Reklama

Reklama

Holly Holm

Holly Holm

nar. 17.10.1981 (42 let)
Albuquerque, New Mexico, USA

Biografie

Holly Holm se narodila 17. října 1981 do rodiny kněze a masérky v Albuquerque Nové Mexiko. Už od mlada sportovala, věnovala se gymnastice, plavání a potápění. V mládí začala také její láska k bojovým sportům. Od gymnastiky a aerobiku se dostala ke kickboxu.

Její kickboxovou kariéru nastartovala výhra na mezinárodním amatérském mistrovství kickboxu v roce 2001. Toto byl její poslední amatérský zápas. Následoval rychlý sled vítězství v profesionálním ringu a postup na výsluní. Dnes je Holly považována za jednu z nejlepších ženských boxerek všech dob.

Její kariéra ale neskončila kickboxem. V roce 2011 měla první MMA zápas a uspěla i tam. Nyní zápasí v organizaci UFC a po krátkou dobu držela pás bantamové váhy, který získala po svém dominantním vítězství nad Rondou Rousey na UFC 193. Její přezdívka v kleci je "Preacher's daughter" což je narážka na její původ a také, dle jejích vlastních slov: "Nikoli přezdívka, ale vyjádření skutečnosti. Nemám ráda přezdívky."

Holly nyní natáčí film Fight Valley, který je její premiérou u filmu. Kromě tohoto filmu se objevila také v UFC pořadech Ultimate Insider a Knockout Sportsworld.

spacemaster

Reklama

Reklama