Reklama

Reklama

Cathryn Harrison

Cathryn Harrison

nar. 25.05.1959 (64 let)
Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Cathryn Mary Lee Harrison je anglická herečka. Harrison je dcera herce a zpěváka Noela Harrisona a Sary Lee Eberts a také vnučkou herce Sira Rexe Harrisona. Jejími sourozenci jsou Simon a Harriet Harrisonovi, kteří jsou taktéž kumštýři ve filmu.

Svou filmovou kariéru začala ve snímku režiséra Roberta Altmana IMAGES /1972/. Mezi její další role můžeme zařadit postavu Lily ve francouzsko-německém filmu Louise Malleho, BLACK MOON /1975/. Tento film byl prvním anglicky mluveným snímkem tohoto francouzského režiséra. V televizní produkci ztvárnila postavu Violet Trefusis – lesbické přítelkyně Vity Sackville West ve filmu PORTRAIT  OF A MARRIAGE /1990/.

Spolupracovala hodně s britskými televizními a rádiovými dramaturgickými produkcemi. Objevila se ve televizní adaptaci stejnojmenného románu Johna Hadfielda, LOVE ON A BRANCH /1994/, která se pak vysílala v 50-ti minutových epizodách na BBC. V roce 1977 hrála v australském TV filmu BLUE FIRE LADY. V seriálu SOLDIER, SOLDIER /1991-1997/, televizní společnosti ITV, ztvárnila postavu manželky starosty Toma Cadmana a ve filmové verzi filmu Ronalda Harwooda THE DRESSER /1983/, hrála postavu módní asistentky Irenie.

Cathryn Harrison si v květnu 1996 vzala Paula Lainga

Lukáš "gatuso" Častulík

Herec

Reklama

Reklama