenuje pět oblíbených sit-comů. Budou padat klasiky jako Přátelé, Teorie, HIMYM, Červený trpaslík. Staromilci zavzpomínají na Krok za Krokem, možná Plný dům nebo Alfa. Nastupující generace ne něco z Netlixu nebo HBO. Troufnu si však tvrdit, že Dva z Queensu dost možná nepadnou ani jednou. Za mne neprávem opomíjený seriál. Jasně, jde o klasiku, muž, žena, obydlí, vedlejší postavy….on je takový, ona je taková…..nic nového pod sluncem. Ale už samotný fakt, že diváci dopřáli Dougovi a Carrie téměř kulaté číslo sérií, mluví sám za sebe. PS: Aby se svět netočil pouze kolem Kevina Jamese a Leah Remini, nutno dodat, že Jerry Stiller jede velké bomby. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Dva z Queensu, aka King of Inconsistencies, aka Fat Guy/Skinny Wife. Tlouštík Doug má fajn život, solidní práci, krásnou a chytrou manželku Carrie, až se jeden diví, proč se ta ženská zahazuje s takovým balíkem, ale jenom do chvíle, dokud se divák neseznámí s jejím otcem Arthurem, hysterickým bručounem, který se každou chvíli pokouší přijít k nějakým rychlým prachům a vzít někoho na hůl, to se potom zase jeden diví, že chudák Doug dávno nesedí za vraždu. KOQ (chuckle) je sesterským sitcomem Everybody Loves Raymond (dočkáme se hned několika crossover epizod), a tak nepřekvapí, že se mu velice podobá pojetím i stylem humoru, který čerpá hlavně z dysfunkce všech vztahů a lidských slabostí. Doug je nejlínější a nejsobečtější nenažranec, Carrie (byť s ní takřka stoprocentně soucítím) neustále sekýruje (sarkasticky, nutno dodat), Arthur každou chvíli vymýšlí nějakou šílenost, a i všechny podpůrné postavičky baví se svými trablemi. Osazenstvo si svoje role očividně užívá, Kevin James je tu nepochybně v životní roli (a to nejenom proto, že mnohdy vypadá, že mu jde o život, srsly, nepamatuju, jestli jsem kdy viděl někoho dalšího přežít tolik bolestivě vypadajících držkopádů) a chemie mezi ním a Leah Remini z televize takřka stříká. Celých devět sezón se jedná o pohodovou zábavu, která je pořád úsměvná a někdy i trochu víc než to. Je tu ovšem problém, který jsem zmínil úvodem. O takových Golden Girls se povídá, že je v nich hodně nesrovnalostí, a jelikož jsem je celé viděl několikrát, můžu potvrdit, že je to pravda. KOQ jsem sice viděl jenom jednou, ale i tak můžu s jistotou říct, že králi Queensu nešahají ani po kotníky. Je pravda, že napsat seriál o 206 dílech, ve kterém si nikdy nic nebude protiřečit, je asi nadlidský úkol, ale mnohdy jsem si musel ťukat na čelo, když si naprosto odporovaly dva po sobě jdoucí díly, často i v naprosto zásadních věcech. Ideálním (a takřka nespoileroidním) příkladem budiž Carriina sestra Sara, která po čtvrtém díle očividně nikdy ani neexistovala, pravda, dá se to prominout, tvůrci na začátku ještě netušili, kam se děj bude ubírat, ale když ještě někdy v šesté sedmé sérii dají několik flashbackových dílů o tom, jak se Doug a Carrie seznamovali, brali, stěhovali, a všechny odprezentují úplně jinou písničku, v kombinaci s faktem, že mnozí herci hrají několik různých postav, to působí skoro až jako running joke tvůrců. Škoda, že na něm není nic vtipného, a výsledný dojem tak výrazně sráží. Stále se však jedná o neškodnou zábavu, a lepší, než jakou jsem očekával s nejistým úvodem. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Takové hrané Simpsonovi. Hlavní hrdina typický chlap, dobrácký neatraktivní trouba s podřadnou prací, který má doma v očích každého chlapa dokonalou ženskou. Tedy, hezká, sexy, chápající a hodná, což je samozřejmě utopie. Ovšem herecky naprosto dokonalé, včetně kaleidoskopu vedlejších postav (samej nýmand 😂). Prostě jak ze života a seriál pochopí spíše ti odrostlejši, kteří již mají kus “dospělého” života za sebou, a proto asi zde má takové nízké hodnocení. Rovněž bych vyzdvihl český dabing, který je špičkový (opět nechápu zdejší výhrady k němu). Prim samozřejmě hraje starý Arthur, protože Petr Oliva a především před ním ještě Michal Pavlata, tak to je opravdu masakr. Seriál je prostě prdel a jak jsem se jako kluk bavil u Přátel, tak v dospělosti je u mne nahradil právě tento. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (14)

  • Poslední 9. série má pouze 12 epizod, zatímco ostatní série jich mají 22. (prokda)
  • Larry Romano (Richie) odešel ze seriálu, protože dostal nabídku do seriálu Kristin (od r. 2001). (prokda)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama